fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
5 ταβέρνες με καλό κρέας σε όλη την Ελλάδα
ταβέρνες με καλό κρέας

5 ταβέρνες με καλό κρέας σε όλη την Ελλάδα

Επειδή δε ζούμε όλοι στην Αθήνα, βγάλαμε τα τεφτέρια μας και σας προτείνουμε 5 ταβέρνες με καλό κρέας που ξεχωρίζουμε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

 

Μπορεί η Τσικνοπέμπτη να πέρασε, παρόλα αυτά οι ταβέρνες με καλό κρέας εκτιμώνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από τους λάτρεις των πάσης φύσεως καλομαγειρεμένων κρεατικών. Επειδή όμως σας έχουμε κάνει ουκ ολίγες προτάσεις για ποιοτική κρεατοφαγία στην Αθήνα, πιστεύω ότι αξίζει να αναφέρουμε ορισμένους αξιόλογους προορισμούς στην ελληνική επαρχεία. Είτε φύγετε για long weekend και βρεθείτε στα παρακάτω μέρη (έπονται άλλωστε και 2 συναπτά 3ήμερα), είτε μένετε πέριξ αυτών, το μόνο βέβαιο είναι οτι θα απολαύσετε ποιοτικό κρέας τη γεύση του οποίου θα αργήσετε να ξεχάσετε. Ξεκινάμε.

 

Η Παλιά Αθήνα, Θεσσαλονίκη

 

Παρά τις πολλές φορές που έχω δοκιμάσει τα ομολογουμένως πολύ καλά κρέατα του Μανώλη Γεωργακάκη, η απορία εξακολουθεί να υπάρχει: γιατί ένα μαγαζί στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, εμβληματικό και γνωστό στην πλειοψηφία των κατοίκων της για το ποιοτικό του κρέας, ακούει στο όνομα Η Παλιά Αθήνα. Όπως και να ‘χει, εσείς δε θα πάτε για το όνομα. Αν δεν την ξέρεις, λογικά θα την προσπεράσεις. Αν όμως κατέβεις τα σκαλάκια, θα βρεθείς σ’ έναν λιτό φιλόξενο χώρο, έναν μικρό παράδεισο για τους λάτρεις της ποιοτικής κρεατοφαγίας.

Παλιά Αθήνα Θεσσαλονίκη
Πηγή: Facebook

Εκτός από το σωστά ψημένο νόστιμο κρέας, το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με το πολύ καλό κρασί που θα βρεις εδώ, μιας και ο ιδιοκτήτης έχει πάθος με τον οίνο. Μπορεί μέχρι πριν μερικά χρόνια οι φιάλες να ήταν τοποθετημένες όχι τόσο προσεγμένα και χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις, απαραίτητες για την μακροζωία τους, σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην. Κατόπιν όλων αυτών, νομίζω ότι περιττεύει να πούμε ότι την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Διευθ: Ίμβρου 24, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310912292 / Ωράριο: καθημ. 20:00-23:30, Σαβ: 14:00-17:00 & 20:00-23:30, Κυρ: 14:00-17:00, Δευτ: κλειστά 

 

Ταβέρνα Ανδρέας, Σκοπιά Σερρών

 

Η Ταβέρνα Ανδρέας αποτελεί στην κυριολεξία έναν εξαιρετικά ποιοτικό γευστικό προορισμό για ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας. Περίπου 1,5 ώρα από τη Θεσσαλονίκη και 15-20 λεπτά από Σέρρες, Καβάλα, Δράμα κ.λ.π, η ταβέρνα είναι χωμένη σ’ ένα χωριό ανάμεσα σε Σέρρες και Δράμα, που δύσκολα το βρίσκεις στον χάρτη. Η ουσία όμως είναι, πως πρόκειται για ένα από τα 3-4 καλύτερα σημεία κρεατοφαγίας όλης της Ελλάδα.

Ταβέρνα Ανδρέας Σκοπιά Σερρών
Πηγή: Facebook

Ο Ανδρέας Σταυρίδης το κρέας το έχει σπουδάσει. Λίγο στην Αργεντινή, λίγο στις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγο κάπου αλλού, είναι μάστορας και έχει άποψη. Και η άποψή του συμπυκνώνεται σε δύο λέξεις: «Ελληνικά Κρέατα». Εγώ απλά θα συμπληρώσω, εξαιρετικά επιλεγμένα, σιτεμένα όσο πρέπει και όπως πρέπει και κυρίως, τέλεια ψημένα. Τα υπόλοιπα μην τα ρωτάτε. Απλά να θυμάστε ότι τις γιορταστικές μέρες, υπάρχει και σούβλα..
Διευθ: Σκοπιά Σερρών / Τηλ: 2324023520 / Ωράριο: καθημ. 14:00-00, Σαβ-Κυρ. 12:00-00:00, Δευτ κλειστά

 

Βεργιώτικο, Βέροια

 

Ο Νίκος Μαλλιάρας έχει στενή σχέση με το κρέας. Δεν είναι απλά ένας εστιάτορας που ασχολείται με αυτό, ούτε ένας επιδέξιος ψήστης. Στην πράξη είναι και τα δύο. Εκτός όμως από αυτά, φέρει και τη σφραγίδα της γνώσης ενός ανθρώπου που αποφοίτησε από σχολή κρεοπωλών, ταξίδεψε σε χώρες με παράδοση στην ποιότητα και τη γνώση της διαχείρισης του καλού κρέατος και τελικά άραξε στο εστιατόριο που διευθύνει και το οποίο υπηρετεί το ελληνικό κρέας.

Βεργιώτικο Βέροια
Πηγή: Facebook

Αν προσθέσετε σε όλα αυτά και το γεγονός, ότι η κουζίνα του βγάζει και μαγειρευτά αλλά και πολύ καλά ορεκτικά, και γενικώς λιχουδιές που θα κάνουν το δείπνο σας σύνθετο, τότε καταλαβαίνετε γιατί το Βεργιώτικο θεωρείται άξιο να έχει μια θέση στις μόλις 5 προτάσεις που κάνουμε με μαγαζιά από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.
Διευθ: Θωμαΐδου 2, Βέροια / Τηλ: 23310 74133 / Ωράριο: καθημ. 13:00-00:30

 

Στου Ντίνου, Ιωάννινα

 

Είναι γεγονός πως όταν μιλάμε για παϊδάκια, το μυαλό μας πηγαίνει στα αρνάκια. Όμως, όπως μου επιβεβαίωσε και μια πρόσφατη εμπειρία, όταν το κρέας είναι σωστά διαλεγμένο και ο ψήστης μάστορας, τότε η προβατίνα ή το ζυγούρι μπορεί να μας δώσουν γευστικά θαύματα. Στην ταβέρνα-ψησταριά Στου Ντίνου-όλα στη λαδόκολλα (αυτό είναι το πλήρες όνομα), καταλαβαίνετε πως ό,τι και να παραγγείλετε θα σας έρθει στη λαδόκολλα.

Στου Ντίνου Ιωάννινα
Πηγή: Facebook

Με έδρα της στην καρδιά των Ιωαννίνων, σίγουρα δεν θα έρθετε για το ντιζαϊνάτο και ειδυλλιακό περιβάλλον, αλλά φυσικά για το κρέας. Στο μενού, εκτός από τα παϊδάκια και τις κλασσικές μπριζόλες, το πρόβατο και το ζυγούρι έχουν ένα καλό μερίδιο και το κυνήγι (φυσικά όχι κάθε μέρα) έχει και αυτό την τιμητική του. Κλασσικά συνοδευτικά και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες, συμπληρώνουν την εικόνα.
Διευθ: Μεγάλου Αλεξάνδρου 53, Ιωάννινα / Τηλ: 26510 30073 / Ωράριο: καθημ. 12:00-22:00 /

 

Εβίβα, Κόρινθος

 

Για να είμαστε ακριβείς, η ταβέρνα Εβίβα βρίσκεται στο Βοχαϊκό, 15 χιλιόμετρα από την Κόρινθο, και πιστεύω ότι λόγω απόστασης μπορεί κάλλιστα να μπει μέσα στις επιλογές και των κατοίκων της Αθήνας, στο πλαίσιο μιας κοντινής μονοήμερης γευστικής εξόρμησης. Ξεκίνησε ως ταβέρνα, η οποία όμως λόγω του πάθους για το καλό κρέας, εξελίχθηκε σε χώρο σύγχρονο και καλά εξοπλισμένο για το είδος του φαγητού που προτείνει.

Εβίβα Κόρινθος
Πηγή: Facebook

Τα κρέατα στο Εβίβα, προέρχονται από επιλεγμένες ελληνικές και ισπανικές φάρμες και το μενού του προσφέρει από τα κλασσικά steaks και premium κοπές, μέχρι αρνάκι στη λαδόκολλα, καβουρμά από πρόβατο και λουκάνικα από μαύρο χοίρο, δίχως να σταματάει εδώ. Από ότι έχουμε διαπιστώσει, συνεπές προς το όνομά του, διατηρεί και μια καλά ενημερωμένη κάβα που θα ολοκληρώσει σίγουρα την απόλαυσή σας.
Διευθ: Επαρχ. οδός Βραχατίου-Νεμέας 255 / Τηλ: 27410 56531 / Ωράριο: Δευτ, Τετ, Παρ: 19:00-23:00, Σαβ-Κυρ. 13:30-17:00 και 19:30- 23:00, Τρ. κλειστά

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα