Τα υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε παιδάκια
- 50γρ sake
- 50γρ mirin
- 30γρ καστανή ζάχαρη
- 100γρ λευκή πάστα miso
- 30γρ πάστα aji panca
- 30γρ χυμό λάιμ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το sake και το mirin να βράσουν. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη, την miso και την πάστα panca.
Φέρνουμε όλα τα υλικά σε βρασμό ανακατεύοντας με σύρμα χειρός. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το lime και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φουρό στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Αλείφουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα μας και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Μετά τα 30 λεπτά ξαναπερνάμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη σάλτσα.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να κατά μελώσει το κοτόπουλο
Tsilias Stamatios
Maitre Rotisseur