fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Τα πιάτα του φετινού καλοκαιριού

Τα πιάτα του φετινού καλοκαιριού

Το δικό μου καλοκαίρι, έως τώρα τουλάχιστον, είναι comfort και fine dinning ταυτόχρονα. Δοκίμασα πολλά εντυπωσιακά πιάτα σε αρκετά εστιατόρια μέχρι σήμερα και είμαι σίγουρη πως θα γευτώ ακόμη περισσότερα μέχρι το φθινόπωρο (προσεύχομαι και ελπίζω το ίδιο νόστιμα). Η λίστα μου με τα καλύτερα από αυτά έχει άρωμα Σύρου – ποτέ άλλωστε δεν έκρυψα την αδυναμία μου στο νησί- και περιλαμβάνει τον αχινό με αρμύρα και το φανταστικό χουνκιάρ με φιλέτο σφυρίδας στο Ηλιοβασίλεμα (Παραλία, Γαλησσά τηλ. 2281-043.325) του αγαπημένου σεφ Κώστα Μπουγιούρη, τα άφταστα συριανά κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές και τη στρατσιατέλα με ψητά φρούτα και αρμύρα της σεφ Λίνας Φουρνιστάκη στο ΟΝΟ (Παραλία Αγκαθωπές, Ποσειδωνία, τηλ. 2281-045.099), αλλά και τον βλάχο (ψάρι) με ντόπιες χυλοπίτες που δοκίμασα στο ολοκαίνουριο Hygge (Άνω Σύρος, τηλ. 2281-306.819) από τον σεφ Βαγγέλη Δαμίγο.

Αγάπησα, επίσης, τα αλλαντικά, τα τυριά και τις πίκλες του σεφ Αλέξανδρου Καρακατσάνη στο San Michali (Αγίου Δημητρίου 16, Ερμούπολη, τηλ. 6976-581.656) – όλα χειροποίητα παρακαλώ. Σε ότι αφορά στην Αθήνα τώρα αξέχαστα θα μου μείνουν το πιάτο με τοκαρίκι στο μισελενάτο Pelagos (Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210-89.01.192) από το μενού Pelagos on Tour που υπογράφει ο πολυβραβευμένος σεφ Lucca Piscazzi (πολύπλοκο, με σπαράγγια, χαβιάρι, μαύρο λάιμ και μπλίνι από φαγόπυρο), η βαθιάς νοστιμιάς caccio peppe με ταρτάρ και μπισκ γαρίδας και λάδι δεντρολίβανου του σεφ Χάρη Νικολούζου στο Jerár (Αγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη, τηλ. 21 0-97.55.764) και τα απίθανα amuse buche από το μενού του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη στο CTC (Πλαταιών 15, Αθήνα, τηλ. 210-72.28.812) – ακόμη έχω τη γεύση στο στόμα από τη μπουκιά της «Αθηναϊκής» με ταρτάρ από ροφό με μαγιονέζα ντομάτα και δάκρυα μαστίχας.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα