Τo Athénée συνεχίζει τις επιτυχημένες βραδιές γαστρονομίας, προσκαλώντας καταξιωμένους Έλληνες και διεθνείς chefs να μαγειρέψουν για μία και μοναδική βραδιά ένα special μενού. Επόμενος καλεσμένος τωv “Gastronomy Wednesdays” την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου είναι ο Γιάννης Κιόρογλου, Chef μεταξύ άλλωντου φημισμένου κοσμοπολίτικου εστιατορίου ¨La Guérite¨ στις Κάννες.
Ο Γιάννης Κιόρογλου απεκόμισε πλούσια εμπειρία και εφόδια στην πολυετή θητεία του σε βραβευμένα εστιατόρια της Ευρώπης σε Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Αυστρία, όπως το Martin Berasategui Restaurant, στη Lasarte-Oria της Ισπανίας, το Quique Dacosta Restaurant στη Dénia Ισπανίας, το Santo by Martin Berasategui Restaurant στη Σεβίλλη, το Konstantin Filippou Restaurant στην Βιέννη, το Notos Restaurant στις Βρυξέλλες.
Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με βραβευμένα εστιατόρια, όπως το εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα, το εστιατόριο Water του ξενοδοχείου Asterias Suites στη Σάνη Χαλκιδικής, το Hytra Restaurant στην Αθήνα, το εστιατόριο Mylosτης Σαντορίνης, το Salvia του Aristi Mountain Resort & Villas στα Ζαγοροχώρια.
Το 2013, ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου La Guériteστο Île Sainte-Marguerite στις Κάννες Γαλλίας, όπου η απροσποίητη μεσογειακή του κουζίνα κέρδισε τις εντυπώσεις διάσημων προσωπικοτήτων όπως ο Αλβέρτος του Μονακό και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο. Για το Γιάννη, η μαγειρική είναι τρόπος ζωής και απαιτεί απόλυτη πειθαρχία – αλλά και τέχνη. Η άρτια τεχνική του και η αγάπη του για τις αυθεντικές γεύσεις τον συνοδεύουν σε κάθε καινούριο του project.
Έχοντας καταφέρει να εξελίξει το εν λόγω εστιατόριο σε σημείο αναφοράς της Κυανής Ακτής, πλέον συνεργάζεται ως Executive / ConsultantChefμε τα εστιατόρια La GuériteRestaurantστον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική), La Guériteστο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Medusa Restaurant / Cabaret / Club στις Κάννες Γαλλίας, Victoria Paris Restaurant στο Παρίσι Γαλλίας, Victoria Restaurant στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, ShellonaGreekRestaurantστον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική).
Σεφ Γιάννης Κιόρογλου,Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, Athénée, Ώρα 9μμ
MENU DEGUSTATION
S N A C K S
Pissaladierè
Greek toast
ΜΕΝU
Valley Shrimps
Tomato water, pear, saffron
Otto Soave ClassicoPra 2021 (Garganega) BIO
John Dory
Vin jaune, mushrooms, apricot, raw walnut
Quintaluna, Ossian 2019 Castilla y Leon Spain (Verdejo) BIO
Black Pig
Celery risotto, coffee and hazelnut
Bourgogne Rouge Cuvée Margot 2019 Olivier Leflaive (Pinot Noir)
Humus
Kabir Zibibbo di PantelleriaDonnafugata
Autumn flavors
MIGNARDISES
Degustation menu: 65€
Degustation menu with wine pairing: 85€
Athénée, Boυκουρεστίου 9, Αθήνα
Κρατήσεις: 210 3251430