FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Βουλκανιζατέρ – Το bar-restaurant που έγινε talk of the town πριν καν ανοίξει για το κοινό
voulkanizater.exofyl

Βουλκανιζατέρ – Το bar-restaurant που έγινε talk of the town πριν καν ανοίξει για το κοινό

Πιάτα με σύγχρονο γευστικό profile και ωραία cocktails, σε συνδυασμό με μια δυνατή ακουστική εμπειρία, είναι όλα όσα συστήνουν στο αθηναϊκό κοινό, το νέο εστιατόριο που άνοιξε τέλη Δεκέμβρη του 2024, στο Κουκάκι.

Σε ένα χώρο, όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε ένα βουλκανιζατέρ αυτοκινήτων, σε ένα παράλληλο δρόμο της Συγγρού στο Κουκάκι, οι Γιάννης Σαλπέας (“Zurbaran“, “Le Sapin”, “Gorlomi“, “Ιώδιο“), Αντρέας Παπαδημητρακόπουλος και Nεφέλη Οφέλια Σαχβερντιάν ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν ένα πανέμορφο μαγαζί!Βουλκανιζατέρ – Το bar-restaurant που έγινε talk of the town πριν καν ανοίξει για το κοινό - FlagInLife

Στην πόρτα της εισόδου, αφημένη μια ζάντα να θυμίζει στον επισκέπτη τον πρότερο βίο του εστιατορίου. Ο εσωτερικός χώρος, εντελώς industrial με εμφανές μπετόν στους τοίχους και το κόκκινο-βουργουνδί χρώμα στις κουρτίνες και στους δερμάτινους καναπέδες να «παίζει» με το inox στα τραπέζια και τις ξύλινες καρέκλες, που σε γυρίζουν χρόνια πίσω σε σχολικές τάξεις…Στοιχεία από την προηγούμενη χρήση του χώρου είναι ευδιάκριτα, καθώς έχουν μείνει ανέγγιχτα, σε τοίχους και οροφή. Το έντονο κόκκινο των μύλων αλατιού και πιπεριού πάνω στα τραπέζια προσθέτει ακόμη μια φωτεινή νότα στο σκηνικό. Στις μπλούζες του προσωπικού, αφίσες της Pamela Anderson και πάνω από τη μπάρα με τα stools, μια κατασκευή με ζάντες αυτοκινήτων με διακριτικό κόκκινο φωτισμό.

Ωραίες μουσικές απλώνονται στον χώρο, σε τέτοια ένταση ώστε να μη σε εμποδίζουν να μιλήσεις με τους συνδαιτημόνες σου. Δίνεται έμφαση στον υψηλής ποιότητας ήχο, αλλά τα decibel δεν είναι προσαρμοσμένα στις γραμμές των hi-fi bars που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ΄50 στην Ιαπωνία. Άλλωστε, το Voulkanizater συστήνεται ως bar-restaurant και θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία, ώστε να καλύπτει τα γούστα όλων όσων το επιλέγουν.
Στα σχέδια των ιδιοκτητών είναι βραδιές, όπως αυτές του θρυλικού night-club Paradise Garage της Νέας Υόρκης, με καλλιτέχνες και Djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό.Βουλκανιζατέρ – Το bar-restaurant που έγινε talk of the town πριν καν ανοίξει για το κοινό - FlagInLife

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα cocktail από τη μικρή λίστα που επιμελείται ο Χρήστος Βαγενάς, από το Noema της Μυκόνου, και φέρει ονόματα διάσημων ελαστικών. Για μένα που αγαπώ το negroni, το Brembo με κουμκουάτ και δεντρολίβανο είναι μια εναλλακτική πρόταση που με ενθουσίασε. Ξεχωρίζει βέβαια και το a la old fashioned Pirelli.

Για το φαγητό υπεύθυνος είναι ο γνωστός μας chef από το Alemagou Μυκόνου, αλλά και το Pappu & τη Striggla (νέες αφίξεις σε Περιστέρι και Μαρούσι) καθώς και από το Le Sapin στην Αράχωβα, Θωμάς Μάτσας. O head chef που εκτελεί καθημερινά μαζί με την ομάδα του το μενού είναι ο Παναγιώτης Σαρρής.

Μια κάρτα, που αριθμεί γύρω στα 25 πιάτα συνολικά – που θα εναλάσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα αναλόγως εποχικότητας – στηρίζεται σε ελληνικές πρώτες ύλες, τις οποίες επιλέγει ο ίδιος ο chef και αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες μέρες – που εκείνος είναι εκτός – υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στο μενού. Π.χ. τη βραδιά που επισκέφθηκα το Bουλκανιζατέρ δεν ήταν διαθέσιμο το οψιμοτύρι Παρνασσού με κηρήθρα ούτε τα κολάρα σφυρίδας με sauce tartare.Βουλκανιζατέρ – Το bar-restaurant που έγινε talk of the town πριν καν ανοίξει για το κοινό - FlagInLife

Το δείπνο μου ξεκίνησε με ζεστό προζυμένιο ψωμί με βούτυρο που ήρθε σε μορφή κεριού!
Ανάβοντάς το και καθώς κοιτούσα τη φλόγα που τρεμόπαιζε, με τη θερμότητα τα αρώματα από το θυμάρι και το σκόρδο – που περιέχονταν στο βούτυρο – ενώνονταν με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο θυμάρι.Βουλκανιζατέρ – Το bar-restaurant που έγινε talk of the town πριν καν ανοίξει για το κοινό - FlagInLife

Η σούπα ημέρας – μια βελουτέ σελινόριζας με crumble φουντουκιού, chives και άρωμα τρούφας, ήταν άτονη. Το ψητό αβοκάντο μού έφερε μνήμες από το νησί μου, καθώς ο chef το συνδυάζει με ξινότυρο Μυκόνου και προσθέτει λίγο chili.Βουλκανιζατέρ – Το bar-restaurant που έγινε talk of the town πριν καν ανοίξει για το κοινό - FlagInLife

Από το μενού δε θα επέλεγα ποτέ τα καρότα ως ορεκτικό. Αλλά μην τα χάσετε! Ψητά στη σχάρα, αρωματισμένα με λάδι από καμμένα κρεμμύδια και brown butter, σερβίρονται με μια sauce από γιαούρτι και φιστικοβούτυρο με πεκάν και τσιμιτσούρι.Βουλκανιζατέρ – Το bar-restaurant που έγινε talk of the town πριν καν ανοίξει για το κοινό - FlagInLife
Τα al dente spaghetti chitarra Bolognese με κιμά προβατίνας έρχονται αχνιστά πάνω σε μια cacio e pepe με πεκορίνο Αμφιλοχίας. Το ψάρι ημέρας ήταν χριστόψαρο με την αγιορείτικη συνταγή που ο Θωμάς Μάτσας έχει τελειοποιήσει και το σερβίρει με πατάτες, φινόκιο και βιολογικό ελαιόλαδο.Βουλκανιζατέρ – Το bar-restaurant που έγινε talk of the town πριν καν ανοίξει για το κοινό - FlagInLife

Τα επιδόρπια έχει επιμεληθεί ο pastry-chef Κωνσταντίνος Πετρογιαννάκης (Gorlomi) και έχετε δυο επιλογές. Μια μους σοκολάτας με ανθό αλατιού και μια κρέμα φιστικιού με crumble και ελληνικό καφέ.

Τη λίστα κρασιών έχει επιμεληθεί ο Γιώργος ΖερβογιάννηςHead of wine του ομίλου Scorpios – και νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων για το 2024. Οι επιλογές είναι τόσο από τον ελληνικό όσο και από το διεθνή αμπελώνα.

Βουλκανιζατέρ

Οδ. Ανδρούτσου 17, Κουκάκι
Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή 18:00-02:00, Σάββατο-Κυριακή 13:00-02:00
Τιμή: 35€
- 50€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.