Βρεθήκαμε στο Gellissimo Biscoto, το νέο brunch spot της Αθήνας που κάνει πάταγο στα social media και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Τα all day μαγαζιά του κέντρου σε rooftops με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, φαίνεται να έχουν εδραιωθεί για τα καλά, σε τέτοιο βαθμό βέβαια που πλέον νιώθουμε πως έχουμε δει τον ιερό βράχο από όλες τις πλευρές (όχι ότι έχουμε παράπονο φυσικά!). Μια νέα άφιξη στην Άστιγγος στο Μοναστηράκι όμως, ήρθε να δώσει το κάτι διαφορετικό στο κομμάτι του brunch. Το Gellissimo Biscoto, μπορεί να μας ήρθε μέσα στον μήνα, δεν είναι όμως ένα νέο εγχείρημα, αφού τα 2 μαγαζιά του Steve Τούμπα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, κάνουν θραύση εδώ και αρκετά χρόνια. Θα συμβεί το ίδιο και στην Αθήνα άραγε;
Οι Αθηναίοι φίλοι της viral «λάβας φιστικιού» φαίνεται να περίμεναν για πολύ καιρό το άνοιγμα του Gellissimo Biscoto και οι επιθυμίες τους πρόσφατα εκπληρώθηκαν. Με official opening στις 14 Μαρτίου, τα social media έχουν πάρει φωτιά, με όλους να συζητούν για το νέο αυτό χώρο και τα ιδιαίτερα πιάτα που προσφέρει.
Με παλ ροζ και πράσινα χρώματα στο εσωτερικό του, neon επιγραφές και έναν μίνιμαλ φωτεινό εξωτερικό χώρο με θέα την Ακρόπολη, η συνταγή στο κομμάτι του design, γνωστή και συνήθως πετυχημένη. Σίγουρα εμπνευσμένο από την extravagant αισθητική της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να προσθέτει πολύ βα βα βουμ.
Πάμε όμως να δούμε τι γίνεται και με το μενού στο Gellissimo Biscoto. Οι αλμυρές αλλά και γλυκές επιλογές αρκετές και αποκλείω να μη βρεις κάτι που να ταιριάξει στα γούστα σου. Αν είσαι του αυγού, θα βρεις πολλές παραλλαγές. Από χωριάτικη ομελέτα μέχρι αυγά benedict και σε γενναίες μερίδες.
Προσωπικά, ξεχώρισα την αλμυρή βάφλα με μπέικον, παναρισμένο κοτόπουλο και αυγά ποσέ. Φυσικά, τα τεράστια club sandwiches, οι κρέπες και τα mouthwatering burgers με έξτρα τυρί cheddar (γιατί έτσι πρέπει!) δε θα μπορούσαν να λείπουν από την εξίσωση.
Όσο νόστιμα και να είναι τα αλμυρά πιάτα όμως του Gellissimo Biscoto, η όλη «μαγεία» του βρίσκεται στα κολασμένα γλυκά. Τουλάχιστον εγώ που έχω και έντονο sweet tooth όσο να πεις, εκτίμησα δεόντως τα pancakes red velvet με λευκή σοκολάτα και παγωτό, αλλά και τη σαλονικιώτικη εκδοχή τους με κρέμα μπουγάτσας. Τη δεύτερη ειδικά, τη συστήνω και στη λίστα μου μπήκαν και τα pancakes banoffee. Ιδιαίτερα smoothies και milkshakes και φυσικά ποιοτικός καφές, ολοκληρώνουν τη γευστική εμπειρία στο λατρεμένο γεύμα ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό.
Ο μεγάλος όμως ντόρος, γίνεται με τις πραλίνες ή σύμφωνα με το Gellissimo Biscoto “lava”. Λάβα, όχι μόνο για τη ρευστή τους σύσταση που φαίνεται να λιώνει οτιδήποτε αγγίζει, αλλά και γιατί κάνει κάθε γλυκό… κολασμένο. Οι γεύσεις πολλές και συνήθως συνοδεύουν παγωτό, βάφλες ή pancakes. Πραλίνα red velvet, bueno, τσιχλόφουσκα και δεν έχει τελειωμό, με «βασιλιά» τη viral λάβα φουντουκιού. Τις πραλίνες και διάφορα μείγματα για pancakes μπορείτε να τα προμηθευτείτε και για το σπίτι από το φυσικό κατάστημα ή το site. Τα συσκευασμένα προϊόντα παρασκευάζονται στο Gellissimo Factory στην Ηγουμενίτσα και σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσετε και σε δικές σας παρασκευές στο σπίτι.
Μπορεί η νέα αυτή άφιξη να μην προσφέρει κάτι εξωφρενικά διαφορετικό, ωστόσο προσφέρει λαχταριστά πιάτα με νόστιμο Θεσσαλονικιώτικο αέρα, που μπορείς να απολαύσεις έχοντας ως θέα μία νέα οπτική στο βράχο της Ακρόπολης. Νομίζω ότι αξίζει να το επισκεφθείτε είτε αν έχετε λιγούρα για κάτι γλυκό, είτε αν απλά θέλετε να δοκιμάσετε ένα καινούργιο brunch spot με θέα. Ανυπομονούμε να δούμε αν θα εδραιωθεί το Gellissimo Biscoto στην Αθήνα, γιατί όπως αναφέρει και το neon sign, “Athens is lava” και αυτό μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως.
Gellissimo Biscoto
All day
Διευθ: Άστιγγος 11, Αθήνα (Μοναστηράκι), 105 55
Ώρες λειτ: καθημ. 00:00-23:59