Στο Μαρούσι, το Halfman είναι ο ολοκαίνουριος προορισμός που συνδυάζει premium καφέ, εκκεντρικά ποτά και αληθινό φαγητό.
Για το Halfman μου μίλησε πρώτη φορά ο Άνταμ Κοντοβάς σε μια γαστρονομική μου εξόρμηση στη Σαντορίνη. Ένα ζεστό απομεσήμερο λίγες μέρες μετά, αποφάσισα να το επισκεφθώ. Ήθελα να ανακαλύψω τη νέα επιχειρηματική ιδέα των διεθνώς βραβευμένων bartenders και ιδιοκτητών της εταιρίας premium πάγου Ice up, Αλέξη Σιμωνίδη και Λορέτας Τόσκα, και το αποτέλεσμα της σύμπραξής τους με τον σεφ Άνταμ Κοντοβά.
Στο ισόγειο ενός εμπορικού κέντρου με γραφεία τηλεοπτικών σταθμών και διαφημιστικών εταιριών, σε ένα όχι και τόσο hip spot επί της οδού Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου, συνάντησα τον Αλέξη και την Λορέτα.
Το πρώτο που βλέπεις μπαίνοντας στο Halfman, είναι η αυλή του. Μια μεγάλη τζαμαρία την αγκαλιάζει περιμετρικά, ξύλο που εναλλάσσεται με μέταλλο, πολλά vintage διακοσμητικά στοιχεία και άφθονο πράσινο. Μεγάλο ατού, η συρόμενη οροφή που δίνει την απαραίτητη σκιά, και φυσικά δροσιά. Ενδιαφέρον στοιχείο, η δημιουργία του γνωστού εικαστικού Χαρίτωνα Μπεκιάρη, που κοσμεί έναν από τους τοίχους της εισόδου, με μια αναπαράσταση συμποσιακού χαρακτήρα.
Στο εσωτερικό του, ανάμεσα σε γλάστρες και αναρριχητικά φυτά (μερικά πωλούνται κιόλας), θα βρείτε ράφια με βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε πίνοντας μονοποικιλιακό οργανικό καφέ από μικρές φάρμες της Κολομβίας, που ψήνεται αποκλειστικά για το Halfman, από τη θεσσαλονικιώτικη Q Microroastery και σερβίρεται με ολόκληρη κολώνα πάγου Ice up. Την εικόνα του early bar-restaurant ολοκληρώνει η κουζίνα του, που μοιάζει με φυσική συνέχεια του εργονομικού μπαρ με τις μαρμάρινες επιφάνειες.
Δε χρειάστηκε να αναρωτηθώ και πολύ για το τι κρύβεται πίσω από την επιλογή του ονόματος Halfman. Η εξήγηση ήρθε με το που έπιασα στα χέρια μου τη θεματική cocktail list, με τις 13 προτάσεις της να τιτλοφορούνται με ονόματα παγκόσμιων τοπικών θεοτήτων με διττή φύση -ανθρώπινη και μυθική. Παράδειγμα, το Wulver. To ανθρωποειδές πλάσμα που έμοιαζε με λύκο και ανήκε στη λαογραφία τω νήσων Σέτλαντ της Σκωτίας, εδώ μεταφράζεται σ’ ένα bottled cocktail με ήπια ανθράκωση, malt whiskey, apple soda, βανίλια και πράσινο μήλο.
Η δική μας Σειρήνα από την άλλη, έχει τσίπουρο Opurist, μαστίχα, κακουλέ, λεμόνι και ερυθρό κρασί. Ο Αλέξης Σιμωνίδης όμως, έχει δημιουργήσει και μια ενδιαφέρουσα λίστα με 5 υβριδικά κοκτέιλ, έχοντας ως βάση του μερικές all time classic συνταγές. Το διαχρονικό και με έντονο χαρακτήρα Manhattan, μετατρέπεται στο Manhattan&Tonic, μια πετυχημένη δροσιστική early cocktail επιλογή.
Στα του φαγητού, η ευρηματική και ιδιοσυγκρασιακή μαγειρική προσέγγιση του Άνταμ Κοντοβά, δίνει δημιουργικό γευστικό προφίλ σ’ ένα εύκολο στη μετάφραση all day menu. Για πρωινό και early brunch (έως τις 14:00 ) μπορείτε να απολαύσετε Sando με αυγοσαλάτα και χρένο, κρέπες ολικής με μπέικον, και χειροποίητα πεινιρλί με παστράμι.
Έπειτα η κατεύθυνση του μενού αλλάζει. Γλασαρισμένα ψητά καρότα με τσίλι και φέτα, σπαγγέτι a la chitarra, spicy κριθαράκι dan dan με κοτόπουλο, και το σιγομαγειρεμένο μοσχάρι με ψητό κουνουπίδι και αμύγδαλο, είναι μερικά από τα πιάτα που διαμορφώνουν το μενού από το μεσημέρι έως τις έντεκα το βράδυ.
Το Halfman δεν είναι συνηθισμένος all day προορισμός, καθώς συνδυάζει καφέ, ποτό και φαγητό, με έργα τέχνης, μια δανειστική βιβλιοθήκη και την ευκαρία να φύγετε μ’ ένα καινούργιο φυτό ή κερί, από αυτά που βρίσκονται στον χώρο (αφού το αγοράσετε φυσικά!). Η επιλογή των ανθρώπων του, είναι να μένει ανοιχτό Δευτέρα με Παρασκευή, από νωρίς το πρωί έως λίγο πριν τα μεσάνυκτα, προσφέροντας μια alternative πρόταση μακριά από τα έντονα φώτα του κέντρου.
Καθώς ο ήλιος έδυε, δοκίμασα ένα ακόμα υβριδικό Negroni με pink grapefruit soda, με τη συνοδεία μουσικών επιλογών στα χνάρια της jazz και της soul…
HALFMAN
All day Bar Restaurant
Διεύθυνση: Κηφισιάς 22, Μαρούσι, 115 25
Τηλ: 211 0154572
Ώρες λειτ: Δευτ-Παρ. 08:00-23:30