fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Το μπαρ που “Έπρεπε” να γίνει στην Κυψέλη
Eprepe bar Kypseli Athens Greece

Το μπαρ που “Έπρεπε” να γίνει στην Κυψέλη

Έχοντας πάρει το όνομά του από ένα παλιό μπουζουκτσίδικο στην Εθνική, το “Έπρεπε” έμελλε να γίνει σημείο συνάντησης για τους ντόπιους και πόλος έλξης για τους κατοίκους των περιχώρων.

Ο μικρός και φροντισμένος χώρος έχει ό,τι πρέπει για ένα σύγχρονο μπαρ. Από την ανοιχτή κουζίνα μέχρι την μπάρα και από τα πολύ καλά κοκτέιλ μέχρι τους μοντέρνους μεζέδες, το “Έπρεπε” βγάζει μια προσιτή οικειότητα. Η μεγάλη ομάδα από τις γνωστές Σεϋχέλλες του Μεταξουργείου αποφάσισε να ανοίξει εδώ ένα μοντέρνο γαστρομπάρ για να ανεβάσει κι άλλο τον πήχη της αγοράς της Κυψέλης. Μωσαϊκό στο πάτωμα (ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στα αθηναϊκά μαγαζιά σε ό,τι αφορά το δάπεδο), ψηλά δερμάτινα μπλε stools, τζαμαρία που ανοίγει σχεδόν όλη από τη μια πλευρά του μαγαζιού κι έτσι επικοινωνεί άνετα το μέσα με το έξω, καθώς υπάρχουν και χρωματιστά τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο. Industrial λεπτομέρειες μπλεγμένες με μια νοσταγλική παιδική ανάμνηση, αυτός ο χώρος είναι ό,τι πρέπει για χαλαρά απογευματινά ποτά και ποιοτικό τσιμπολόγημα.

Eprepe bar Kypseli Athens Greece

Ο Νίκος Μοσχονάς έχει επιμεληθεί την cocktail list, έναν κατάλογο ο οποίος είναι περιεκτικός, με προσωπικά twists σε κλασικά cocktails, κινείται πάνω στη zero waste φιλοσοφία και κάνει άψογα pairings με το bar food. Δοκιμάσαμε τη δική τους Μαργαρίτα με falernum και curacao, που ήταν πολύ ευχάριστη, αρκετά όξινη και σίγουρα θα πίναμε και δεύτερη, “παντρεμένη” στο πλάι με μύδια στα κάρβουνα, σκορδόλαδο και σέλερι, ένας συνδυασμός που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Ήπιαμε επίσης το πικρόγλυκο Νεγκρόνι τους (τα ονόματα όλων των κοκτέιλ είναι στα ελληνικά) με ανανά και αρμπαρόριζα με μαεστρική ισορροπία και σπιρτάδα. Αυτό μας το συνδύασαν με ένα αλμυρό κεκάκι με λιαστή ντομάτα και ένα ψωμάκι παρμεζάνας. Στα τοπ των pairings ήταν επίσης και οι τηγανιτοί γίγαντες, που αντικαθιστούν επάξια (και με το παραπάνω θα έλεγα) τα κοινά ξηροκάρπια των μπαρ. Καλοκαιρινή αίσθηση μας άφησε επίσης και το Μπράντι Κρούστα με κονιάκ, βανίλια και βερίκοκο, με τον κουρκουμά στο ποτήρι να μας δίνει το καταλληλότερο twist.

Ό,τι περισσεύει από την κουζίνα, όπως και από το bar, αξιοποιείται για side dishes, σιρόπια και ζωμούς, με τη φιλοσοφία και επίγνωση ότι τίποτα δεν μπορεί να πετιέται ή να πηγαίνει χαμένο εν έτει 2022. Τα περισσότερα κοκτέιλ δεν έχουν καμία γαρνιτούρα γι’αυτόν ακριβώς το λόγο και η σφαιρική ιδέα είναι όλα τα κοκτέιλ να έχουν το δικό τους pairing σε food bar και να χρησιμοποιούνται όλα τα υλικά σε όσες περισσότερες παρασκευές γίνεται. Η κουζίνα σερβίρει επίσης πιάτα εκτός side dish, όλα φτιαγμένα από το μηδέν, όπως ημίπαστο σκουμπρί με πίκλες και buttermilk, mini burger με μοσχαρίσια γλώσσα και κροκέτα μπακαλιάρου με allioli μαύρου σκόρδου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Έπρεπε (@eprepe_bar)

Η κάβα τους περιλαμβάνει επίσης κρασιά από  Έλληνες παραγωγούς, αποστάγματα σταφυλιού, καθώς και το πρωτότυπο σταφυλόνερο (Γεώργας-bio) με μηδενικό αλκοόλ και μια τέλεια αψάδα στο στόμα.

Αγίας Ζώνης 1 Κυψέλη, 210 8644910

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα