fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ταβέρνα Κούβελος: Μια κουζίνα γεμάτη νοσταλγία

Ταβέρνα Κούβελος: Μια κουζίνα γεμάτη νοσταλγία

H ιστορική ταβέρνα «Κούβελος» άνοιξε τις πόρτες της το 1908, πριν από 95 χρόνια, από τα αδέρφια Γιάννη και Σπύρο Κούβελο. Αρχικά ήταν μια απλή αυλή με ένα υπόστεγο, που σέρβιρε στα όρθια μεζέδες και κρασί από τα μεγάλα κρασοβάρελα που υπήρχαν στην αυλή. Πριν από τον πόλεμο, ο Γιάννης και ο Σπύρος Κούβελος έφτιαξαν το εσωτερικό της ταβέρνας, το οποίο είχε γίνει πλέον ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια αρκετών προσωπικοτήτων της παλιάς Αθήνας.

Καλλιτέχνες, συγγραφείς και πολιτικοί της εποχής ήταν μεταξύ των θαμώνων, ενώ μόνιμος πελάτης ήταν ο πρωταγωνιστής του θεάτρου και του κινηματογράφου, Ορέστης Μακρής. Με το θάνατο των δυο αδερφών, η ταβέρνα πέρασε στα χέρια διαφόρων ιδιοκτητών, έως το 2003, οπότε και ανέλαβε η τωρινή ιδιοκτήτρια κα Λιαγκούμη, η οποία μετέφερε την ταβέρνα στην τωρινή της νέα διεύθυνση, συνεχίζοντας να προσφέρει μια ελληνική κουζίνα με παραδοσιακές καταβολές και καλομαγειρεμένο φαγητό.

Περνώντας μπροστά από την οδό Γεν. Κολοκοτρώνη 66 στο Κουκάκι, η ματιά σας θα πέσει σε μια όμορφη αυλή, ντυμένη στα λευκά και ανάγλυφο το χρώμα της παλιάς Αθήνας με τους ασβεστωμένους τοίχους, σαν να ξεπήδησε από παλιά ελληνική ταινία. Το εσωτερικό κινείται στο ίδιο μοτίβο, οι πέτρινοι τοίχοι, ο λιτός διάκοσμος, οι ξύλινες καρέκλες, το παλιό μωσαϊκό δάπεδο και τα ίδια βαρέλια κρασιού να κοσμούν τους τοίχους, μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μια περασμένη εποχή.

Ταβέρνα Κούβελος: Μια κουζίνα γεμάτη νοσταλγία - FlagInLife

Το μενού βασίζεται σε κλασικές αναφορές με ελληνικό χαρακτήρα και είναι υπό την καθοδήγηση του σεφ Χαράλαμπου Βασιλειάδη. Κλασικές σπεσιαλιτέ της ταβέρνας αναμιγνύονται με καινούριες γεύσεις. Γιαλαντζί ντολμαδάκια, κολοκυθοκεφτέδες και πιτάκια Καισαρείας με παστουρμά, προσκαλούν τον επισκέπτη να ξεκινήσει το γεύμα του, προτού συνεχίσει με τη διαχρονικά αγαπημένη επιλογή των πελατών του Κούβελου, το διάσημο Ροσμπίφ, το κοκκινιστό κρέας με το χοντρό μακαρόνι, την πλούσια, ντοματένια σάλτσα με πεκορίνο από την Αμφιλοχία, πλάι στο επίσης δημοφιλές Χιουνκιάρ, το κοκκινιστό μοσχάρι πάνω σε πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και τους ντολμάδες αυγολέμονο που αποτελούν μια στάνταρ επιλογή για πολλούς.

Εδώ, το παραδοσιακό χοιρινό στη γάστρα έχει τη μορφή του γνωστού σε όλους κοντοσούβλι, που πρώτα μαρινάρεται και έπειτα σιγοψήνεται στη γάστρα. Αυτήν την περίοδο φτιάχνουν ένα βουβαλίσιο μπιφτέκι από την Κερκίνη με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια, το οποίο συνοδεύουν με φρέσκες τηγανητές πατάτες.

Το γεύμα σας θα κλείσει με την λίγο κοινότυπη, αλλά γευστική, δική τους σοκολατόπιτα, ενώ οι άνθρωποι του Κούβελου θα σας αποχαιρετήσουν με ένα χειροποίητο λικέρ φουντούκι.

Ταβέρνα Κούβελος.
Διεύθυνση: Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Αθήνα
Tηλ. επικοινωνίας: 2114052418
Ωράριο: ΔΕ- ΣΑ 5:30 μ.μ.- 11 μ.μ.
ΚΥ. 1 μ.μ.- 5:30 μ.μ.

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα