fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Τα καλύτερα martini της πόλης
martini cocktail

Τα καλύτερα martini της πόλης

Το Martini δεν είναι μόνο το διασημότερο cocktail που υπάρχει, είναι για πολλούς -ανάμεσα σε αυτούς και εγώ- το καλύτερο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι έχει χυθεί άπειρο μελάνι γύρω από την ιστορία του, αλλά και για το πώς φτιάχνεται το τέλειο Martini. Αναλογία, base spirit, γαρνιτούρα, ποτήρι αλλά και πολλά άλλα είναι τα θέματα που έχουν προκαλέσει πολλές διαφωνίες ανάμεσα στους bartenders. Ευτυχώς, στην Αθήνα έχουμε bars τα οποία σερβίρουν εκπληκτικά Martinis, που μπορείς να τα απολαύσεις σε μερικές από τις πιο όμορφες μπάρες της πόλης.

Rumble in the Jungle bar in athens

Rumble in the Jungle
Η ζούγκλα στο κέντρο της πόλης, αυτό το τύπου speakeasy bar, ήρθε πριν από μερικούς μήνες για να ταράξει την bar σκηνή της πόλης. Αυτό το κατάφερε όχι μόνο μέσα από την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιούργησε, αλλά και με τα εκπληκτικά signature cocktails που προσφέρει, χωρίς να ξεχνάει τη μαγεία των classics. Το Martini στο Rumble in the Jungle θα σου έρθει σε ένα υπέροχο Martini ποτήρι, είναι άκρως παγωμένο, πεντανόστιμο και πάρα πολύ φωτογενές. Βοηθάει και η υπέροχη μπάρα του. Θυμήσου να το τραβήξεις μια φωτογραφία πριν πιεις την πρώτη γουλιά.

Odori Vermuteria di Atene bar athens

Odori Vermuteria di Atene
Η πρώτη και μοναδική vermuteria της Αθήνας δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει ένα τέλειο Martini. Γι’ αυτό δεν ευθύνεται μόνο η ατμόσφαιρα του μαγαζιού, που σε ταξιδεύει στον ιταλικό βορρά, αλλά και το δικό τους μοναδικό ξηρό vermouth που φτιάχνουν. Όταν μου το έφτιαξε ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, χρησιμοποιήσε την τεχνική με την οποία είχε διακριθεί στον διαγωνισμό του World Class και το αποτέλεσμα ήταν άκρως παγωμένο και πάρα, μα πάρα πολύ νόστιμο. Η ελιά που καταπίνεις στην τελευταία γουλιά και έχει ποτίσει με το απόσταγμα, είναι απλά μαγική.

Zebra
Από την πρώτη στιγμή που θα επισκεφτείς το Zebra, θα καταλάβεις ότι λατρεύει τα classic cocktails. Το μαγικό ραβδί του Χρήστου Χουσέα έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο που παίζει ανάμεσα στα classics και σε twists αυτών. Εκεί ανάμεσα δεν θα μπορούσε να μη βρίσκεται και το Martini, άρτια εκτελεσμένο από τα χέρια του Ηλία Μαρινάκη και σερβιρισμένο σε ένα εντυπωσιακό ποτήρι, με το peel λεμονιού να κυματίζει μέσα του.

Line
Το Line άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στην Αθήνα και δεν μοιάζει με κανένα bar απ’ όσα γνωρίζεις. Είναι μια μικρή ακαδημία καινοτομιών στο χώρο των cocktails, του κρασιού και του φαγητού και αυτό το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος από την πρώτη στιγμή. Όλα αυτά σε έναν υπέροχο χώρο, που περιλαμβάνει και το εργαστήριο όπου ο Βασίλης Κυρίτσης, ο Νίκος Μπάκουλης και ο Δημήτρης Νταφόπουλος φτιάχνουν τα δικά τους κρασιά, όχι από σταφύλια, αλλά από άλλα φρούτα. Από τα ίδια κρασιά δημιουργούν και το δικό τους vermouth, το οποίο θα το βρεις και στο Martini τους, που είναι άρτια εκτελεσμένο και πάρα πολύ γευστικό.

Κύριος
O Κύριος είναι ένα μαγαζί διακριτικό, που δεν κάνει πολλή βαβούρα, έχει τρόπους και αγαπάει τα κλασικά. Όπως δηλαδή αρμόζει σε έναν κύριο. Μόλις κάτσεις στην όμορφή του μπάρα και ζητήσεις Martini, θα ξεκινήσει εκείνη η υπέροχη συζήτηση, vodka ή gin, λεμόνι ή ελιά, dry ή wet, και μόλις τις απαντήσεις όλες, θα έρθει ένα ακόμα πιο υπέροχο cocktail μπροστά σου, για να το πιεις ως σωστός κύριος. Είναι και η ατμόσφαιρα που βοηθάει να το απολαύσεις, ακριβώς όπως το έπιναν στις μεγάλες μητροπόλεις την περίοδο των roaring twenties.

Nikkei
Είτε απολαμβάνεις το Martini σου στη σαγηνευτική σπηλιά του Nikkei είτε στην άκρως καλοκαιρινή αυλή του, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Γεύεσαι ένα εξαιρετικά φτιαγμένο, με μικρό peruvian twist, Martini, το οποίο μπορείς να κατεβάσεις σε τρεις γουλιές. Σερβιρισμένο σε ένα ποτήρι Martini, το βλέπεις να κάνει υπέροχα παιχνιδίσματα με τα χρώματα που κυριαρχούν στο Nikkei και πριν το πιεις ξέρεις ότι η Μαίρη Ταλαιπώρου έχει φτιάξει το τέλειο Martini για σένα.

Περισσότερα