Στο Bill & Coo, το μυκονιάτικο ηλιοβασίλεμα είναι μία πρόκληση για επίσκεψη. Όταν συνδυάζεται με τις γεύσεις του «Yevo», η επίσκεψη γίνεται υποχρεωτική!
Το Bill & Coo ανήκει στην κατηγορία των κλασικών αριστοκρατικών ξενοδοχείων της Μυκόνου και εκτός όλων των άλλων, στα 20 χρόνια της λειτουργίας του είναι και ένα άντρο ποιοτικών γεύσεων, το οποίο όποιος γνωρίζει, δεν παραλείπει να το επισκεφθεί κάθε φορά που πατάει το πόδι του στη Μύκονο. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου και προφανώς, του χώρου που φιλοξενείται το εστιατόριο, είναι το άπιστευτο ηλιοβασίλεμα, που απολαμβάνει όποιος αποφασίσει να επιλέξει την υπέροχη βεράντα με την πισίνα για ένα καλό δείπνο.
Το Yevo (το εστιατόριο του ξενοδοχείου) κρατάει παραδοσιακά μία σταθερή ρότα προς την ποιότητα και έχει την τύχη να έχει στο τιμόνι του από πέρυσι, τον Άγγελο Μπακόπουλο· έναν chef με πολύ ισχυρά διαπιστευτήρια, που σε ό,τι με αφορά – μιας κι έχω δοκιμάσει τις προτάσεις του πολλές φορες – τον παραδέχομαι χωρίς περιστροφές.
Εκτός από τις γενικές δεξιότητες της κουζίνας, ο chef πειραματίζεται με τοπικές πρώτες ύλες και χρησιμοποιεί τοπικά βότανα και πρωτότυπα αποστάγματα, τα οποία δημιουργούν ένα συνολικό γευστικό αποτέλεσμα με εξαιρετικά κοκτέιλς και ανάλογες γεύσεις στο πιάτο σας.
Εμείς ευτυχήσαμε (η δουλειά μας έχει και τα καλά της) να δοκιμάσουμε τις προτάσεις που κάνει ο Άγγελος Μπακόπουλος για φέτος το καλοκαίρι. Συνοψίζοντας, θα έλεγα ότι ο Άγγελος, ακροβατώντας ανάμεσα στην παράδοση και στις σύγχρονες γευστικές απαιτήσεις, κάνει μία τριπρόσωπη πρόταση.
Αναφερόμενη πιο αναλυτικά σε αυτή, είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε να λείπει μία Vegan πρόταση (το μενού φέρει το όνομα «Απαρχές»), η οποία κατά τη γνώμη μου αποτελεί μια μοναδική απόλαυση για όσους ακολουθούν αυτό το είδος διατροφής.
Το δεύτερο μενού («Η ουσία του Cooing») ξεδιπλώνει τις αρχές της φιλοσοφίας του Μπακόπουλου και του Yevo σε ό,τι αφορά την γαστρονομία.
Τέλος, στο τρίτο μενού («7 Αισθήσεις») συνδυάζονται γεύσεις, οι οποίες χαρίζουν πληρότητα απόλαυσης και κινούνται στο χώρο της σύγχρονης κουζίνας, ενθυμούμενες σε μερικές περιπτώσεις και την παράδοση του τόπου.
Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να ξαναβρεθώ στη Μύκονο, να απολαύσω το ηλιοβασίλεμα και να ξαναδοκιμάσω πιάτα που δεν ξεχνιούνται εύκολα. Σας προτείνω, εάν το καράβι ή το αεροπλάνο οδηγήσουν τα βήματά σας στο νησί, να κάνετε το ίδιο!