fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Iberico: Κρεατοφαγία με πινελιές παράδοσης στη Θεσσαλονίκη
Iberico

Iberico: Κρεατοφαγία με πινελιές παράδοσης στη Θεσσαλονίκη

Αισθητικά ενδιαφέρον, με σύγχρονο design και βιομηχανικά στοιχεία, το Iberico υποστηρίζει τη σύγχρονη κρεατοφαγία δίνοντας χώρο και σε παραδοσιακά πιάτα.

 

Το Iberico έχει ανοίξει τις πόρτες του στου Θεσσαλονικείς εδώ και 3 χρόνια. Παρόλα αυτά, αναζητώντας ένα σύγχρονο εστιατόριο, χωρίς γευστικές ακρότητες και με ενδιαφέροντα στοιχεία στην κουζίνα του, είχα την ευκαιρία να καθίσω σ’ ένα από τα τραπέζια του μόλις πριν λίγο καιρό. Και το μόνο σίγουρο είναι, ότι ο εν λόγω προορισμός δεν ήταν «μια από τα ίδια». Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο εστίασης, που δεν υστερεί σε τίποτα από τους αντίστοιχους αθηναϊκούς, οι οποίοι υπηρετούν μια πιο μοντέρνα προσέγγιση. Πριμοδοτεί μάλιστα τη φιλοσοφία μιας σύγχρονης, ποιοτικής, αλλά και απόλυτα κατανοητής κουζίνας, με πρόσθετο χαρακτηριστικό ότι δεν περιφρονεί την Ελληνική/Μακεδονική γευστική παράδοση.

το roof top του εστιατοριου
Πηγή: Facebook

Ο χώρος του Iberico χωρίζεται σε 2 επίπεδα, με αυτόν του πρώτου ορόφου να έχει την τιμητική του αυτήν την εποχή, με το καλοκαίρι προ των πυλών. Το roof top με τις βεράντες στις 2 κύριες πλευρές του, με έντονο το στοιχείο του ξύλου, hints προσιτής πολυτέλειας και εμφανείς βιομηχανικές αναφορές, προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον και μια όμορφη θέα στο λιμάνι στον επισκέπτη.

ο εσωτερικος χωρος του εστιατοριου
Πηγή: Facebook

Η εξίσου προσεγμένη ατμόσφαιρα του ισογείου, κινείται στα ίδια ενδιαφέροντα διακοσμητικά μονοπάτια, προσφέροντας μια πιο ζεστή «χειμωνιάτικη» προσέγγιση, που ενισχύεται από τους επιβλητικούς πολυελαίους, και την παρουσία του δέρματος και του βελούδου στους άνετους καναπέδες του.

πιατο με tenderloin και πουρε καρότου
Πηγή: Facebook

Επειδή όμως στο Ιberico πηγαίνεις κυρίαρχα για την ενδιαφέρουσα γευστική του πρόταση, είναι καταρχάς αναμενόμενο ότι εδώ το κρέας έχει την τιμητική του (Iberico γαρ). Και η αλήθεια είναι, πως τα πιάτα που δοκίμασα από αυτό το section του καταλόγου, από τη  taliata, μέχρι τις premium κοπές από αμερικάνικες φάρμες, όπως picanha ήταν όχι μόνο νόστιμα, αλλά και πολύ σωστά ψημένα. Βρήκα όμως ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τα τρία αλλαντικά διαφορετικής διαβάθμισης αλμυρότητας και γεύσης, τα Jamon, Salmantino και Bellota, τα οποία και θα συνιστούσα να παραγγείλετε σαν πλατό.

πιατο με οσομπουκο
Πηγή: Facebook

Γενικά το μενού του Iberico, χωρίς να πλατειάζει, διαθέτει τον απαραίτητο πλούτο και ποικιλία, σε βαθμό που μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση. Αυτό όμως που με ικανοποίησε πάνω απ’ όλα, ήταν η παρουσία πιάτων από τη ελληνική γευστική παράδοση. Το κατσίκι φούρνου και το χοιρινό πρασοσέλινο που δοκίμασα, είχαν και τα δυο σαν κύριο χαρακτηριστικό τους μια ελληνικότητα, που κατά τη γνώμη μου, πρέπει να υπάρχει σε όλα τα εστιατόρια, εκτός από τις εκείνες τις περιπτώσεις που το είδος της κουζίνας δεν το επιτρέπει. Ειδικά το χοιρινό πρασοσέλινο αλλά και το (μη ελληνικό) οσομπούκο αξίζει να μπουν στο τραπέζι σας δίχως δεύτερη σκέψη.

ο εσωτερικος χωρος του εστιατοριου
Πηγή: Facebook

Είναι προφανές ότι το Iberico ανήκει στη νέα γενιά ποιοτικών χώρων εστίασης, αποτελώντας ένα σαφές δείγμα της αλλαγής που συντελείται στην εστιατορική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Δείχνει μάλιστα ξεκάθαρα τη φιλοσοφία που πρέπει να ακολουθήσουν τα εστιατόρια της πόλης, δηλ. ένα μπόλιασμα των σύγχρονων τάσεων με την ελληνική και κυρίως τη μακεδονίτικη κουζίνα, η γευστική παράδοση της οποίας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί.

Iberico
Κρέας
Διευθ: Νικ. Μάντζαρου 18 & Κώττα Ρούλια, Θεσσαλονίκη, 546 27
Τηλ: 2310 532800
Ώρες λειτ: καθημ. 13:00-01:00
Τιμή: 35-60€ (χωρίς το κρασί)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα