fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
GB Roof Garden Restaurant – Θέα που σου κόβει την ανάσα στο πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μενού αφιερωμένο στη μεσογειακή κουζίνα
Photo shoot  June 24, 2024
Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens
LUX ATHLC

GB Roof Garden Restaurant – Θέα που σου κόβει την ανάσα στο πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μενού αφιερωμένο στη μεσογειακή κουζίνα

Με chef de cuisine τον Νίκο Λιόκα και executive chef τον Αστέριο Κουστούδη, το δείπνο στο Roof top της Μεγάλης Βρεταννίας είναι εμπειρία που αξίζει να έχετε!  Το εστιατόριο αυτό είναι το «the place to be» για ένα δείπνο με το βλέμμα στον Παρθενώνα!GB Roof Garden Restaurant – Θέα που σου κόβει την ανάσα στο πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μενού αφιερωμένο στη μεσογειακή κουζίνα - FlagInLife

Ξεκινάω με λίγα λόγια για την μακραίωνη ιστορία του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», που το κάνει να διαφέρει και να διατηρεί τα πρωτεία ανάμεσα σ’ όλα τα άλλα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας.GB Roof Garden Restaurant – Θέα που σου κόβει την ανάσα στο πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μενού αφιερωμένο στη μεσογειακή κουζίνα - FlagInLife

Η πρώτη ανέγερση έγινε από τον Αντώνη Δημήτριο – έναν πλούσιο Έλληνα από την Τεργέστη – το 1842, απέναντι από το βασιλικό ανάκτορο του Όθωνα, και η αρχική του μορφή ήταν μια μεγαλοπρεπής έπαυλη 90 δωματίων. Το 1874, ο Ευστάθιος Λάμψας με τον Σάββα Κέντρο δημιουργούν στη θέση αυτή το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Το 1888 το ξενοδοχείο είναι ένα από τα πρώτα κτήρια που ηλεκτροδοτείται και σχεδόν δυο αιώνες μετά, δεν υπάρχει άλλο ξενοδοχείο στη χώρα μας, που να έχει φιλοξενήσει τόσες επιφανείς προσωπικότητες. Πρόσωπα των γραμμάτων και των τεχνών, πολιτικοί ηγέτες, πρόεδροι και διάσημοι εστεμμένοι έχουν περάσει από το ιστορικό ξενοδοχείο. Ανάμεσά τους ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Ίντιρα Γκάντι, ο Ζακ Ντελόρ, ο Λόρενς Ολίβιε, η Σοφία Λόρεν, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και πολλοί ακόμη, έχουν περάσει από το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας.GB Roof Garden Restaurant – Θέα που σου κόβει την ανάσα στο πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μενού αφιερωμένο στη μεσογειακή κουζίνα - FlagInLifeΗ παρένθεση κλείνει και περνάμε στο δημοφιλές εστιατόριο “GB Roof Garden Restaurant”, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου.GB Roof Garden Restaurant – Θέα που σου κόβει την ανάσα στο πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μενού αφιερωμένο στη μεσογειακή κουζίνα - FlagInLife

Δείπνο με τη Βουλή κατάφωτη, τον Παρθενώνα να λάμπει και ίσως ένα από τα λίγα εστιατόρια της Αθήνας, στο οποίο εισπράττεις την αύρα ενός εστιατορίου με κλασική πολυτέλεια, αλλά και εκσυγχρονισμένη, με λινά λευκά τραπεζομάντηλα, ασημένια μαχαιροπίρουνα και άψογο service!GB Roof Garden Restaurant – Θέα που σου κόβει την ανάσα στο πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μενού αφιερωμένο στη μεσογειακή κουζίνα - FlagInLife

Στον ανακαινισμένο χώρο ζήσαμε μια από τις πιο γοητευτικές βραδιές στην εκπνοή του χρόνου. Έπειτα από αρκετούς μήνες εργασιών, το GB Roof Garden Restaurant έκλεισε φέτος τα 150 χρόνια του! Η ατμόσφαιρα παραμένει μεγαλοπρεπής, ωστόσο ο βρετανικός οίκος Goddard Littlefair – που ανέλαβε τον σχεδιασμό – έχει δημιουργήσει μια σάλα επιβλητική, όπου κυριαρχούν το ξύλο και το λευκό μάρμαρο, που δίνουν βάθος στον χώρο και αναδεικνύουν ακόμη πιο έντονα, την καρτποσταλική θέα στην Ακρόπολη! Οι interior designers της εταιρείας προσέγγισαν με σεβασμό την αρχιτεκτονική του κτηρίου και, μέσα σε διάστημα 4 μηνών, κατάφεραν να δώσουν νέα πνοή στον χώρο. Πέραν της ανανέωσης του χώρου, υπήρξε αλλαγή και στις στολές του προσωπικού, οι οποίες δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον ελληνικό οίκο μόδας Zeus n Dione. Σε αποχρώσεις του απαλού μπεζ, του διακριτικού λαδί και του κλασικού μαύρου, συνδυάζουν την ελληνική παράδοση με το μοντέρνο στυλ, είναι φινετσάτες και εναρμονισμένες με την ατμόσφαιρα του χώρου.
GB Roof Garden Restaurant – Θέα που σου κόβει την ανάσα στο πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μενού αφιερωμένο στη μεσογειακή κουζίνα - FlagInLifeΕδώ και χρόνια ο Αστέριος Κουστούδης έχει αναλάβει executive chef – διαδεχόμενος τον Σωτήρη Ευαγγέλου – και συνεργάζεται στενά με τον chef de cuisine του εστιατορίου, Νίκο Λιόκα καθώς και με τον pastry chef Αλέξανδρο Κούφα. Το εστιατόριο έχει περάσει σε μια νέα εποχή, παραμένοντας σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, προσφέροντας στον επισκέπτη την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, κάνοντάς τον να νιώθει ξεχωριστός! Λειτουργεί από το μεσημέρι ως και αργά το βράδυ με τον ίδιο κατάλογο και όταν σουρουπώνει, η θέα του φτάνει στο απόγειό της και ο επισκέπτης απολαμβάνει μια ολιστική γαστρονομική εμπειρία, πάνω από τα φώτα της πόλης που σιγά σιγά ανάβουν για να της δώσουν λάμψη!GB Roof Garden Restaurant – Θέα που σου κόβει την ανάσα στο πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μενού αφιερωμένο στη μεσογειακή κουζίνα - FlagInLife

Στην κουζίνα χρησιμοποιούν εγχώρια προϊόντα και εποχικά υλικά Ελλήνων παραγωγών και με μεγάλη μαεστρία, συνθέτουν πιάτα ευφάνταστα, συνδυάζοντας τις σύγχρονες διεθνείς μαγειρικές τάσεις με τη γαστρονομική κληρονομιά της χώρας μας!

Στο GB Roof Garden Bar – που δεσπόζει στη σάλα – ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει δροσιστικά cocktails, αλλά και small food bites με θέα τον Παρθενώνα.GB Roof Garden Restaurant – Θέα που σου κόβει την ανάσα στο πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μενού αφιερωμένο στη μεσογειακή κουζίνα - FlagInLife

Και περνώντας στο μενού του εστιατορίου, ξεκινήσαμε με amuse bouche, χαβιάρι πάνω σε βάση λευκής σοκολάτας με ξύσμα lime. Μια γεύση που σου μένει, με κάθε κόκο από το χαβιάρι να σκάει απολαυστικά στο στόμα και να κάνει ωραία αντίθεση με τη γλύκα της σοκολάτας, και το lime να του χαρίζει μια ωραία οξύτητα. Τα 4 είδη χειροποίητου ψωμιού (με το προζυμένιο να ξεχωρίζει) συνοδεύονται με βούτυρο νουαζέτ. Οι baby πατάτες στη θράκα – βουτυράτες – συνοδεύονταν με πουρέ από κρεμμύδι και σάλτσα από γραβιέρα Νάξου, αλλά τους έλειπε η ένταση. Ωραία η τραγανή τερίνα κουνελιού με sauce από φρέσκα μυρωδικά και κράκερ κρεμμυδιού, που στο σερβίρισμα την «έλουσε» μια σάλτσα από κρασί και κρεμμύδι. Στο ριζότο με οσομπούκο υπερτερούσε η έντονη γεύση από τον κρόκο Κοζάνης. Το δυνατό πιάτο του μενού, η γλώσσα γεμιστή με θαλασσινά και λευκά σπαράγγια, με γαλάκτωμα από μύδια και σάλτσα οστρακοειδών. Πολύ καλό και το rib-eye cap με candelle γεμιστά με μελιτζάνα miso, aioli από μαύρο σκόρδο και σάλτσα πιπεριού.
Η βραδιά έκλεισε γλυκά, με σουφλέ μαρέγκας με φουντούκι, μαρμελάδα λεμόνι και παγωτό κάστανο με whisky.GB Roof Garden Restaurant – Θέα που σου κόβει την ανάσα στο πιο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μενού αφιερωμένο στη μεσογειακή κουζίνα - FlagInLife

Ενημερωμένη wine list από το Head-Sommelier του ξενοδοχείου, Ευάγγελο Ψωφίδη, με επιλογές και σε ποτήρι από καλοδιατηρημένες φιάλες με σύστημα coravin.

Το κοινό στη μεγάλη σάλα, πέραν από ενοίκους – επισκέπτες της χώρας μας, ζευγάρια και παρέες διαφόρων ηλικιών, που απολάμβαναν το δείπνο τους, αναζητώντας μια νότα πολυτέλειας.

Service άψογο από καταρτισμένο προσωπικό.

 

GB Roof Garden Restaurant

Γεωργίου Α' 1, Αθήνα, Ελλάδα
Ωράριο: Καθημερινά 13.00 μ.μ. – 02.00 π.μ.
Τιμή: 80€
- 100€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα