Το θερμόμετρο ανεβαίνει και όλοι αναζητούμε ανάσες δροσιάς στην πόλη ή σε κάποιο κοντινό νησί. Επισκέφθηκα δυο beach bars – το ένα στην Βούλα και το άλλο στην Αίγινα (παραλία Μαραθώνα) – και σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα, καθώς πέραν των παροχών στην παραλία (ξαπλώστρες, καφέ, snacks) προσφέρουν πιάτα που ξεφεύγουν από τα συνήθη των beach bars, χωρίς όμως να ξεφεύγουν σε κόστος.
Cebu – Αίγινα
Στην παραλία του Μαραθώνα, στην Αίγινα – σε απόσταση 15 λεπτών από το λιμάνι, οδικώς – λειτουργεί το Cebu beach Restaurant, του οποίου την κουζίνα έχει αναλάβει ο chef Κωνσταντίνος Λαλαούνης. Ένας μάγειρας με μεράκι και όρεξη, που παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, έχει προϋπηρεσία σε εστιατόρια στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και στις Κάννες.
Το Cebu είναι πάνω στην θάλασσα, στην Α πλαζ Μαραθώνα και παρέχει ξαπλώστρες (κόστος €15 το σετ) και σερβίρει καφέ, δροσερούς χυμούς και cocktails, καθώς και διάφορα snacks τόσο στην παραλία, όσο και στα τραπέζια στον επάνω χώρο, αν θέλετε να απολαύσετε τον καφέ σας στη δροσιά.
Από τις 10.00 έως τις 19.00 σερβίρεται ένα brunch-menu, όπου μπορείτε να απολαύσετε από ομελέτα και toast-avocado ή ένα club-sandwich με ψητό κοτόπουλο ή ακόμη και burger με μπιφτέκι μοσχαρίσιο φτιαγμένο in-house καθώς και σάλτσα bbq φτιαγμένη από τον chef ή ένα steak-sandwich με μοσχάρι.
Αν θέλετε κάτι ελαφρύ, έχετε επιλογές όπως γιαούρτι με μέλι, καρύδια, cranberries και granola ή με φρούτα εποχής, ή μια δροσερή φρουτοσαλάτα.

Πέραν των πιάτων που σερβίρονται στην παραλία, στο εστιατόριο θα βρείτε ένα ολοκληρωμένο μενού ελληνικής κουζίνας με δημιουργικές πινελιές και άριστη πρώτη ύλη, που σερβίρεται απί τη 13.00 ως τις 23.30.

Ξεκίνημα με τρία διαφορετικά dips: λευκός ταραμάς με πούδρα πιπεριάς Φλωρίνης και λεμόνι confit, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με μαρμελάδα τομάτας και φιλέ αμυγδάλου και αρωματικό γιαούρτι με λάδι καπνιστής πάπρικας.
Μια πολύ δροσερή σαλάτα που ως βασικό υλικό είχε τα τοματίνια, συνδυάστηκε με φράουλες και κεράσια, προστέθηκαν ξινομυζήθρα, γρανίτα αγγουριού, τηγανητή κάπαρη, παξιμάδια λαδιού και το πιάτο ολοκληρώθηκε με μια κρύα σούπα με τοματίνια και φράουλα! Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο!

Στη συνέχεια η φρέσκια σφυρίδα, έδωσε ένα carpaccio που συνδυάστηκε με ακτινίδια, λευκό ταραμά, ψιλοκομμένη ελιά, lime και leche ανανά.

Το ψητό καλαμάρι με κρύα σαλάτα από φακές beluga, πίκλα σταφύλι και vinaigrette avocado-lime.
Για κυρίως πιάτο, σφυρίδα ψητή με πουρέ από λευκά φασόλια, φασολάκια φρέσκα σχάρας, σάλτσα με τομάτα, ελιές, κάπαρη και bbq sauce από ζωμό χταποδιού.

Στο Cebu, τα γλυκά είναι δημιουργίες του pastry chef Θάνου Λάζου και ξεχώρισα αυτό με τη λευκή σοκολάτα, passion fruit, crumble καρύδας, ανανά και παγωτό!

Η μικρή λίστα κρασιών εστιάζει στον ελληνικό αμπελώνα και είναι σωστά κοστολογημένη.
Στο Cebu μπορείτε να μείνετε ως τη δύση του ήλιου για ένα cocktail, καθώς από αυτό το μέρος του νησιού θα δείτε ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα.
Κόστος κατ’άτομο για γεύμα χωρίς ποτά, υπολογίστε γύρω στα €30 κατ’άτομο.
Σε μια ώρα ακτοπλοϊκώς είστε στην Αίγινα και το Cebu σας περιμένει!
Διευθ: Α πλαζ Μαραθώνα, Αίγινα
Τηλ: 2297 0 26697
Dot Beach Vibes
Το «Dot Beach Vibes» λειτουργεί από τις 08.00 το πρωί, στην Α Πλαζ Βούλας, ως τις 21.00 και από Παρασκευή ως Κυριακή ως τις 23.00 και μάλιστα τις Κυριακές έχει beach party με δυνατή μουσική και χορό.
Ωραία ατμόσφαιρα και αναπαυτικά sunbeds, των οποίων το κόστος ξεκινά από €50 το σετ και φτάνει ως €70 στην πρώτη σειρά, μπροστά στη θάλασσα.
Απαραίτητη η κράτησή σας – ειδικά τα Σαββατοκύριακα – καθώς πολλοί επιλέγουν το Dot για να χαλαρώσουν και να χαρούν τη θάλασσα και τον ήλιο.
Στο Dot, μπορείτε να ξεκινήσετε από νωρίς με τον καφέ σας συνοδεύοντάς τον με croissant ή να επιλέξετε γιαούρτι με φρούτα ή φρουτοσαλάτα και προχωρώντας η ώρα να παραγγείλετε κάποια tortilla, ένα burger, ή ένα club sandwich από το beach menu.
Φυσικά δε λείπουν οι σαλάτες και πίτσες με δικό τους ζυμάρι. Την επιμέλεια του μενού, έχει ο executive chef Βασίλης Γεωγλέρης και θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε το κανονικό μενού που σερβίρεται στο εστιατόριο στον επάνω χώρο, που σας δίνει τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών.
Ο chef, έχει προϋπηρεσία σε διάφορα εστιατόρια – ανάμεσα τους τα Warehouse – αυτή την εποχή, εκτός του Dot, έχει την επιμέλεια του μενού και του Pappilon Bistrot Athens στο Ψυχικό.
Εμείς επιλέξαμε να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας στον επάνω χώρο και ξεκινήσαμε με μια burrata με μαριναρισμένα κόκκινα-κίτρινα τοματίνια, χώμα ελιάς και γρανίτα αγγούρι.

Στη συνέχεια ψητό θράψαλο με σάλτσα καρύδας με lemongrass που το συνόδευε ζεστή σαλάτα από σέσκουλα με τραγανό bacon.

Κυρίως πιάτο, φιλέτο σφυρίδας με ψητά κολοκύθια, σπαράγγια και σάλτσα bearnaise, για μένα από τις καλύτερες επιλογές του μενού.

Φυσικά δοκιμάσαμε και μια ποικιλία από τον κατάλογο των sushi, τα οποία είναι κοντά σ’αυτό που αγαπούν οι Έλληνες, όπου τα υλικά δένουν ωραία μεταξύ τους, αλλά απέχει από αυτό που θα ήθελε κάποιος που γνωρίζει από sushi!
Είναι όμως μια επιλογή που έχει ζήτηση και σε κάποιους αρέσει πολύ, άρα ο chef έπρεπε να το προσαρμόσει, ώστε να μπορεί να σταθεί σε κατάλογο ενός beach bar και δεν ήταν καθόλου κακό.

Από γλυκά μπορείτε να επιλέξετε ή τιραμισού ή το lemon bisquit. Το γεύμα μας συνόδευσε ένα Chardonnay από την Αυστραλία, το Tyrrell’s Old Winery του 2023 και ταίριαξε πολύ καλά με τα πιάτα μας.
Κόστος κατ’άτομο που πρέπει να υπολογίσετε είναι γύρω στα €40-50 κατ’άτομο χωρίς ποτά.
Διευθ: Λ. Αλκυονίδων 4, Βούλα
Τηλ: 210 8958872