fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
3 wine bars στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφτείτε
wine bar

3 wine bars στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφτείτε

Αν αναζητάτε πού θα απολαύσετε ποιτικό κρασί σε συνδυασμό με όμορφο περιβάλλον, εμείς ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε 3 wine bars σε Αθήνα και Πειραιά.

 

Η σκηνή των wine bars βρίσκεται σε συνεχή αύξηση, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα, ήδη και πριν την περίοδο του Κορονοϊού. Η τάση αυτή συνεχίζεται ακόμα, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος διαλέγει να συνοδέψει με κρασί την έξοδό του. Εμείς επισκεφτήκαμε 3 από τα πλέον ενδιαφέροντα μαγαζιά σε Αθήνα και Πειραιά και σας τα παρουσιάσουμε.

 

Oinoscent στο Κέντρο της Αθήνας

 

Το Oinoscent, κλείνει σχεδόν μια 15ετία και είναι ανάμεσα στα πλέον γνωστά wine bars της Αθήνας. Η ομάδα του μαγαζιού έχει δημιουργήσει έναν όμορφο χώρο, που μπορεί με την ίδια ευκολία να φιλοξενήσει μια καθημερινή σας έξοδο, είτε μια επίσημη εκδήλωση. Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία και στο κομμάτι του φαγητού, με τον Γιάννη Τσικουδάκη να κρατάει τα ηνία της κουζίνας. Το μενού προσφέρει περισσότερα από 10 πιάτα, φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να πλαισιώνουν ιδανικά το κρασί σας, επ’ ουδενί όμως δε μένουν στο περιθώριο.

3 wine bars στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφτείτε - FlagInLife
Πηγή: oinoscent.gr

Η λίστα κρασιών, η οποία αλλάζει περίπου κάθε 2 με 3 εβδομάδες, αριθμεί πάνω από 50 ετικέτες που μπορούν να σερβιριστούν σε ποτήρι, με επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Αν αυτά τα θεωρείτε λίγα, τότε ζητήστε από τους σομελιέ να σας κατεβάσουν στο κελάρι, όπου βρίσκονται περισσότερες από 700 επιλογές κρασιών από όλο τον κόσμο και από την Ελλάδα φυσικά. Υπάρχει πάντα η επιλογή να πραγματοποιήσετε και “οινικά ταξίδια” στην Ελλάδα, διαλέγοντας τα ειδικά διαμορφωμένα μενού γευσιγνωσίας. Στην λίστα θα βρείτε και αρκετές ενδιαφέρουσες μπύρες από ζυθοποιίες, τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.
Διευθ: Βουλής 45-47, Αθήνα (Κέντρο) / Τηλ: 210 3229374 / Ωράριο: καθημ. 17:30-01:00, Παρ-Κυρ. 13:00-01:00

 

Paleo Wine Store στον Πειραιά

 

Καλά κρυμμένο, μακριά από το πολύβουο εμπορικό κέντρο του Πειραιά και περιτριγυρισμένο από μηχανουργεία, βρίσκεται το Paleo Wine Store. Ο χώρος απλός, διακοσμημένος με μπουκάλια και βιβλία, με την ξύλινη σκεπή του να βρίσκεται αρκετά ψηλά και να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την αίσθηση του χώρου. Τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού τα τραπέζια του wine bar βγαίνουν στο δρόμο, αν και πάντα ο εσωτερικός χώρος είναι διαθέσιμος με κλιματισμό. Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Καϋμενάκης, έχοντας μια πολύ μεγάλη καριέρα ως σομελιέ σε Αθηναϊκά εστιατόρια, επιμελείται και σερβίρει ο ίδιος τα κρασιά.

3 wine bars στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφτείτε - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Η λίστα είναι εκτενής και εξαιρετικά τιμολογημένη, με πολλές επιλογές σε ποτήρι και σε φιάλη. Στο Paleo Wine Store, θα βρείτε ετικέτες κυρίως από τον Παλαιό Κόσμο (οι περισσότερες από Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία) και πολλές από μικρούς παραγωγούς που εισάγει ο ίδιος ο Γιάννης. Για απολαύσετε πλήρως την οινική σας εμπειρία εδώ, δεν έχετε παρά να του περιγράψετε πώς ακριβώς σας αρέσει το κρασί σας και αυτός θα φροντίσει να σας φέρει μερικές προτάσεις για να διαλέξετε. Η κάρτα του φαγητού είναι μικρή, απλή και συνοδεύει άριστα το κρασί.
Διευθ: Πολυδεύκους 39, Πειραιάς / Τηλ: 210 4125204 / Ωράριο: καθημ. 18:30-23:30

 

Warehouse στα Εξάρχεια

 

Στην καρδιά σχεδόν των Εξαρχείων, θα βρείτε το Warehouse με τα χαρακτηριστικά ξύλινα τραπέζια του που δένουν απόλυτα με την αισθητική της περιοχής. Μπορείτε να επιλέξετε να καθίσετε στα καθίσματα του industrial αισθητικής εσωτερικού του χώρου ή σε ένα από τα αρκετά τραπέζια στον πεζόδρομο. Η λίστα κρασιών είναι εκτενής και καλύπτει σχεδόν όλο τον κόσμο, με πολλές από τις επιλογές να είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι, ενώ μπορείτε να αγοράσετε τη φιάλη και για το σπίτι. Η κάρτα του φαγητού έχει αρκετές επιλογές, από μπρουσκέτες μέχρι και ζεστά πιάτα, ενώ υπάρχει και κατάλογος με signature cocktails, στην περίπτωση που αντί για κρασί, θέλετε να απολαύσετε κάποιο άλλο ποτό.

3 wine bars στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφτείτε - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Το Warehouse θα το βρείτε ανοικτό από το πρωί για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα έναν απολαυστικό καφέ. Αν τα Εξάρχεια δεν είναι το φόρτε σας, μπορείτε να επιλέξετε και τα αδελφάκια του Warehouse, το Warehouse Edge δίπλα στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, το Warehouse Assemblage πίσω από τη Μητρόπολη ή το Warehouse CO2, που προσανατολίζονται στα αφρώδη κρασιά και τις Σαμπάνιες. Το κάθε ένα από αυτά, έχει το δικό του ύφος και χαρακτήρα.
Διευθ: Βαλτετσίου 21, Αθήνα (Εξάρχεια) / Τηλ: 215 54 08 002 / Ωράριο: καθημ. 09:00-02:30

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα