fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Για βιβλίο και καφέ στο νέο Bookbar by Kaktos
Bookbar by Kaktos

Για βιβλίο και καφέ στο νέο Bookbar by Kaktos

Ως λάτρεις του βιβλίου και του καφέ, δεν γινόταν να μην κάνουμε μια στάση στο Bookbar by Kaktos, το νέο καφέ-βιβλιοπωλείο της Αιόλου.

 

Η οδός Αιόλου τα χει’ όλα. Fast food, λουκουμάδες, παπουτσάδικα και παλιές μικρoεπιχειρήσεις. Η προσθήκη του Bookbar by Kaktos όμως, ήρθε να επιβεβαιώσει και με το παραπάνω ότι ένα τέτοιο project έλειπε από το κέντρο και όχι μόνο, μιας και πρόκειται για ένα από τα λίγα καφέ-βιβλιοπωλεία που βρίσκουμε στην Αθήνα. Και αυτό είναι εμφανές, μόνο και μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι τα λίγα τραπεζάκια του, είναι καθημερινά γεμάτα από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, εδώ και περίπου 2 μήνες.

Bookbar by Kaktos Αιόλου

Το Bookbar by Kaktos, είναι ένα φρέσκο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις των βιβλίων, που μπορούν να διαβάσουν αρχαία ελληνική γραμματεία, κλασική λογοτεχνία αλλά και νέες κυκλοφορίες απολαμβάνοντας έναν καφέ. Απ’ έξω μοιάζει με μικρό γωνιακό παριζιάνικο μαγαζί. Μπαίνοντας μέσα, τα μαρμάρινα τραπεζάκια, τα ξύλινα ράφια και ο φωτισμός εντυπωσιάζουν. Αν και μικρός χώρος, είναι ψηλοτάβανος, στοιχείο που αποτελεί ιδανική συνθήκη για τις μακρόστενες βιβλιοθήκες του. Στα ψηλά στιλάτα ράφια μπορείτε να ανακαλύψετε βιβλία των εκδόσεων Κάκτος, κάθε είδους και για κάθε γούστο. Δε θα βρείτε γωνιά χωρίς βιβλία, αφού μέχρι και κάτω από την μπάρα που φτιάχνονται οι καφέδες, θα δείτε ράφια γεμάτα ενδιαφέρουσες επιλογές.

Bookbar by Kaktos Αιόλου

Το μαγαζί «λάμπει» από φρεσκάδα και ζωντάνια και έχετε στα υπ’ όψιν ότι ίσως δυσκολευτείτε να βρείτε τραπεζάκι τις μεσημεριανές ώρες, αφού ο φιλόξενος χώρος του Bookbar by Kaktos, είναι γεμάτος με παρέες που διαβάσουν ή δουλεύουν και ανθρώπους κάθε ηλικίας που ψάχνουν να αγοράσουν ένα νέο βιβλίο. Η αφιερωμένη γωνιά στην σειρά αρχαίας γραμματείας, που προσωπικά λατρεύω, είναι εντυπωσιακή. Τα λευκά βιβλία των εκδόσεων, συνδυαστικά με τον φωτισμό, συνθέτουν κάτι το μαγευτικό. Αν θέλετε να πιάσετε κάποιο βιβλίο από τα πάνω ράφια, εκμεταλλευτείτε την αναπαυτική πολυθρόνα με το σκαμπό, το οποίο βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τραπεζάκι για τον καφέ σας.

Bookbar by Kaktos Αιόλου

Και μιας και αναφέρθηκα στον καφέ, ομολογώ ότι ήταν εξαιρετικός και αξίζει να επισκεφτείτε αυτό το όμορφο καφέ-βιβλιοπωλείο, μόνο και μόνο για να τον απολαύσετε στο ζεστό περιβάλλον του. Δεν υπάρχει όμως καλύτερος συνοδός για τον καφέ και το βιβλίο, από ένα νόστιμο γλυκό. Το Bookbar by Kaktos  θα σας καλύψει και εδώ, καθώς σερβίρει και γλυκές λιχουδιές, όπως το υπέροχο carrot cake και το μάφιν που δοκίμασα. Το πολύ φιλικό προσωπικό μάλιστα, θα σας βοηθήσει όχι μόνο με την παραγγελία σας, αλλά είναι πάντα πρόθυμο να σας καθοδηγήσει και σχετικά με το βιβλίο που ψάχνετε.

Bookbar by Kaktos Αιόλου

Πριν φύγετε, ρίξτε και μια ματιά δίπλα από την μπάρα. Εκτός από βιβλία, διατίθενται προς πώληση κούπες, κεριά και σελιδοδείκτες, για να συνοδεύσετε το διάβασμα στο σπίτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος φαίνεται να έχει αγκαλιάσει ήδη το Bookbar by Kaktos. Το μόνο «αρνητικό» στο εγχείρημα, είναι πως λόγω περιορισμένου χώρου, λίγων τραπεζιών και του κόσμου που ψαχουλεύει στα ράφια, δημιουργείτε ενίοτε συνωστισμός, που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από αυτόν που διαβάζει. Προσιδιάζει δηλαδή περισσότερο σε βιβλιοπωλείο παρά σε καφέ για διάβασμα. Γι’ αυτό τον λόγο όμως, φιλοξενείται στον υπόγειο χώρο ένας επιπλέον, διαφορετικός χώρος, το Cube, ένα coworking space για όσους ψάχνουν έναν χώρο εκτός σπιτιού αποκλειστικά για διάβασμα και δουλειά.

Bookbar by Kaktos Αιόλου
Πηγή: Facebook

Το Bookbar by Kaktos πάντως, είναι ένα ιδανικό μέρος για όσους αγαπούν να συνδυάζουν την ανάγνωση ενός βιβλίου με καλό καφέ, σ’ έναν πανέμορφο και φρέσκο χώρο. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι τέτοιο έλειπε από την καρδιά της Αθήνας και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως έχει γίνει ήδη στέκι για τους βιβλιόφιλους. Ως ένας απο αυτούς, θα το ξαναεπισκεφτώ σίγουρα.

Bookbar by Kaktos
Καφέ-βιβλιοπωλείο
Διευθ: Αιόλου 39, Αθήνα (Κέντρο), 105 51
Τηλ: 210 3303192
Ώρες λειτ: καθημ. 09:00-21:00, Κυρ. 09:00-19:00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα