Comfort street food με signature cocktails και ελληνικές μπίρες στο lobby του Electra Metropolis Hotel
Σ’ αυτή τη πολυεθνική γωνιά της Απόλλωνος όπου έχουν μαζευτεί μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια, μπαρ και street food της Αθήνας, βρίσκεται το νέο απόκτημα του Electra Metropolis. Πάντα με ιντριγκάρουν τα lobby των ξενοδοχείων. Ίσως γιατί η κοσμοπολίτικη αύρα των ταξιδευτών που συναντιούνται εκεί, διαχέεται στην ατμόσφαιρα και προσθέτει στην ambiance του χώρου.
Μίνιμαλ διακόσμηση με σκανδιναβικές νότες, φωτιστικά 70s. Με το που μπαίνεις στο χώρο, το βλέμμα σταματάει στο επιβλητικό γλυπτό διαχωριστικό το οποίο σχεδίασε η ομάδα Formaika. Ταιριάζει με την αρχιτεκτονική του κτιρίου και προσθέτει μια ζεν αίσθηση που σε χαλαρώνει.
Σ αυτό το ισόγειο του υπέροχου κεντρικού ξενοδοχείου, πολύ κοντά στο lobby του, δημιουργήθηκε το Λοbby burger lounge που συνδυάζει ιδανικά τη γευστική εμπειρία με τον παλμό της πόλης.
Το Lobby είναι ένα ιδανικό στέκι στο κέντρο της πόλης πολύ κοντά στο Σύνταγμα για ένα γρήγορο διάλειμμα από τα ψώνια, για μια συνάντηση με φίλους ή για ένα χαλαρό σνακ ή γεύμα, όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι το σωστό μέρος για να πεταχτείς από το γραφείο σου για ένα γρήγορο lunch break ή να πας με συναδέλφους για τα after work drinks.
Το concept έχει σχεδιαστεί επιτυχημένα για να προσφέρει comfort street food με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες από εγχώριες φάρμες και παραγωγούς, σ’ ένα νεανικό περιβάλλον που φέρει κοντά τη προσιτή πολυτέλεια με την καθημερινότητα και τους ντόπιους με τους ξένους επισκέπτες στην πόλη, που δεν διαμένουν απαραίτητα εντός του ξενοδοχείου.
Το μενού έχουν επιμεληθεί οι εξαιρετικοί σεφ και εκπρόσωποι του fine dining ο Σάκης Βενέτης, Group executive chef του ομίλου Electra Hotels & Resorts, και ο Χάρης Ζευγούλης, executive chef του ξενοδοχείου Electra Metropolis. Καταφέρνουν με επιτυχία να απελευθερώσουν την εμπειρία τους και να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο street food menu.
Ελαφρά και νόστιμα πιάτα όπως τα sliders -έτσι λένε τα μίνι μπιφτέκια τους – σε 7 επιλογές, τα οποία συνδυάσουν με απολαυστικά κοκτέιλ, στο πνεύμα της εποχής.
Δοκιμάσαμε το κλασικό cheeseburger με black angus, το slider με τον τεμαχισμένο μπακαλιάρο ή με το μαλακό καβούρι. Υπάρχει slider με τραγανό κοτόπουλο, καπνιστή μαγιονέζα, ντομάτα και coleslaw, και ξεχωρίσαμε και αυτό με κατσικίσιο τυρί από την Εύβοια, μαρμελάδα ντομάτας με chili. Στα must και το wagu beef.
Αν είσαι vegan, θα πάρεις το ανοιχτό μπέργκερ με το μπιφτέκι από φακές και κινόα, την λιαστή ντομάτα, ρόκα και τυρί και το χορτοφαγικό hot dog με ψωμάκι από αλεύρι λωτού, φτιαγμένο στη φιλοσοφία του bao ban.
Οι επιπλέον επιλογές, περιλαμβάνουν λαχταριστά κεφτεδάκια με μέλι και πιπέρι, κροκέτες πατάτας ή πουρές πατάτας με τρούφα, τραγανές γαρίδες, γλυκοπατάτες και πατάτες τηγανητές, πικάντικο κοτόπουλο, καλαμπόκι με αρωματικό βούτυρο και spicy garlic sauce, υπέροχη σαλάτα Caesar.
Απολαύστε τα υπέροχα κοκτέιλ που υπογράφει ο Θοδωρής Φίκιος, head bartender του ξενοδοχείου.
Δοκιμάστε το Tropical Mystic με τζιν, winter melon, γκρέιπφρουτ και mango lemonade. Το Hugo Flower με βότκα, αγγούρι, μέντα και πράσινο μήλο. Ενδιαφέρον έχει το spicy Bloody Mary, με τεκίλα, tarragon, citrus juice και salty ‘n’ spicy shrub.
Τέλος αν θέλετε συνοδέψτε το γεύμα σας μπύρα, θα διαλέξετε μία από τις 15 μπύρες από ελληνικές ζυθοποιίες που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Pilsner Katsika από τη Φολέγανδρο και τη Septem Monday’s από την Εύβοια.
Τα γλυκά είναι δημιουργίες του chef pâtissier Βαγγέλη Αλούπη. Δοκιμάσαμε το Chicago Ice Cream με σάλτσα σοκολάτας, σαντιγί και καραμελωμένα αμύγδαλα.
Το Νεοϋορκέζικο Cheesecake με βανίλια Μαδαγασκάρης και compote φράουλας, ενώ το Carrot Cake με κρέμα τυριού, μαρμελάδα εσπεριδοειδών και τζίντζερ και το apple crumble, με παγωτό καραμέλα και κανέλα, ταίριαξαν τέλεια με τον καφέ.
Απόλλωνος & Βουλής 30, Σύνταγμα, τηλ: 214 1006225, Ανοιχτά καθημερινά 13.00-01.00