Αν ψάχνετε που θα απολαύσετε gelato στην Αθήνα, σας προτείνουμε 3 τζελατερίες που θα σας δροσίσουν τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, η θερμοκρασία ανεβαίνει και δεν υπάρχει καλύτερο treat από ένα δροσερό και απολαυστικό gelato. Ναι, διαφέρει από το παγωτό που όλοι γνωρίζουμε και μάλιστα πολύ! Αρχικά, το gelato αναμειγνύεται με αργές κινήσεις, αποκτώντας έτσι μια διαφορετική, πιο πυκνή υφή και έχει πιο έντονη γεύση από το κλασικό παγωτό, καθώς σερβίρεται σε πιο υψηλή θερμοκρασία και συγκεκριμένα στους -9°C. Τέλος, οι λιγότερες θερμίδες και λιπαρά, το κάνουν ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά δεν μπορούν να αποχωριστούν το παγωτό, μιας και στη παρασκευή του χρησιμοποιείται λιγότερη κρέμα, ενώ δεν περιλαμβάνονται αυγά. Ας δούμε λοιπόν, που μπορούμε να βρούμε το καλύτερο gelato στην Αθήνα.
Ourse
Η patisserie με τον γαλλικό αέρα και τις πιο γλυκές δημιουργίες των Νοτίων Προαστίων, μπορεί να φημίζεται για μία από τις καλύτερες flan parisien που θα βρείτε στην Αθήνα, αλλά έχει έναν ακόμη θησαυρό: το gelato της!
Με γλυκές προτάσεις που κάνουν τη διαφορά και με υψηλή αίσθηση του τι θα πει γλυκό, ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης ήθελε να δημιουργήσει ένα εκλεκτό εργοστάσιο μαζικής παραγωγής παγωτού, κάτι που ανατράπηκε από το lockdown. Τώρα όμως, το Ourse, ένα ονειρικό ζαχαροπλαστείο με προσοχή στις λεπτομέρειες, δημιουργεί μοναδικά γλυκά και ακόμη πιο ξεχωριστό gelato, με ποικιλία στις γεύσεις και την τέλεια υφή.
Διευθ: Μυστρά 39, Γλυφάδα / Τηλ: 2121067019 / Ώρες Λειτ: καθημ. 10:00-21:00
Le Greche
Αν είστε φαν του gelato, αλλά δεν έχετε δοκιμάσει από το Le Greche, πρέπει να το κάνετε έτσι! Τα αγνά υλικά από Ελλάδα και εξωτερικό, υφαίνουν την πιο πλούσια υφή με τους πιο ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς. Προσωπικές αγαπημένες γεύσεις, το «Caramello salato» (αλατισμένη καραμέλα με θαλασσινό αλάτι από τη Γαύδο) και το «Macarpone & Figs» (κρέμα μασκαρπόνε με καλαματιανά σύκα και κυματισμούς γλυκού κρασιού από τη Σάμο).
Η αλυσίδα διαθέτει 3 καταστήματα σε Σύνταγμα, Ψυχικό και Αγία Παρασκευή, αν και εγώ επισκέφτηκα το τελευταίο. Όποιο και να επιλέξετε, θα σας προτείνουν να το απολαύσετε -ειδικά αν πρόκειται για γεύσεις σορμπέ ή σοκολάτα-, με ένα είδος σαντιγί (το ιταλικό fiocco dip panna): μην το αρνηθείτε!
Διευθ: Λεωφ. Μεσογείων 456, Αγία Παρασκευή / Τηλ: 210 0101617 / Ώρες λειτ: Κυρ-Πεμ. 8:00- 22:00, Παρ-Σαβ. 08:00-23:00
Epik Gelato
Η πιο in τζελατερία της πόλης βρίσκεται στην Πλατεία Μαβίλη και έχει κερδίσει το κοινό όχι μόνο της περιοχής, αλλά και της όλης της πόλης. Με διάθεση νεορετρό στη διακόσμηση και με πρώτες ύλες αποκλειστικά ελληνικής προέλευσης, στο Epik Gelato οι γευστικοί σας κάλυκες θα πάρουν φωτιά.
Εδώ δοκιμάσαμε το αρωματικό και ιδιαίτερο sorbet με ούζο Matis από τη Μυτιλήνη και φρέσκια μέντα και το διαχρονικά αγαπημένο και σπεσιαλιτέ του καταστήματος, καϊμάκι. Με πολλές και ευφάνταστες επιλογές, εδώ θα βρείτε γευστικούς συνδυασμούς ακόμη και για τα πιο ιδιαίτερα γούστα!
Διευθ: Δορυλαίου 2, Αθήνα (Αμπελόκηποι) / Τηλ: 210 6464105 / Ώρες λειτ: καθημ. 11:00-24:00
Μπορεί αυτά να είναι τα προσωπικά μας αγαπημένα spots, αλλά αδιαμφισβήτητα αξίζουν την αναφορά μας για το εκπληκτικό τους gelato και τα: Django Gelato στο Κουκάκι, το Maraboo στο Παγκράτι, το Fatto a Mano σε Περιστέρι και Παλαιό Φάληρο και το Solo Gelato στο Χαλάνδρι.