Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας με έμπνευση από την ευρωπαϊκή γαστρονομική παράδοση, τις ελληνικές πρώτες ύλες και την ιστορία του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, δημιουργούν μια ξεχωριστή εμπειρία brunch, την οποία παρουσιάζουν κάθε Σαββατοκύριακο στο Winter Garden.
Τα “Weekends at the Winter Garden” είναι πραγματικά εμπειρία.
Σε ένα περιβάλλον πολυτελές και σικάτο, στο αίθριο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, με σερβίτσια πραγματικά έργα τέχνης και ασημένια μαχαιροπήρουνα, είχα μια από τις πιο ιδιαίτερες και πολυτελείς γαστρονομικές εμπειρίες στην Αθήνα.
Το brunch στο Winter Garden είναι ιεροτελεστία και αξίζει να γευθείτε έστω μια φορά.
Ξεκίνημα με 4 είδη croissant (βουτύρου, pain au chocolat 70%, croissant gianduja και ένα αλμυρό με τυρί και παστράμι μόσχου).Τα croissants συνοδεύονται από μαρμελάδα εσπεριδοειδών, πραλίνα φουντουκιού, crème patissiere βανίλια και μαρμελάδα μήλο-κανέλα.Μπορείτε να επιλέξετε όποιο ρόφημα επιθυμείτε (καφέ, τσάι ή σοκολάτα) ή κάποιο φυσικό χυμό.
Παράλληλα γιαούρτι με φρέσκα φρούτα σε ένα ατομικό σκεύος, φτάνει στο τραπέζι μας.
Στη συνέχεια έχετε επιλογή μεταξύ 4 κυρίως πιάτων, που πραγματικά πιστέψτε με δεν θα ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε…. τα δοκίμασα όλα και είναι εκλεκτά!
Τα egg Florentine έχουν άρτια εκτέλεση! Δυο αυγά ποσέ με σπανάκι και σάλτσα μπεσαμέλ με γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.
Το φρικασέ θαλασσινών με ενθουσίασε! Αστακός, γαρίδες, οστρακοειδή σε συνδυασμό με πικάντικο λουκάνικο και λαχανικά περασμένα στη σχάρα.Πεντανόστιμα τα ζυμαρικά «candele» γκρατινέ με τυρί γκοργκοντζόλα, μανιτάρια του δάσους και μαύρη τρούφα.Το μοσχαράκι stroganoff έλιωνε στο στόμα, μαγειρεμένο με πολυχρωμες πιπεριές και σερβιρισμένο με βουτυράτο πουρέ και chips αέρινα τηγανισμένα.
Επιδόρπιο μια βουτυράτη tarte tatin μήλου με κάρδαμο, ελαιόλαδο και παγωτό βανίλια. Γλυκό κλείσιμο με δυο είδη petit fours, madeleine με ξύσμα μοσχολέμονο και μέλι Ελάτης και choux με σοκολάτα και πραλίνα.Το brunch συνοδεύεται με ποτήρι σαμπάνιας Taittinger!
Το πλήρες μενού, (αρτοποιήματα, ροφήματα, κυρίως πιάτο, επιδόρπια κι ένα ποτήρι σαμπάνια) κοστίζει 68€ το άτομο.