fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Τα 4 must –have για την παραλία
unsplash.com/@antonyvisuals

unsplash.com/@antonyvisuals

Τα 4 must –have για την παραλία

Έφτασε η ώρα των διακοπών; Της εξόρμησης του σαββατοκύριακου; Ή το απαραίτητο ρεπό της εβδομάδας για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τον ήλιο και την θάλασσα. Όποια κι από τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις κι αν είναι, στην παραλία (ή στην πισίνα) δεν πρέπει να παραλείψετε τα παρακάτω 4 πράγματα από την τσάντα σας. Ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου, αν ξεχάσετε αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο και νερό, οι επιπτώσεις στην επιδερμίδα σας και στην υγεία σας-βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα- μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικές.

Αντηλιακό

Δεν βγαίνουμε από το σπίτι τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες χωρίς αντηλιακό, στο πρόσωπο και στο σώμα.

Η προστασία από τον ήλιο και η ανανέωση του αντηλιακού πρέπει να γίνει συνήθεια, γι’ αυτό και οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν αντηλιακά με υψηλή προστασία. Ανακαλύψτε αυτά που σας ταιριάζουν, που σε συνδυασμό με την ανάλαφρη υφή τους και το φυσικό τελείωμα που αφήνουν στην επιδερμίδα, θα λατρεύετε να τα φοράτε!

Μην τσιγκουνευτείτε και χρησιμοποιήσετε τα περσινά. Μην χρησιμοποιείτε παλιά αντηλιακά γιατί ακόμα και αν είναι γεμάτα και λυπάστε να τα πετάξετε, σίγουρα έχουν αλλοιωθεί τόσο με την πάροδο του χρόνου όσο και με τις καιρικές συνθήκες. Πιθανότατα να  έχουν λήξει. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να αποκτήσετε νέα αντηλιακά που ταιριάζουν στις ανάγκες και στην επιδερμίδα σας και μην ξεχάσετε να προστατεύσετε από την βλαβερές ακτίνες του ήλιου, το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά.

ΚΙ ΕΔΩ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟΥ:

Το αντηλιακό, όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του, μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τη λάμψη χωρίς όμως τις ζημιές που προκαλεί ο ήλιος: ηλιακό έγκαυμα, πρώιμα σημάδια γήρανσης, σκούρες κηλίδες, ρυτίδες και πρόσθετος κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

  • Δεν χρησιμοποιούμε το αντηλιακό μετά τo πέρας της αναγραφόμενης ημερομηνίας λήξης.
  • Φυλάσσουμε τα αντηλιακά σε θερμοκρασία μικρότερη των 30°C.
  • Εφαρμόζουμε το αντηλιακό 20- 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο.
  • Καλύπτουμε με τη κρέμα όλες τις εκτεθειμένες επιφάνειες συμπεριλαμβανομένων των αυτιών, της μύτης, του λαιμού και των χειλιών.
  • Επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή κάθε 1-2 ώρες. Σε περίπτωση που το εμείς ή τα παιδιά κολυμπήσουμε ή ιδρώσουμε πολύ, επαναλαμβάνουμε την επάλειψη νωρίτερα.
pexels.com/@rodnae-prod/
pexels.com/@rodnae-prod/

Ενυδάτωση του οργανισμού με φρούτα και νερό

Το μπάνιο στη θάλασσα και η έκθεση στον ήλιο, φωνάζει ένα πράγμα: ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ. Ειδικά αν επισκεφτείτε μια απόμακρη παραλία χωρίς τις συνηθισμένες παροχές, τότε πρέπει να έχετε προνοήσει για πολλά πράγματα. Και επειδή δεν θέλετε η αφυδάτωση να κάνει την εμφάνιση της εντός και εκτός του οργανισμού σας, προσθέστε στην τσάντα σας αρκετό νερό, φρούτα και γιατί όχι σπρέι ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Γυαλιά ηλίου και καπέλο

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Θα πονέσουν τα μάτια μας και το κεφάλι μας, αν με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην Ελλάδα το καλοκαίρι, ξεχάσουμε να τα φορέσουμε. Μπορεί να μην θέλετε να κάνετε σημάδι στο πρόσωπο από τα γυαλιά ή και να ανοίξουν τα μαλλιά σας από τον ήλιο και είναι κατανοητό! Αλλά όλο και κάποιο τρόπο θα βρείτε ώστε να νιώσετε το «άγγιγμα» του ήλιου… με ασφάλεια!

Επιλέγετε τα γυαλιά ηλίου (με καλό φακό.. καθώς ούτε εδώ κάνουμε τσιγκουνιές στην ασφάλεια των ματιών μας)που ταιριάζουν στο στυλ σας και στο πρόσωπό σας και τα φοράτε ανελλιπώς.  Όσο για το καπέλο; Ευτυχώς οι επιλογές είναι πολλές κι όσον αφορά στον τύπο, αλλά και στο budget μπορείτε να διαθέσετε.

Bonus: Ωραία παρέα κι ένα καλό βιβλίο. Φτάνει να μην παρασυρθείτε και ξεχάσετε να ανανεώσετε το αντηλιακό σας!

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα