Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου τα συναισθήματα εκφράζονταν μέσα από το φαγητό. Κάθε γιορτή, κάθε συζήτηση, κάθε συνάντηση κατέληγε στο τραπέζι. Οι γονείς μου έδειχναν την αγάπη και τη γενναιοδωρία τους μέσα από την προσφορά φαγητού. Τα λουκούλλεια τραπέζια της μητέρας μου ήταν μικρά ή και μεγάλα μαθήματα ζωής: προτάσεις, αντιρρήσεις, τσακωμοί για τα πιάτα, όλοι είχαμε άποψη! Η κουζίνα εκείνη
λοιπόν δεν ήταν απλώς ο χώρος μαγειρέματος, ήταν φρούριο, ξενώνας και πεδίο μάχης μαζί!
Με την ανεξαρτησία ήρθαν οι πειραματισμοί: τα μπαχαρικά, τα χρώματα, και η παλέτα μου γίνονταν όλο και πιο απαιτητική. Στις εξόδους με φίλους ήμουν συνήθως αυτός που διάλεγε το μαγαζί, όχι από έπαρση αλλά από μια ακόρεστη δίψα για νέες γεύσεις. Αυτή η περιέργεια με οδήγησε στα ταξίδια. Ήθελα να κλέψω ιδέες, να ακούσω ιστορίες, να μυρίσω και να δοκιμάσω πώς άλλοι πολιτισμοί σχετίζονται με το φαγητό τους. Μέχρι σήμερα έχω επισκεφθεί πάνω από 15 χώρες, με πιο πρόσφατη αγάπη την κουζίνα των Βάσκων.
Παράλληλα, κρατούσα αρχεία: σημειώσεις, κριτικές, εντυπώσεις. Μικρές αλλά περιεκτικές καταγραφές γεύσεων και χαρακτήρων. Πιστεύω πως κάθε μέρα με BBQ, grilling, smoking ή μαγείρεμα είναι μέρα χαράς. Λατρεύω τον καφέ, το κρασί και το αλκοόλ γενικότερα (do not drink and drive, guys and girls).
Στηρίζω ελληνικά προϊόντα και παραγωγούς, αγαπώ την εντοπιότητα και πιστεύω στη βιωσιμότητα. Αποφεύγω να τρώω νεαρά ζώα, αλλά δοκιμάζω τα πάντα χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Η μουσική, ο κινηματογράφος, λίγη λογοτεχνία και πολύ χιούμορ (από Monty Python μέχρι stand-up) είναι οι καθημερινές μου αναφορές. Ως πτυχιούχος κιθάρας και μουσικός για κάποια χρόνια κουβαλάω πάντα τον ρυθμό που ελπίζω να καταφέρνω να τον περνάω και στα κείμενά μου. Αυτοδημιούργητος, αυτοσχεδιαστικός και ανεξάρτητος, βρίσκω τώρα στο FlaginLife τον χώρο να μοιραστώ αυτή τη διαδρομή: μικρές ιστορίες με ενδεχομένως μεγάλες γεύσεις.
Η συνεργασία με τον Διονύση Κούκη είναι για μένα ένα δώρο γιατί στη ζωή μου δεν είχα την τύχη να συνδεθώ με ανθρώπους με τόσο βαθιά γνώση, γενναιοδωρία, και αληθινό πάθος για τη γαστρονομία, οπότε με μεγάλη ευκολία μπορώ να τον χαρακτηρίσω μέντορα!