fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
To Mataroa Mediterranean Dry Gin μάς ταξιδεύει μαζί με την Aegean
unnamed (5)

To Mataroa Mediterranean Dry Gin μάς ταξιδεύει μαζί με την Aegean

Κι όμως το Mataroa Mediterranean Dry Gin ένωσε τις δυνάμεις του με την Aegean και μας προσέφερε ένα ταξίδι γεύσης πριν την είσοδό μας στο αεροπλάνο. Για πέντε ολόκληρες εβδομάδες, από τις 19 Σεπτεμβρίου 2022 ως τις 25 Οκτωβρίου 2022, τα lounges της Aegean στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, φιλοξένησαν 10 δημοφιλή ελληνικά bars, οι συνεργάτες των οποίων δημιούργησαν τη δική τους παράδοση στην ελληνική, αλλά και τη διεθνή bartending σκηνή.

Οι ταλαντούχοι bartenders δημιούργησαν συνταγές για μοναδικά ελληνικά cocktails, με βάση το Mataroa Mediterranean Dry Gin, πρώτο σε πωλήσεις premium ελληνικό gin. Εμείς εδώ στο flag αγαπάμε τα ελληνικά αποστάγματα και τις όμορφες ενέργειες και για αυτό μιλήσαμε με 4 bartenders που συμμετείχαν στην ενέργεια, για να μας περιγράψουν τα cocktails που δημιούργησαν.

Line Athens – Χρήστος Κλουβάτος

Η πρώτη δημιουργία του Χρήστου ήταν το Line Negroni με βάση το βοτανικό και γεμάτο εσπεριδοειδή αρώματα Mataroa Gin που έδεσε υπέροχα με το Symposium Vermouth, το οποίο έχει ως βάση το κρασί από ρόδι. Δύο προϊόντα που παρασκευάζονται με μεράκι και πάθος στο Line. Ο συνδυασμός δυο προϊόντων με μεσογειακό και ελληνικό χαρακτήρα έρχεται να υπογραμμίσει την κουλτούρα και το ταμπεραμέντο τόσο της Μεσογείου αλλά και της ελληνικής γης.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mataroa Gin (@mataroagin)


Το δεύτερο ήταν το South side, όπου η βάση του είναι το κυρίαρχο Mataroa gin που μας θυμίζει τον βοτανικό, ανθικό και ανοιξιάτικο αέρα γεμάτο μυρωδιές εσπεριδοειδών. Σε αυτό το cocktail συνδυάζεται με ένα cordial από αγγούρι, δυόσμο και κόλιανδρο, σαν μια εμπλουτισμένη παραλλαγή του κλασικού cocktail South side. Ένα ποτό με ευχάριστο, πολύπλοκο και refreshing χαρακτήρα που συνδυάζει φρεσκάδα μυρωδικών και βοτάνων.

Rumble in the Jungle – Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος

Το Rumble in the Jungle και ο Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος δημιούργησαν δύο cocktails. Το πρώτο ονομάζεται Cream και έχει μια ωραία ιστορία από πίσω του. Φτιάχτηκε για να πουλάει πολύ με έμπνευση το τραγούδι Cash Rules Everything Around Me C.R.E.A.M των Wu-Tang Clan, άλλωστε σε ποιόν δεν αρέσει η σοκολάτα; Το Cream έχει Mataroa Mediterranean Dry Gin, ελληνικά βότανα και μια ζεστή κρέμα λευκής σοκολάτας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mataroa Gin (@mataroagin)

Το δεύτερο cocktail είναι το Her scent, το οποίο είναι ένα λίγο πιο dry κι αλκοολικό gimlet. Βγάζει αρώματα από γιασεμί, τριαντάφυλλο και εσπεριδοειδή. Μυρίζοντάς το στο μυαλό μας έρχεται το άρωμα μιας elegant γυναίκας, ενώ πίνοντάς το βλέπουμε πως το να πίνεις ένα άρωμα είναι πιο ωραίο από ότι φανταζόμασταν.

Vogatsikou 3 – Θωμάς Κανδυλιάρης

Το αγαπημένο bar από την Θεσσαλονίκη έφτιαξε ένα cocktail με όνομα Clover fizz το οποίο έχει Mataroa Mediterranean Gin, Bitter, Grenadine, χυμό λεμόνι και raspberry kombucha. Πρόκειται για ένα δημιουργικό twist στην κλασική συνταγή του Clover Club, με σκοπό να μπορεί να σταθεί και να ακολουθήσει τη σύγχρονη εποχή. Τα υλικά που επιλέχθηκαν έχουν στόχο τον εμπλουτισμό γεύσεων και αρωμάτων, μπορούμε να διακρίνουμε διάφορες γεύσεις μέσα στο ποτό μας όπως είναι το ξινό, το γλυκό, το πικρό και το στυφό. Αρμονικά συνδυασμένες μεταξύ τους χωρίς κάποια να υπερισχύει σε ένταση.

Το Λοκάλι – Φίλιππος Στέρεος

Το αγαπημένο bar με την υπέροχη αυλή, ετοίμασε δύο cocktails έμπνευσης του Φίλιππου Στερέου. Ένα Gin & Tonic με Mataroa Dry Gin, 3 Cents Tonic Water και Bitter Αρμπαρόριζας. Για γαρνιτούρα είχε popcorn με γεύση λεμόνι. Η έμπνευση ήταν 100% Λοκάλι (όπου Λοκάλι = Ντόπιος), δηλαδή μια σύνθεση υλικών 100% ελληνική. Αρμπαρόριζα σε μορφή bitters από έναν έλληνα παραγωγό που κάνει εξαιρετική δουλειά και το popcorn garnish, για το παιχνίδι της τραγανότητας σαν αίσθηση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mataroa Gin (@mataroagin)

Το δεύτερο ποτό ήταν ένα Negroni αρωματισμένο με φύλλα συκιάς με Mataroa Dry Gin, Bitter, κόκκινο βερμούτ και φύλλα συκιάς από την Καλαμάτα. “Παρόμοια έμπνευση. Το καλοκαίρι, σχεδόν οπουδήποτε κι αν ταξιδέψουμε στην Ελλάδα, δύο πράγματα είναι το πιο πιθανόν να συναντήσουμε, ελιά και δέντρο συκιάς. Οπότε, πάλι θέλοντας να χρησιμοποιήσουμε κάτι ντόπιο, αλλά με κλίμακα όλη την Ελλάδα αυτή τη φορά ταξιδεύοντας με την Aegean, αρωματίσαμε μια κλασική συνταγή Negroni με τα φύλλα συκιάς. Για γαρνιτούρα στο ποτό αυτό, χρησιμοποιήσαμε Banana Nami, το οποίο είναι από έναν παραγωγό της νότιας Κρήτης, ο οποίος παίρνει τις τοπικές μπανάνες παραγωγής, οι οποίες είναι πάρα πολύ μικρές σε μέγεθος σε σχέση με αυτές που γνωρίζουμε, και τις αφυδατώνει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και το αποτέλεσμα είναι κάτι ιδιαίτερα αρωματικό αλλά και γευστικό”.

Σχετικά με το Mataroa Mediterranean Dry Gin

 

Το Mataroa Mediterranean Dry Gin είναι ένα ταξίδι των αισθήσεων κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου. Το Mataroa Gin, η απόσταξη και η εμφιάλωση του οποίου γίνεται στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί πολύτιμα συστατικά από τις χώρες της Μεσογείου για να φτιάξει ένα μοναδικό μείγμα, αντάξιο της εκατονταετούς τεχνογνωσίας της Ποτοποιίας Μελισσανίδη που το παράγει. Δώδεκα μοναδικά βοτανικά συστατικά, αρωματικά βότανα και μπαχαρικά συνθέτουν τη λίστα των συστατικών. Οι δοκιμές της μυστικής συνταγής του κράτησαν περισσότερα από 4 χρόνια και το τελικό αποτέλεσμα αναμφίβολα θα κερδίσει τα εύσημα από τους πλέον απαιτητικούς λάτρεις του τζιν.
Όσο για τα αποτελέσματα που δημιουργούν τα μεσογειακά vibes, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: μέσα σε 3 χρόνια από την κυκλοφορία του, το Mataroa MDG εξάγεται ήδη σε 17 χώρες, ενώ το δεύτερο μέλος της οικογένειας Mataroa, το Mataroa Pink, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020, έχει ήδη τους δικούς του θαυμαστές χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του.

Μάθετε περισσότερα για το Mataroa Gin εδώ

Απολαύστε υπεύθυνα

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα