fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Κρητικά Μαγειρέματα του δρόμου – Γιάννης Μπαξεβάνης
Κρητικά Μαγειρέματα του δρόμου

Κρητικά Μαγειρέματα του δρόμου – Γιάννης Μπαξεβάνης

4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου. Εντυπώσεις από το μεγάλο τραπέζι της Κρητικής γαστρονομίας

Για τον Γιάννη Μπαξεβάνη έχουν ξοδευτεί αρκετά κιλά μελάνη. Ταλαντούχος σεφ αλλά και έξυπνος σε ιδέες εστιάτορας είναι ένα από τα πιο επώνυμα και καταξιωμένα πρόσωπα του χώρου. Αυτό όμως που του δίνει μια σφραγίδα μοναδικότητας είναι η αφοσίωση του στην Ελληνική κουζίνα και οι προσπάθειες, ο αγώνας που έχει κάνει, για την ανάδειξη της. Σημαντικό στοιχείο στις προσπάθειες του είναι και το καθιερωμένο πλέον Γαστρονομικό Φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τον Σεπτέμβριο είμαστε και εμείς κομμάτι αυτής της μεγάλης γιορτής των Κρητικών (κυρίως) γεύσεων. Οι συμμετοχές πολλές. Επώνυμα αλλά και μικρότερα εστιατόρια της περιφέρειας έστησαν τα περίπτερα τους, άναψαν τις κουζίνες τους και κάλεσαν φίλους διάσημους σεφ από όλη την Ελλάδα. Η Κίτρο πλατεία γέμισε αρώματα και γεύσεις από την Κρητική παράδοση και επισκέπτες. Τακτικούς φίλους της εκδήλωσης αλλά και πρωτοφερμένους που έμαθαν για τη σπουδαιότητα του Φεστιβάλ αλλά και για την πορεία και τις ικανότητες του Γιάννη. Δοκίμασαν πιάτα εμπνευσμένα από την Κρητική παράδοση μαγειρεμένα με ευφάνταστο τρόπο αλλά και Κρητικά κρασιά από τον εξαιρετικό Κρητικό αμπελώνα και απόλαυσαν μοναδικές εμπειρίες.

μπαξεβανης
Γιάννης Μπαξεβάνης & Edgard Bovier

Στον απόηχοτης φετινήςεκδήλωσης (η 4η κατά σειρά) συναντήσαμε τον Γ. Μπαξεβάνη εμπνευστή του εγχειρήματος και μιλήσαμε μαζί του για την όλη προσπάθεια και την ιδέα πίσω από αυτήν. Όπως μας είπε:

<Η ιδέα ξεκίνησε το 2017 με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί ολόκληρο το τουριστικό δυναμικό του νομού [ chef – f&b manager- διευθυντές ξενοδοχείων – ξενοδόχοι, εστιάτορες ] να ασχοληθούν περισσότερο με την Κρητική κουζίνα, και τις παραδόσεις της, προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα, ενδυναμώνοντας τις τοπικές αγορές και ενσωματώνοντας παραδοσιακές συνταγές και προϊόντα στις  επιχειρήσεις τους σε μια προσπάθεια αφύπνισης και ενημέρωσής για τον πλούτο της κρητικής κουζίνας. Μετά από τέσσερα χρόνια και αντίστοιχα φεστιβάλ όλο και περισσότεροι επαγγελματίες από ολόκληρη την Κρήτη ανασύρουν κρητικές συνταγές, μεγάλα ξενοδοχεία εμπλουτίζουν τις κουζίνες τους και με τοπικά προϊόντα, συμπαρασύροντάς  ο ένας τον άλλον σε μια στροφή στην Ελληνικη –Κρητική κουζίνα και τις παραδόσεις της.

αφισα

Το φεστιβάλ δίνει ένα σαφές μήνυμα για τα οφέλη της Κρητικής διατροφής και ανοίγει τις πόρτες του σε μάγειρες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και έξω από αυτήν να γνωρίσουν τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας Κρητικά προϊόντα. Η στήριξη όλων των επαγγελματιών και φορέων του νόμου είναι μεγάλη με πρωταρχικό στόχο ο Άγιος Νικόλαος να γινεί γαστρονομικός προορισμός και παράλληλα να προβληθεί η Κρητική διατροφή μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και εκδηλώσεων με κυρίαρχο τα Γαστρονομικά Μαγειρέματα του Αγ. Νικολάου. Σκοπός μας είναι να δείξουμε στους ανθρώπους πως διαχειριζόμαστε και πως δημιουργούμε την κουζίνα του τόπου μας έτσι ώστε να ξεχωρίσει και να γινεί πόλος έλξης για τους επισκέπτες από όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.>

Όσοι από εσάς δεν γνωρίζετε τη συγκεκριμένη εκδήλωση νομίζουμε ότι αξίζει να κρατήσετε μια σημείωση. Το φετινό 4ο Φεστιβάλ ανήκει πλέον στο παρελθόν. Του χρόνου όμως τέτοια εποχή θα υπάρχει μια θέση και για εσάς. Φροντίστε να μην τη χάσετε.

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα