FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
Restaurant

Sole Giaguaro

Τρώων 66, Αθήνα, ΤΚ 11852

Περιγραφή

Ένα ενδιαφέρον, φωτεινό περιβάλλον και ένα μενού με γευστικές προτάσεις. Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο σεφ Giovanni Scaraggi προτείνει μια ιταλική κουζίνα με παραδοσιακές νότες, εμπλουτισμένες με σύγχρονα στοιχεία από την κουζίνα της Άπω Ανατολής

 

 

Οι ρίζες του Sole Giaguaro βρίσκονται αναμφισβήτητα στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στην επαρχία της Puglia (Μπάρι), από όπου έλκει την καταγωγή του ο chef-patron του εστιατορίου, Giovanni Scaraggi.

Ωστόσο, τα πρώτα του βήματα ως Sole Giaguaro τα έκανε στη νότια Ρόδο, σε ένα απομακρυσμένο, από την πόλη, χωριό του νησιού. Όσον αφορά την Αθήνα, το εστιατόριο με το ίδιο όνομα έκανε την εμφάνισή του και είδε το φως της ημέρας στα Πετράλωνα το 2022. Έκτοτε, παραμένει σταθερά στην επικαιρότητα: έχουμε συναντήσει πολλούς φίλους που όχι απλώς το έχουν εντάξει στη λίστα με τα αγαπημένα τους, αλλά το σχολιάζουν θετικά και, δοθείσης ευκαιρίας, το προτείνουν.

Αυτό που παραμένει μυστήριο μέχρι και σήμερα, είναι ο λόγος για τον οποίο ο Scaraggi έδωσε στο εστιατόριο του (και στα δύο, για την ακρίβεια) ως όνομα τον τίτλο ενός βιβλίου: του Ίταλο Καλβίνο «Sotto il sole Giaguaro», που, σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει «Κάτω από τον ήλιο του Ιαγουάρου».

Το Sole Giaguaro των Πετραλώνων είναι ένα εστιατόριο με θετική πορεία, η οποία αφενός, και κατά κύριο λόγο, οφείλεται στις δεξιότητες της κουζίνας, ενώ παράλληλα και το περιβάλλον συνεισφέρει θετικά, με αποτέλεσμα η συνολική πρόταση να είναι ενδιαφέρουσα. Όσον αφορά το χώρο προσφέρει θέαμα στους πελάτες χάρη στη λίγο υπερυψωμένη, ανοιχτή κουζίνα, η οποία τους επιτρέπει να παρακολουθούν το γίγνεσθαι εντός αυτής. Ο χώρος χαρακτηρίζεται από σκούρα χρώματα, λόγω της έντονης παρουσίας ξύλου, και από ορισμένες βιομηχανικές πινελιές. Συνολικά, είναι ευχάριστος χωρίς να είναι πομπώδης και καταφέρνει να κρατά τον πελάτη.

Σε ό,τι αφορά τη γευστική πρόταση, το μενού έχει καθαρό Ιταλικό πρόσημο και χαρακτηρίζεται από παρεμβάσεις του σεφ που εκσυγχρονίζουν τις προτάσεις, ενώ κατά τόπους κοιτάζει και προς την κατεύθυνση της Άπω Ανατολής. Ένα σημαντικό ατού της κουζίνας είναι το γεγονός ότι δεν «μιλά» απλώς Ιταλικά, ούτε τα πιάτα έχουν μόνο Ιταλικές ρίζες: πολλές από τις πρώτες ύλες εισάγονται απευθείας από την Ιταλία. Η μαγειρική προσέγγιση είναι σοβαρή και τα πιάτα παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Συγκρατήσαμε το χταπόδι με πουρέ πατάτας και σάλτσα ψαριού, καθώς και το γοητευτικά σπιτικό, μακαρονάκι του Bettini με ζωμό ψαριού. Ευχάριστο συμπληρωματικό στοιχείο αποτελεί και η προσεγμένη Ελληνο – Ιταλική κάβα του εστιατορίου, την οποία προτείνει με γνώση ο σομελιέ Orestis Jimenez.

Πληροφορίες

Τετ. - Σάβ.: 18:30 - 01:30, Κυριακή: 14:00 - 22:00, Δευτέρα & Τρίτη Κλειστά
Τιμή: 60€
- 80€
Κατηγορία:

Chef: Giovanni Scaraggi

Τοποθεσία

Τρώων 66, Αθήνα, ΤΚ 11852

Σχετικά Άρθρα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.