Το «Κρεοπωλείον 29» έχει ένα στοιχείο που το κάνει μοναδικό! Η πρώτη ύλη ξεκινά από τη δική τους φάρμα στον Ταΰγετο, συνεχίζει στο δικό τους κρεοπωλείο και καταλήγει να σερβίρεται στο εστιατόριο!
Αν περάσετε από την Καλαμάτα, οπωσδήποτε μια στάση στο «Κρεοπωλείον 29» είναι απαραίτητη!
Η Νίκος Μανιατέας ανέλαβε τη χασαποταβέρνα του πατέρα του, όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή, καθώς και το κτηνοτροφείο, ακόμη και τις ελιές τους, από τις οποίες βγάζει το ελαιόλαδο που φτάνει στα τραπέζια του εστιατορίου! Μεγάλωσε στη φάρμα και ήταν κοντά στον πατέρα του και στο κρεοπωλείο, οπότε είναι γνώστης! Η διαχείριση και το σίτεμα του κρέατος είναι μια τέχνη που ξέρει καλά.
Στο «Κρεοπωλείον 29» ο πρωταγωνιστής είναι το μοσχάρι, αλλά δε λείπουν και άλλα είδη κρεατικών από ζώα ελευθέρας βοσκής. Ο πελάτης επιλέγει το μέρος του κρέατος, την κοπή καθώς και πώς το θέλει μαγειρεμένο, και ο chef Γιώργος Μαντέας στην κουζίνα «κεντάει»!Ξεκίνημα με χειροποίητο ψωμί ημέρας, που έρχεται ζεστό στο τραπέζι με ελαιόλαδο παραγωγής τους.Από τις σαλάτες αξίζει να δοκιμάσετε αυτή με το παντζάρι, αραχίδα Μεσσηνίας, πράσινο μήλο, ξινομυζήθρα και μέλι παραγωγής τους.Εξαιρετικό το carpaccio μόσχου με mayo μαύρου σκόρδου, λίγο lime και αφράλατο Μάνης.
Οι λουκουμάδες τυριού συνοδεύονται από μαρμελάδα τομάτας.Το μοσχαρίσιο συκώτι τους αξίζει, καθώς είναι από μοσχάρι παραγωγής τους.
Τα bao buns έρχονται με ψητή γουρουνοπούλα με την τραγανή πέτσα της & σάλτσα τεριγιάκι.
Πεντανόστιμο το σιγομαγειρεμένο κατσικάκι Μάνης που συνδυάστηκε με τραχανά Μεσσηνίας.
Από τις κοπές δοκιμάσαμε ένα rib eye ξηρής ωρίμανσης 45 ημερών, άψογα ψημένο, και το συνοδεύσαμε με τριπλοτηγανισμένες πατάτες.
Ο κατάλογος έχει πολλές επιλογές ακόμη, όπως πικάνια και t-bone, πάλι ξηρής ωρίμανσης, παϊδάκια αρνίσια και μοσχαρίσια τόμαχοκ γαλλικής κοπής.
Και τα δυο γλυκά που δοκιμάσαμε, θα σας τα πρότεινα γιατί αξίζουν. Πολύ καλή η γαλατόπιτα και η ζουμερή πορτοκαλόπιτα με gel πορτοκάλι και μπισκότο αμυγδάλου.
Όλες οι κοπές προέρχονται από ζώα ελευθέρας βοσκής, ελληνικής εκτροφής από την φάρμα τους στον Ταΰγετο και από επιλεγμένους μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Η διαδικασία του σιτέματος πραγματοποιείται στον χώρο του εστιατορίου. Τα κρεατικά ψήνονται σε φούρνο josper, ώστε να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά τους.
Τώρα που ο καιρός ανοίγει, σερβίρουν σε μια ωραία ταράτσα και μπορείς να απολαύσεις το φαγητό με το αεράκι που κατεβαίνει από το κάστρο της πόλης, να σε δροσίζει.
Το φαγητό θα συνοδεύσεις με κάποια από τις ετικέτες της προσεγμένης wine list, η οποία είναι πολύ σωστά κοστολογημένη.