fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Στο Zen Beach στη Βουλιαγμένη, για δροσερό Λευκό Γράμμα με linguini θαλασσινών.
Zen Beach στη Βουλιαγμένη, Λευκό Γράμμα Μπουτάρη

Στο Zen Beach στη Βουλιαγμένη, για δροσερό Λευκό Γράμμα με linguini θαλασσινών.

Με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στο Zen Beach στη Βουλιαγμένη, απολαύσαμε ένα απόλυτα ταιριαστό καλοκαιρινό γευστικό ζευγάρι. Δοκιμάσαμε linguini θαλασσινών με το δροσερό κρασί Λευκό Γράμμα Μπουτάρη και ο συνδυασμός τους δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

 

Το καλοκαίρι δεν θέλουμε πολλά πράγματα. Λίγο ποιοτικό κρασί, λίγο θάλασσα και καλό φαγητό, είναι αρκετά για να περάσουμε καλά και να μπούμε σε summer mood. Ωστόσο, το να πετύχουμε τον ιδανικό συνδυασμό σε κρασί, φαγητό και τοποθεσία δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν αναζητάμε το καλύτερο και στα τρία. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε το κατάλληλο spot για τις καλοκαιρινές αποδράσεις μας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Στο Zen Beach στη Βουλιαγμένη, για δροσερό Λευκό Γράμμα με linguini θαλασσινών. - FlagInLife

Στο Zen Beach στη Βουλιαγμένη λοιπόν, το σκηνικό μας ταξιδεύει σε πολυπόθητους τροπικούς προορισμούς. Με το που φτάνουμε, νιώθουμε αμέσως τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τα summer vibes. Τα πανέμορφα καταγάλανα νερά, τα οποία αντικατοπτρίζονται στο καταπράσινο φόντο, πρωταγωνιστούν και μας δελεάζουν για αμέτρητες βουτιές, ζεν καταστάσεις και άραγμα στις άνετες ξαπλώστρες. Εκεί, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, εκτός από το μπάνιο μας, έχουμε και την επιλογή για ένα όμορφο γεύμα αλλά και δείπνο, στο εστιατόριο του Zen Beach.

Η μεσογειακή κουζίνα που αποτυπώνεται στις προτάσεις του μενού είναι αξιοσημείωτη, ενώ αρκετά δυνατό σημείο του Zen Beach, είναι σίγουρα η εκλεκτή επιλογή από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Μετά από διάφορες άκρως καλοκαιρινές δοκιμές, ανακαλύψαμε το πιο δυνατό καλοκαιρινό γευστικό ντουέτο. Ο λόγος για το μοναδικό ταίριασμα ανάμεσα σ’ ένα νόστιμο πιάτο και ένα κρασί, με βασικό τους στοιχείο τον δροσερό τους χαρακτήρα και το ελαφρύ τους αποτύπωμα: των linguini με θαλασσινά που συνοδεύονται άψογα με το Λευκό Γράμμα του οινοποιείου Μπουτάρη.

Στο Zen Beach στη Βουλιαγμένη, για δροσερό Λευκό Γράμμα με linguini θαλασσινών. - FlagInLife

Τα ζυμαρικά είναι μαγειρεμένα όπως πρέπει, οι γαρίδες είναι ζουμερές, τα μύδια βγάζουν την αλμύρα της θάλασσας και τα καλαμαράκια είναι νόστιμα και τραγανά. Ένα πιάτο ωδή στο καλοκαίρι συνολικά, πληθωρικό, γεμάτο, που νιώθεις τη θάλασσα και τη φρεσκάδα. Ο ισάξιος οινικός παρτενέρ για ένα τέτοιο πιάτο, πρέπει να έχει καλή οξύτητα και πλούσιο στόμα.

Το Λευκό Γράμμα έχει και τα δυο στον κατάλληλο βαθμό. Μια πολύ ωραία μύτη με φρέσκα εσπεριδοειδή, λεμόνι και γκρέιπφρουτ, που αμέσως ανεβάζουν το πιάτο, και μια μοναδική ορυκτότητα που το κάνουν πιο σύνθετο. Το στόμα είναι γεμάτο και ταυτόχρονα κομψό και ζωηρό, με οξύτητα που πρωταγωνιστεί και παντρεύεται απόλυτα με τα θαλασσινά. Από την άλλη, το τελείωμα είναι τόσο όσο πιπεράτο, ώστε το ζευγάρι να γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον. Για να καταλάβετε το ιδανικό τους ταίριασμα, φάτε μια μπουκιά από τα linguini και έπειτα πιείτε μια γουλιά από το Λευκό Γράμμα. Θα καταλάβετε αμέσως την αρμονία μεταξύ τους και το ευχάριστο δροσερό τελείωμα που αφήνουν στον ουρανίσκο.

Στο Zen Beach στη Βουλιαγμένη, για δροσερό Λευκό Γράμμα με linguini θαλασσινών. - FlagInLife

Το Λευκό Γράμμα είναι από τα νέα κρασιά του ιστορικού οινοποιείου και συμβολίζει τη νέα αρχή και τη διάθεση για αλλαγή σελίδας. Τι καλύτερο μήνυμα λοιπόν για το καλοκαίρι, από τα καινούργια ξεκινήματα, όπως αυτό του οινοποιείου Μπουτάρη; Ένα νέο ξεκίνημα που πάει την εμβληματική οινική εταιρεία βήματα παρακάτω, συνδυάζοντας την ανάπτυξη με τη διατήρηση της παράδοσης και της υψηλής τέχνης στο κρασί. Ένα κρασί που απολαμβάνουμε σε κάθε του γουλιά.

Zen Beach
Μεσογειακή Κουζίνα
Διεύθυνση: Τέλος Βάκχου (Πρώην) Νηρηίδες, Βουλιαγμένη, 166 71
Τηλ: 694 224 0878

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα