FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Bubo: Υψηλές Επιδόσεις με τη Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα στα καλύτερα της
Bubo 1

Bubo: Υψηλές Επιδόσεις με τη Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα στα καλύτερα της

Στο Bubo Restaurant του Ekies All Senses Resort η φύση συναντά τη γαστρονομική τέχνη και κάθε γεύμα είναι μια παράσταση

 

Το Ekies All Senses Resort το οποίο είναι και μέλος της περιβόητης λίστας των Design Hotels of the World, βρίσκεται στη Βουρβουρού και ατενίζει τον Κόλπο του Αγίου Όρους και το νησάκι του Διάπορου. Χαμένο κυριολεκτικά μέσα στην βλάστηση, συνυπάρχει με την φύση καθώς οι εγκαταστάσεις του ξεπροβάλλουν ανάμεσα στο πράσινο και εναρμονίζονται με αυτό.

Τα δωμάτια είναι υψηλής και μοναδικής αισθητικής, συνδυάζοντας πέτρα, σίδερο και ξύλο. Η διακόσμηση κινείται ανάμεσα στο βιομηχανικό και το μοντέρνο στυλ με κάποιες vintage πινελιές. Κανένα δωμάτιο δεν είναι ίδιο με το άλλο, όλα είναι μοναδικά. 

Η θάλασσα βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις του Ekies All Senses Resort προσφέροντας αμεσότητα και χαλάρωση. Στο σούρουπο, το ηλιοβασίλεμα προσφέρει θέαμα απείρου κάλλους, με τον ήλιο να πέφτει μέσα στη θάλασσα και να δημιουργεί μια εξαιρετική ατμόσφαιρα.  

Στις εγκαταστάσεις του, το Ekies φιλοξενεί το Bubo Restaurant, όπου ο executive chef Δημήτρης Παμπόρης στον δέκατό του χρόνο εκεί έχει συγκροτήσει μια εξαιρετική ομάδα και έχει στην φαρέτρα του ένα μεγάλο μποστάνι που τον προμηθεύει με ό,τι λογής πρώτες ύλες χρειάζεται. Επίσης του επιτρέπει να χρησιμοποιεί βιώσιμες πρακτικές στην μαγειρική του εφαρμόζοντας και μια zero waste κουλτούρα. Με τα εφόδια αυτά και με φόντο τον κολπίσκο της Βουρβουρούς, εκτελεί συνταγές της ελληνικής κουζίνας και παράδοσης με απόλυτα μοντέρνο και σύγχρονο τρόπο, δίνοντας μια παράσταση σαν βιρτουόζος πιανίστας, σε ένα κρεσέντο γεύσεων και αρωμάτων. Κλασικές συνταγές μαγειρεύονται με μοντέρνες τεχνικές -που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ο Δημήτρης Παμπόρης – και δίνουν στα πιάτα αέρα σύγχρονο και κοσμοπολίτικο ενώ ανεβάζουν το επίπεδο της νοστιμιάς και της πολυπλοκότητας, προσφέροντας εξαιρετικά γαστρονομικά αποτελέσματα.

Δοκίμασα ένα απλό, κρεμώδες και πλούσιο κατσικίσιο τυρί που μπαίνει σε ζελατίνη παντζαριού και σερβίρεται με σορμπέ από παντζάρι και σμέουρα, ενώ στο πλάι το συνοδεύει μια μαρμελάδα από παντζάρι, τα οποία δίνουν, το καθένα, μια διαφορετική γεύση και δροσίζουν το τυρί, ισορροπώντας την οξύτητά του.

Ένα φιλέτο μυλοκόπι στα κάρβουνα σερβίρεται με έναν αφράτο εξαιρετικό πουρέ από φασολάδα και καλοδεμένο λεμονάτο ζωμό κακαβιάς με σέλινο, σε έναν συνδυασμό πεντανόστιμο που θυμίζει πιάτο μαμαδίστικο. Το ζουμερό λαυράκι ψήνεται σε κρούστα από προζυμένιο ψωμί, το αδιάφορο γευστικά κουνουπίδι καραμελώνεται και μετατρέπεται σε έναν βελούδινο φανταστικό πουρέ, ενώ το κάδρο συμπληρώνει μια εξαιρετική σάλτσα μαύρου σκόρδου με άνισο και σύκο, σαν μια παραλλαγή συκομαΐδας. 

Υλικά τα οποία εκ πρώτης όψεως θα έλεγα πως δεν ταιριάζουν, αλλά το πιάτο (ειλικρινά) είχε άλλη γευστική διάσταση και διέλυσε τις αμφιβολίες μου. Το αρνάκι ψημένο medium ήταν πολύ νόστιμο και συνοδεύτηκε από πουρέ μελιτζάνας, μια γευστικότατη jus από το κρέας και κρασί, ενώ ο chef μετέτρεψε το στιφάδο ντομάτας σε ζελέ και δίπλα του έβαλε ένα ταρτάκι με άιβαρ και ανεβατό. Το συνοδευτικό που ήταν τα περισσεύματα από το αρνίσιο μπουτάκι με έναν λεμονάτο αφρό από πατάτα, με έκαναν να πάρω κομμάτια ψωμιού και να το φάω ολόκληρο. Εξαιρετικό πιάτο βγαλμένο από την παράδοση, μαγειρεμένο με δύο διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικά υλικά, αλλά απλώς αψεγάδιαστο. 

Ακόμη όμως και πιάτα δανεισμένα από την διεθνή κουζίνα, παρασκευάζονται με συστατικά της ελληνικής γης, δίνοντας μια άλλη πρωτότυπη γευστική διάσταση. Το ταρτάρ από φρέσκο ελληνικό τόνο ήταν καλοκομμένο, μαριναρισμένο με εσπεριδοειδή ενώ το συνόδευσε ένα σορμπέ από καυτερή πιπεριά και μια gaspacho από τομάτα και καρπούζι. Εξαιρετικό ήταν και το κρέας, ενώ ο χυμός εξισορρόπησε το καυτερό σορμπέ και έφερε μια έκρηξη αρωμάτων και γεύσεων.Το καλύτερο ταρτάρ μόσχου που έχω γευτεί το 2025, το οποίο φτιάχνεται α λα σμυρναίικο, με πελτέ ντομάτας και κρασί, ενώ το κύμινο σε φέρνει νοητά πίσω στην παιδική σου ηλικία τότε που έτρωγες σουτζουκάκια σμυρναίικα από τη γιαγιά σου και αναρωτιόσουν τι ήταν αυτό που έδινε εκείνη την ιδιαίτερη γεύση. 

 

Όχι μόνο τα φαινομενικά ξένα συστατικά προς το ταρτάρ δεν μπέρδεψαν την γεύση, αντιθέτως την εκτόξευσαν, δίνοντας επίγευση πολλών δευτερολέπτων. Η πατάτα pavé που συνόδευσε το πιάτο, ήταν επίσης εξαιρετική. Τέλος, το καλαμάρι καρμπονάρα κατά την διάρκεια της ανάγνωσης του μενού μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Στο τραπέζι έφτασε ένα καλοκομμένο και καλά βρασμένο καλαμάρι στον ρόλο του ζυμαρικού, μέσα σε πληθωρική και κρεμώδη σάλτσα αυγού με σαλάμι και σταχτοτύρι, θυμίζοντας πραγματικά μια καρμπονάρα, μόνο που αυτή απέκτησε άλλο ρόλο πρωταγωνιστή. 

Ήμουν αρκετά τυχερός σε αυτή μου την επίσκεψη να δοκιμάσω το μενού και στο Treehouse, όπου είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά το Bubo με κέρδισε λόγω της πρωτοτυπίας του. Βασίζεται στην ελληνικότητα και ο Δημήτρης Παμπόρης υπηρετεί αβίαστα και με μεγάλη επιτυχία την ελληνική γαστρονομία διαχειρίζοντας απλά υλικά και πρώτες ύλες.

Ήταν μια από τις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες που έζησα στο 2025, μια αξέχαστη παράσταση γεύσεων και αρωμάτων και σας παρακινώ να βρεθείτε ως το Bubo, στο Ekies All Senses Resort, και να ζήσετε κάτι παρόμοιο.

Bubo, Ekies All Senses Resort

Βουρβουρού, Χαλκιδική ΤΚ 63078
Ωράριο: Καθημερινά: 19:00 - 23:00
Τιμή: 90€
- 130€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.