Στο πανέμορφο νησί της Θάσου φύσηξε άνεμος αλλαγής. Σε μια κίνηση που δεν πέρασε απαρατήρητη, ο βραβευμένος από τα FLAG AWARDS Γιάννης Μαρινόπουλος, μετά από 4 χρόνια στο The Lost Sheep και στην ατμοσφαιρική αυλή του A for Art Hotel, αποχωρεί και αναλαμβάνει ως executive chef στα εστιατόρια του Vathi Cove Luxury Resort & Spa. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μαρινόπουλος θα αναλάβει να χαράξει τον κεντρικό σχεδιασμό της νέας γαστρονομικής πορείας του πεντάστερου ξενοδοχείου και των εστιατορίων Azur και Veranda. Βασιζόμενος σε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, δηλαδή τη δημιουργία με βάση τις ντόπιες πρώτες ύλες, θα ακολουθήσει εκ νέου το δρόμο της σύγχρονης, ελληνικής, δημιουργικής κουζίνας, δίνοντας υπεραξία σε ένα – κατά τα άλλα – εξαιρετικό ξενοδοχείο.

Για όσους γνωρίζουν το νησί της Θάσου, το Βαθύ, είναι ένας, απαράμιλλης ομορφιάς, μικρός κόλπος μετά την Μακρύαμμο και την παραλία της Σαλιάρας, σε μια περιοχή μακριά από την πολυκοσμία. Εκεί, οι εγκαταστάσεις του Vathi Cove, ατενίζουν το Αιγαίο πέλαγος και το γνωστό σκηνικό επαναλαμβάνεται: πεύκα μέχρι εκεί που σκάει το κύμα και καταγάλανα νερά. Από όσο πληροφορήθηκα, τη στρατηγική αυτή κίνηση των ανθρώπων του ξενοδοχείου θα βοηθήσει το γεγονός πως τα εστιατόρια θα είναι ανοιχτά προς το ευρύ κοινό, στο οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του με σκάφος ή με ιδιωτικό van από και προς το παλιό λιμάνι του Λιμένα.
Καλή αρχή στον Γιάννη Μαρινόπουλο, στο νέο του ρόλο, με ανυπομονησία επιθυμούμε να δοκιμάσουμε ξανά την κουζίνα του στο Vathi Cove!