FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ateno Cook & Deli – Ένα deli-εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, με chef τον Νίκο Καραθάνο
Ateno.exoter.xoros

Ateno Cook & Deli – Ένα deli-εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, με chef τον Νίκο Καραθάνο

Σε ένα διώροφο νεοκλασικό κτήριο του 1831 επί της Αιόλου – εκεί που χτυπά ο παλμός της αγοράς – ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος σε συνεργασία με το chef Νίκο Καραθάνο, δημιούργησαν ένα deli-εστιατόριο και χώρεσαν μέσα όλα όσα αγαπούν…Ateno Cook & Deli – Ένα deli-εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, με chef τον Νίκο Καραθάνο - FlagInLife

Στο ισόγειο του Ateno Cook & Deli θα βρεις ό,τι τραβά η ψυχή σου! Προϊόντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Από βότανα, μέλια και ιδιαίτερα ζυμαρικά από την Κέρκυρα, ως ελαιόλαδα και βιολογικές ελιές από το Βατοπέδι καθώς και κρασιά.

Στα ψυγεία του θα βρεις τυριά από μικρούς παραγωγούς της χώρας μας και μοναδικά αλλαντικά από το εργαστήριο της Meta Meat στο Περιστέρι, όπου οι αδερφοί Λιάκοι τα φτιάχνουν οι ίδιοι, χωρίς συντηρητικά! Πώς να αντισταθείς στην πορκέτα ή τη μορταδέλα μαύρου χοίρου ή το σαλάμι στέπικης αγελάδας (ένα αλλαντικό από αυτόχθονη ελληνική φυλή); Αλλά αυτά που αγαπώ ιδιαίτερα είναι τα ζαμπόν από κουνέλι και από αλανιάρη κόκκορα προερχόμενα από φάρμα στην Κρήτη! Το προσούτο από Καλαρρύτικη προβατίνα καθώς και αυτό φυσικής ωρίμανσης από Στέπικη αγελάδα, κοντράρουν στα ίσα τα ιταλικά. Εξαιρετικό και το βόειο παστράμι με βότανα και μπαχαρικά. Όλα αυτά βέβαια μπορείτε να τα απολαύσετε στο τραπέζι σας, σερβιριζόμενα εντυπωσιακά σε ένα τρίπατο δίσκο και μάλιστα μπορείτε να επιλέξετε αυτά που εσείς επιθυμείτε.Ateno Cook & Deli – Ένα deli-εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, με chef τον Νίκο Καραθάνο - FlagInLife

Το Ateno Cook & Deli λειτουργεί σε δυο επίπεδα. Στον κάτω χώρο είναι το deli, όπου μπορείτε να προμηθευθείτε διάφορα προϊόντα για το σπίτι ή κάποιο από τα πεντανόστιμα sandwiches με τα τυριά και τα αλλαντικά τους. Θα βρείτε μπρουσκέτες με prosciutto προβατίνας ή με μορταδέλα και μια που ξεχώρισα, αυτή με το σαλάμι (μισό μοσχάρι – μισό πρόβατο) μπλε ελληνικό τυρί Μαλτέζου (έχει την αψάδα της κοπανιστής) και πορτοκάλι! Η τέλεια ισορροπία!

Στο ίδιο επίπεδο, καθώς και στον εξωτερικό χώρο σερβίρονται τα πιάτα που δημιουργεί ο Νίκος Καραθάνος, τόσο με τα προϊόντα του καταστήματος όσο και με διάφορα εκλεκτά από όλη την Ελλάδα. Τα πιάτα έχουν άρωμα Ελλάδας με σύγχρονες τεχνικές και βαθιά νοστιμιά!Ateno Cook & Deli – Ένα deli-εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, με chef τον Νίκο Καραθάνο - FlagInLife

Ο επάνω όροφος, που είναι διακοσμημένος με βιτρό και μοντέρνους πίνακες, λειτουργεί αποκλειστικά ως χώρος εστιατορίου. Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα το Ateno με παρέα, επιλέξαμε τον επάνω όροφο και από τα παράθυρά του χαζεύαμε την πολυσύχναστη Αιόλου.
Τις επόμενες φορές καθίσαμε στον κάτω χώρο που είναι πολύ πιο ζωντανός, καθώς το κοινό που κινείται σ’αυτόν, αναζητά κάτι εκλεκτό στα ράφια του μαγαζιού.Ateno Cook & Deli – Ένα deli-εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, με chef τον Νίκο Καραθάνο - FlagInLife
Το γεύμα σας μπορεί να ξεκινήσει με δυο ειδών ψωμί (ένα με χαρούπι και καρύδι και ένα ζυμωτό) που συνοδεύονται από βούτυρο με ανθό αλατιού. Από σαλάτες, πολύ καλή αυτή με τη burrata και μια εντυπωσιακή ελληνική, όπου στο πιάτο έρχεται μια ολόκληρη ξεφλουδισμένη τομάτα πάνω σε κατσικίσιο τυρί και ζωμό αγγουριού και καθώς κόβεται από τον σερβιτόρο στο τραπέζι, μέσα της κρύβονται ψιλοκομμένες ελιές, κρεμμύδι και αγγούρι.Ateno Cook & Deli – Ένα deli-εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, με chef τον Νίκο Καραθάνο - FlagInLifeΣυνέχεια με μια τάρτα με φάβα από άφκο Λήμνου (μπορείτε να την προμηθευτείτε από το deli) με χταπόδι στα κάρβουνα, σάλτσα τομάτας και κουμκουάτ. Φοβερός συνδυασμός υλικών!

Το άψογα χυλωμένο κριθαράκι είναι αρωματισμένο με μάραθο και συνδυάζεται με τσιπούρα ψητή από το Βατοπέδι και αυγοτάραχο. Ο τραχανάς συνδυάστηκε με κόκκορα γεμιστό με χόρτα, σέσκουλα και κρέμα γιαούρτι. Μη χάσατε έναν «αλλιώτικο μουσακά» που έρχεται πάνω σε crispy πατατάκια (όπως αυτά που έχουν κάνει πάταγο στο Base Grill με τα αυγά μάτια), ρολάκια μελιτζάνας με κιμά και τέλος μπεσαμέλ, η οποία υπήρχε και στη βάση του πιάτου. Κόβοντάς τον στο τραπέζι, ολοκλήρωσαν το πιάτο, περιχύνοντάς το με μια κόκκινη σάλτσα. Πειρασμός!Ateno Cook & Deli – Ένα deli-εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, με chef τον Νίκο Καραθάνο - FlagInLife

Για επιδόρπιο, μη χάσετε τη στριφτή γαλατόπιτα! Κέρασμα απολαυστικές σοκολατένιες μπουκιές με gianduja σε συνεργασία με το ζαχαροπλαστείο Dimitris Economides.Ateno Cook & Deli – Ένα deli-εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, με chef τον Νίκο Καραθάνο - FlagInLife

Τώρα που καλοκαιριάζει, επιλέξτε κάποιο από τα τραπέζια στον πεζόδρομο της Αιόλου. Είναι όμορφα καθώς βλέπετε γύρω τον κόσμο να κινείται, τους τουρίστες που σέρνουν κάποια βαλίτσα και τους πλανόδιους τραγουδιστές που περνούν από τα τραπέζια σας και σας ξεσηκώνουν με γνώριμα ακούσματα.



Ateno Cook & Deli

Αιόλου 52, Αθήνα
Ωράριο: Καθημερινά 10:00 π.μ – 1:00 π.μ
Τιμή: 30€
- 40€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.