Επισκεφθήκαμε το Walk In Athens στα Εξάρχεια και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Στη ζωντανή γειτονιά των Εξαρχείων, μια νέα προσθήκη έρχεται να βάλει τη δική της πινελιά. Το Walk In Athens είναι ένα project που ξεχειλίζει από έμπνευση και αυθεντικότητα, φτιαγμένο από τους δημιουργούς του γνωστού Line Athens – το αγαπημένο μπαρ που αναδείχθηκε στο νούμερο 6 των καλύτερων μπαρ του κόσμου για την περσινή χρονιά. Ο Δημήτρης Νταφόπουλος, ο Νίκος Μπάκουλης και ο Βασίλης Κυρίτσης, όλοι γνώριμοι στην αθηναϊκή σκηνή, αποφάσισαν να φέρουν στα Εξάρχεια έναν χώρο, όπου η χαλαρότητα συναντά την υψηλή αισθητική και τη βιωσιμότητα.
Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι όταν έπεσε πρόταση στο τραπέζι για απογευματινή έξοδο, δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να κάνω «walk in» στο νέο διαμαντάκι των Εξαρχείων. Στη γωνία των οδών Μαυρομιχάλη και Αραχώβης, θα βρείτε ένα ελκυστικό, ανοιχτόκαρδο στέκι, που περιβάλλεται από μεγάλες τζαμαρίες και είναι φτιαγμένο με έναν industrial χαρακτήρα που δεν υποκρίνεται τίποτα. Το γυμνό σκυρόδεμα και το ατσάλι πρωταγωνιστούν στο design, ενώ η ευρύχωρη μπάρα προσκαλεί κάθε επισκέπτη να πιάσει μια θέση και να αφεθεί στη μαγεία της δημιουργικής γεύσης.
Από νωρίς το πρωί, το Walk In ξεκινάει δυναμικά με πρωτότυπες επιλογές. Για τον καφέ, το Walk In συνεργάζεται με την Wise Cup, προσφέροντας blend φτιαγμένα αποκλειστικά για το μαγαζί. Κάθε φλιτζάνι καφέ έχει ένταση και βάθος, με προελεύσεις από την Κένυα, την Αιθιοπία και τη Βραζιλία, και επιλογές φίλτρου σε εξαιρετική ποιότητα Geisha. Ο καφές εδώ είναι πολύ περισσότερο από ένα ρόφημα – είναι εμπειρία γεύσης.
Ταυτόχρονα, τα cinnamon rolls τους (προσωπικό αγαπημένο) είναι αφράτα και μοσχοβολούν κανέλα, ενώ οι λάτρεις των ελληνικών γεύσεων θα βρουν μια φρέσκια συλλογή πιτών, που θα ευχαριστήσει και τους πιο ιδιότροπους. Μετά το brunch, το Walk In κάνει μια ωραία μετάβαση προς την απόλαυση του comfort food. Μενού που ζεσταίνουν την καρδιά και το σώμα στους κρύους μήνες που έρχονται, όπως το καλαμάρι με φινόκιο, πίκλα κρεμμύδι και φιστίκι Αιγίνης και η burrata με ώριμα ροδάκινα και μέλι, είναι μερικά μόνο πιάτα από αυτά που σε κάνουν να θες να δοκιμάσεις λίγο απ’ όλα όσα βλέπεις στον προσεκτικά δομημένο κατάλογο.
Φυσικά, δεν γίνεται να παραλείψουμε τα πιο σημαντικά: Το βραδινό ποτό! Η ομάδα πίσω από το Walk In είναι πρωτοπόρος στο zero-waste, δημιουργώντας ποτά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα συμβατικά, αλλά με προσέγγιση που σέβεται τον πλανήτη. Κάθε κοκτέιλ έχει έναν δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Must είναι το negroni με βερμούτ από παντζάρι, που βρήκα γευστικότατο και πολύ ισορροπημένο. Για όσους αποφεύγουν το αλκοόλ, οι μη αλκοολούχες επιλογές, όπως η Kombucha IPA, είναι εξαιρετικές, με φρεσκάδα και άρωμα που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα.
Το κρασί είναι μια άλλη μεγάλη έκπληξη στο Walk In. Εδώ, δεν θα βρείτε μόνο τα παραδοσιακά, αλλά και κρασιά φτιαγμένα από φρούτα εκτός σταφυλιών, τα οποία σερβίρονται on tap και πλαισιώνουν τις φιάλες από τους αμπελώνες του μεσογειακού τοπίου, κυρίως βιολογικής καλλιέργειας.
Η αίσθηση της χαλαρότητας που αποπνέει ο χώρος είναι επίσης κομμάτι της φιλοσοφίας του. Το Walk In δεν δέχεται κρατήσεις, όπως υποδηλώνει και το όνομά του. Είναι ένας χώρος που σε καλεί να μπεις αυθόρμητα, να πιάσεις μια θέση και να απολαύσεις την εμπειρία. Είτε περνάς για καφέ το πρωί είτε για ποτό το βράδυ, η φιλοσοφία του χώρου σού επιτρέπει να νιώσεις άνετα και να μείνεις όσο επιθυμείς.
Με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και τη συνεχή έμφαση στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα, το Walk In Athens δεν είναι απλώς ένα ακόμη μαγαζί στα Εξάρχεια – είναι μια πρόταση για το μέλλον της αθηναϊκής γαστρονομίας, ένας χώρος που εξερευνά την οικολογία, την τεχνική και την αυθεντικότητα σε κάθε του γωνιά.