FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
Restaurant

Ουζερί ο Κάκιας

Ακτή Καραϊσκάκη 38, Σαλαμίνα, ΤΚ 18900

Περιγραφή

Αν κάποιος καλοφαγάς φίλος σας προτείνει «πάμε για καλό ψάρι στον Κάκια στη Σαλαμίνα», είναι μάλλον βέβαιο ότι θα τον κοιτάξετε με απορία ή και με λίγη δυσπιστία. Η αλήθεια είναι πως το να φύγεις από το κέντρο της Αθήνας, να φτάσεις στο Πέραμα και να πάρεις το πλοίο για τη Σαλαμίνα ακούγεται κάπως σαν εκδρομή. Ίσως και να είναι.

Αν όμως κάνετε τον κόπο να το ψάξετε στο Google, θα δείτε ότι για να φτάσει κανείς στη Σαλαμίνα, και συγκεκριμένα στον Κάκια, χρειάζεται περίπου μία ώρα. Δηλαδή τον ίδιο χρόνο που θα χρειαζόσασταν για να πάτε στον Άγιο Στέφανο. Αυτά για τους δύσπιστους και για όσους θεωρούν μεγάλη ταλαιπωρία οποιαδήποτε μετακίνηση.

Ο Κάκιας δεν είναι ένα εστιατόριο στο οποίο αποφασίζεις αβίαστα να πας, αν μένεις στο κέντρο ή στα βόρεια προάστια. Εκτός κι αν μένεις στον Πειραιά ή κάπου κοντά στη Σαλαμίνα, τότε δεν συζητιέται, αξίζει με το παραπάνω.

Ακόμη όμως κι αν είστε πιο μακριά, ο Κάκιας μπορεί άνετα να γίνει ένας ευχάριστος προορισμός για καλό φαγητό ένα Σάββατο ή μια Κυριακή. Δυστυχώς, στην Αθήνα έχουμε καταλήξει να αγνοούμε τη Σαλαμίνα (όπως κάνουμε και με την Ακρόπολη), μόνο και μόνο επειδή είναι «δίπλα». Κι αυτό είναι λάθος.

Γιατί όλη αυτή η εισαγωγή; Γιατί το καλό ψάρι δεν είναι πλέον αυτονόητο, και κάθε φορά που βρίσκουμε μια πραγματικά καλή επιλογή, αξίζει να τη στηρίζουμε.

Ο Νίκος Δημητριάδης, η ψυχή του εστιατορίου, γέννημα-θρέμμα της Σαλαμίνας και παιδί της θάλασσας από τον πατέρα του, αγαπούσε βαθιά τον τόπο του. Έτσι αποφάσισε να ανοίξει ένα μαγαζί που να τιμά τη θαλασσινή του παράδοση, «στα πατρικά», όπως θα έλεγαν οι παλιοί. Έτσι γεννήθηκε ο Κάκιας, με τον σεβασμό στο νησί και τη θάλασσα να αποτελεί βασικό κομμάτι της ταυτότητάς του. Και αυτός ο σεβασμός φαίνεται: ό,τι κι αν δοκιμάσετε προέρχεται από τις θάλασσες της περιοχής ή από το ίδιο το νησί.

Αν αγαπάτε τα οστρακοειδή, θα βρείτε πληθώρα νοστιμιών, και μάλιστα, όπου χρειάζεται, ακόμα και στρείδια από τη Γαλλία. Για όσους ακολουθούν τις σύγχρονες τάσεις, υπάρχουν και ωμά: εξαιρετική λακέρδα από ρίκι, ταρτάρ καραβίδας και σεβίτσε. Θα βρείτε επίσης καλαμάρια και σουπιές μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, όλα από την Κούλουρη. Προφανώς δεν λείπουν και οι γαρίδες ή οι καραβίδες σε πολλές εκδοχές, ενώ η ψαριέρα είναι πάντα στημένη όπως πρέπει.

Ο Κάκιας είναι ιδανικός είτε για ένα πλούσιο, γεμάτο νοστιμιές τραπέζι είτε για μεζέδες θαλασσινούς παρέα με ένα ούζο ή τσίπουρο από τη μεγάλη συλλογή του. Κι αν αποφασίσετε τελικά να τον επισκεφθείτε, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα θελήσετε να ξαναγυρίσετε.

Πληροφορίες

Δευτ.- Παρ. 12:30 – 23:30, Σάβ. 12:30 – 18:30 & 19:30 – 23:30, Κυρ. 12:30 – 18:30 & 19:30 – 23:00
Τιμή: 30€
- 50€
Κατηγορία:

Chef: Βαγγέλης Δημητριάδης

Τοποθεσία

Ακτή Καραϊσκάκη 38, Σαλαμίνα, ΤΚ 18900

Σχετικά Άρθρα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.