fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Jennys: Συγχρονη Ελληνικη κουζινα στο rooftop του Sofitel
Jennys

Jennys: Συγχρονη Ελληνικη κουζινα στο rooftop του Sofitel

Στο rooftop του ξενοδοχείου Sofitel στα Σπάτα, με φόντο τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και τους φωτισμένους διαδρόμους του, το εστιατόριο Jennys σερβίρει μια ποιοτική ελληνική κουζίνα με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή.

 

Ποσό εύκολο είναι άραγε για τον Αθηναίο να αφήσει τις αγαπημένες του γαστρονομικές συνήθειες και τις πλείστες εστιατορικές επιλογές που κατακλύζουν την καθημερινότητά του για να επισκεφθεί ένα ξενοδοχειακό εστιατόριο στις παρυφές του διεθνή αερολιμένα Αθηνών; Αυτό αναρωτιόμουν καθώς οδηγούσα για το εστιατόριο Jennys στο rooftop του ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport. Τρεις περίπου ώρες και αρκετά πιάτα μετά, ήμουν πεπεισμένος πως το εν λόγω εστιατόριο αξίζει και με το παραπάνω, τουλάχιστον μια πρώτη επίσκεψη. Άλλωστε, η διαδρομή από το κέντρο της Αθήνας μέσω Αττικής οδού, δεν ξεπέρασε τα 25 λεπτά και φτάνοντας δεν είχα το γνωστό άγχος για το πού θα βρω να παρκάρω.

Jennys: Συγχρονη Ελληνικη κουζινα στο rooftop του Sofitel - FlagInLife

Το Jennys δανείζεται το όνομα του από την πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Sofitel Athens Airport και μέλος του ομίλου Mitsis Hotels, κυρία Τζένη Μήτση. Έχοντας διαβάσει πως τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, έχει επιμεληθεί το γραφείο του διάσημου Ισπανού ζωγράφου-αρχιτέκτονα Lazaro Rosa Violan, αυτό που αντίκρισα ήταν τόσο εντυπωσιακό, που ξεπέρασε τις ήδη υψηλές προσδοκίες μου. Μαρμάρινες κολώνες ντύνουν περιμετρικά τον οβάλ χώρο του εστιατορίου, με στο design να εναρμονίζει απόλυτα τάσεις του σήμερα με αυτές περασμένων δεκαετιών, στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Ισπανό καλλιτέχνη. Το πολυτελές μαρμάρινο δάπεδο καλωσορίζει τον επισκέπτη, ενώ στο βάθος στέκεται η επιβλητική μαρμάρινη μπάρα με τα πλουμιστά κρεμαστά ροζ φωτιστικά, που σαν σύννεφα καλύπτουν τον ουρανό του.

Jennys: Συγχρονη Ελληνικη κουζινα στο rooftop του Sofitel - FlagInLife

Μιλώντας για το bar λοιπόν, ας ξεκινήσουμε από την cocktail list που φέρει την υπογραφή ενός από τους επιδραστικότερους Έλληνες mixologists, του Χρήστου Χουσέα. Μαζί με τον head bartender του Jennys, Βασίλη Ροΐδη, έχουν δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη κάρτα με 22 προτάσεις χωρισμένες σε aperitifs, cocktails και non alcoholic συνθέσεις. Μέσα από το πλήθος επίλογων, όλες κάτω από το ιδιοσυγκρασιακό πρίσμα του Χρήστου Χουσέα, επέλεξα να δοκιμάσω το “Have a Negroni” με 100% Agave Reposado Tequila και Vermouth Dopo Teatro Amaro, κόκκους καφέ και φύλλα ελιάς. Ένα Negroni τόσο νόστιμο μέσα στη διαφορετικότητά του, που όπως είπα και σ’ ένα φίλο που με ρώτησε «αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψής».

Jennys: Συγχρονη Ελληνικη κουζινα στο rooftop του Sofitel - FlagInLife
Σπανακοπιτάκια με φύλλο γκιόζα

Ας περάσουμε όμως και στα του φαγητού. Στην κουζίνα του Jennys,  η σύμπραξη πολλών και σημαντικών σεφ από διαφορετικούς χώρους έχει αξιοσημείωτο ενδιαφέρον. Το μενού επιμελείται ο πρόσφατα βραβευμένος με αστέρι Michelin, Παναγιώτης Γιακαλής και ο σεφ Πέτρος Φωτείνης, σε συνεργασία με τον executive chef του ομίλου Δημήτριο Στειακάκη, τον executive chef του Sofitel Θεοφάνη Στάθη και τον chef de cuisine, Θεοδωρο Υψελό. Πρόκειται για ένα μενού που δείχνει ευθύς εξαρχής τα μαγειρικά του δόντια. Μια Κουζίνα βαθιά ελληνική (δεν ενστερνίζομαι τον όρο Μεσογειακή), με οικείες γεύσεις που προκαλούν έντονες γευστικές μνήμες και δημιουργίες σύγχρονες μα και απόλυτα κατανοητές να συνθέτουν το προφίλ της.

Jennys: Συγχρονη Ελληνικη κουζινα στο rooftop του Sofitel - FlagInLife
Σουβλάκι από χταπόδι, με άχυρο πατάτας

Πρώτα ήρθε μπροστά μας ένα μπολ με τριμμένη γραβιέρα Κρήτης και sticks πατάτας, που στο εσωτερικό του έκρυβε παραδοσιακά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας. Μια πυκνή κρέμα γραβιέρας και παρμεζάνας, αγκάλιαζε ατομικά σπανακοπιτάκια σε φύλλο γκιόζα, ενώ το εξαιρετικό χταπόδι με γευστικό κράτημα στο στόμα, δημιουργούσε ένα ζευγάρι από μίνι σουβλάκια, συνοδεία μιας spicy mayo και άχυρου πατάτας. Δυο κυρίως πιάτα συνόδευσαν το δείπνο μας έως το τέλος του. Ένα μελωμένο αρνίσιο κότσι, που ήρθε μαζί με τραχανά με περισσή γλυκύτητα και ένα χριστόψαρο φρικασέ με όμορφη πικράδα από τα χόρτα.

Jennys: Συγχρονη Ελληνικη κουζινα στο rooftop του Sofitel - FlagInLife
Χριστόψαρο φρικασέ

Στα γλύκα δε θα σταθώ, καθώς άφησα ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας σύντομης δεύτερης επίσκεψής μου, στην οποία θα αποκαλύψω τι επιτέλους κρύβεται πίσω από το Jennys Surpise, ακούγοντας τις προτροπές του γνωστού και πολύ έμπειρου μαιτρ, Γιώργου Ελευθερίου. Σκέφτομαι δε από τώρα πως θα είναι το καλοκαίρι στην ανοιχτή ταράτσα του ξενοδοχείου, μιας και το Sofitel Athens Airport είναι μόλις το δεύτερο Sofitel στην Ευρώπη που επιτρέπεται να διαθέτει ανοιχτό rooftop. Θα είναι θαρρώ το ιδανικό μέρος, για απολαυστικά cocktails και αμέριμνο planespotting..

Jennys
Σύγχρονη Ελληνική κουζίνα
Διευθ: Sofitel Athens Airport, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, Σπάτα, 190 19
Ώρες λειτ: καθημ. 17:00-01:00
Tηλ: 210 3544968
Τιμή: 50-80€ (χωρίς το ποτό)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα