fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
/
Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος
Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος, είναι μια συγκλονιστική παράσταση με απανωτά sold out, που πρέπει να δεις πριν «κατέβει».

 

Παρακολουθήσαμε τo talk of the town του φετινού χειμώνα, στο θέατρο Θησείον, ένα ανοιξιάτικο βράδυ με αναπάντεχη ψυχρούλα που καθιστούσε επιτακτική την ανάγκη για μια καλή θεατρική παράσταση. Και το πολυβραβευμένο έργο του Καταλανού συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μιρό «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος», ήταν μια εξαιρετική επιλογή. Το έργο, τοποθετεί απευθείας τον θεατή στην ουσία του νοήματος και όπως άλλωστε διευκρινίζει και ο συγγραφέας: «Το έργο είναι γραμμένο για μια ή έναν ηθοποιό. Το φύλο του δεν ενδιαφέρει. Ούτε η ηλικία, ούτε η σωματική διάπλαση».

Ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης στη σκηνή
Πηγή: Facebook

Λίγο πριν τα 17α  γενέθλιά του, ο Άλμπερτ, ένα αγόρι με ομορφιά αθώα και σαγηνευτική συνάμα, σε βαθμό που αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου, βρίσκεται νεκρό σε ένα χωράφι, φορώντας μόνο ένα κόκκινο μαγιό και τα αθλητικά του παπούτσια. Ο απρόσμενος θάνατος του νεαρού, γίνεται η αφορμή για να ξεδιπλωθούν όλες οι παθογένειες και οι δυσλειτουργικές στρεβλώσεις μιας βαθιά φοβικής επαρχίας, που κάθε άλλο παρά ονειρικά πλασμένη αποδεικνύεται στην πραγματικότητα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με τα ελληνικά δεδομένα, μόνο συμπτωματική δεν μπορεί να θεωρηθεί…

Ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης κοιτά τον φακό μέσα απο ένα μπάνιο
Πηγή: elculture.gr

Αυτό το όμορφο σώμα, αν και έχει απωλέσει τις  έμβιες λειτουργίες του, εξακολουθεί να μας μιλάει. Μας εξιστορεί τις εμπειρίες του μέσα από την τραγικά σύντομη ζωή του, τη σχέση με τους γονείς του, την απογοήτευσή του που δεν βρίσκεται πλέον στον κόσμο των ζωντανών. Και η αφήγηση, με έναν μαγικό τρόπο, φεύγει από τον κλειστό πυρήνα του αγοριού και ξεδιπλώνεται σαν κουβάρι μέσα από τους υπόλοιπους, σχεδόν παραιτημένους απ’ τη ζωή, πρωταγωνιστές της ιστορίας. Στο έργο δεν δίνεται σαφής απάντηση για το ποιος σκότωσε το αγόρι, μιας και η ουσία βρίσκεται αλλού. Στα καταπιεσμένα πάθη, την παντοκρατορία του φαίνεσθαι και την υποκριτική καθαρότητα μιας κλειστής κοινωνίας.

ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης βαμένος σε κοντινό πλάνο
Πηγή: elculture.gr

Ο Αργύρης Ξάφης μεταπηδά από τον ένα χαρακτήρα στον άλλο με αξιοθαύμαστα λιτή μαεστρία. Χωρίς ερμηνευτικές φιοριτούρες και περιττές τυμπανοκρουσίες, φοράει τα πρόσωπα όλων των αφανών ηρώων της υπόθεσης. Από το νεαρό Άλμπερτ, στην ταλαίπωρη μάνα που πριν λίγα χρόνια έχασε τον άντρα της και τώρα πρέπει να θάψει και το παιδί της, και από την συμπονετική καθηγήτρια του νεαρού, στον queer κολλητό φίλο του μπαμπά του Άλμπερτ, και στον βαθιά φοβικό γέρο που μισεί με πάθος οτιδήποτε ξεφεύγει από τα ασφυκτικά στενά πλαίσια της «κανονικότητας», ο Ξάφης φέρνει σε πέρας έναν κυριολεκτικό άθλο, σε ένα μοναδικό one man show επί σκηνής.

ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης φωτιγραφισμένος στον δρομο το βράδυ
Πηγή: elculture.gr

Για εμάς, Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος, ήταν μια παράσταση που θα παραμείνει χαραγμένη στη μνήμη μας για καιρό. Μετά την μεγάλη επιτυχία και την θερμή ανταπόκριση του κοινού, το θεατρικό παρατάθηκε έως και τις 04/06, σπάζοντας τον κανόνα που θέλει τις χειμερινές παραστάσεις να ρίχνουν αυλαία λίγο μετά τις διακοπές του Πάσχα. Σπεύσατε όσο προλαβαίνετε.

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος
Διευθ: Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Κέντρο), 105 53
Παραστάσεις: Παρ-Σαβ: 21:00, Κυρ. 18:00 έως 04/06/2024
Πρωταγωνιστεί: Αργύρης Ξάφης
Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Παραστάσεις έως και 04/06
Γενική είσοδος 18€
Μειωμένο εισιτήριο: 15€
Για εισιτήρια: εδώ

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα