FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
Restaurant

Mαϊάμι

Θέτιδος 18, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 55132

Περιγραφή

Ψαροφαγία σε ένα αστικό, φιλικό περιβάλλον, με δώρο τη μοναδική θέα στον Θερμαϊκό. Υπεύθυνη για την ικανοποίηση του ουρανίσκου σας είναι μία από τις καλύτερες σεφ της Θεσσαλονίκης.

 

Έχουμε δοκιμάσει ψάρι σε πολλά Ελληνικά εστιατόρια, αλλά και σε αντίστοιχα στο Saint Tropez, στην Κυανή Ακτή και σε αρκετούς ακόμη προορισμούς, μέχρι και τις Αζόρες. Η αναφορά αυτή δεν γίνεται για λόγους επίδειξης ταξιδιωτικής εμπειρίας, αλλά για να καταδείξει ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει ένα εστιατόριο ψαριού που, από όλες αυτές τις περιοχές, δεν βρέθηκε κάτι ανώτερο – με μοναδική εξαίρεση το Βαρούλκο – εκτός από τις περιπτώσεις όπου το ζητούμενο ήταν τα στρείδια.

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί τόση έμφαση σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται σε μια πόλη κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα και, επιπλέον, διαθέτει μια από τις πιο φημισμένες ιχθυόσκαλες της χώρας, τη Μηχανιώνα. Συνεπώς, το μόνο που σίγουρα δεν λείπει από τη Θεσσαλονίκη είναι το ψάρι.

Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι: «Γιατί, λοιπόν, το Μαϊάμι ξεχωρίζει;»

Η απάντηση βασίζεται σε τουλάχιστον τρεις λόγους. Πρώτον, το Μαϊάμι βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη θάλασσα, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει να «αγγίζει» τους επισκέπτες, όταν η διέλευση μεγάλων πλοίων σηκώνει κύμα. Δεύτερον, το εστιατόριο χαρακτηρίζεται από ένα περιβάλλον με δύο πρόσωπα: το ένα πιο casual, αλλά πάντα με αστική αύρα δίπλα στο νερό, ιδανικό για χαλαρά γεύματα, και το δεύτερο καθαρά αστικό, με τη σοβαρότητα ενός καλού εστιατορίου, χωρίς όμως την αίσθηση του επιτηδευμένου.

Ο τρίτος λόγος έχει σάρκα και οστά και προσωποποιείται στη σεφ Σοφία Τεφτσή, υπεύθυνη της γευστικής πρότασης του Μαϊάμι. Η παρουσία της δεν αποτελεί απλώς ένα ηχηρό όνομα, αλλά αποτυπώνεται ουσιαστικά στο πιάτο. Διαθέτοντας τόσο τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις όσο και ευαισθησία ουρανίσκου, καταφέρνει να παρουσιάζει φαγητό που, πάνω απ’ όλα, είναι νόστιμο – στοιχείο θεμελιώδες για την αξιολόγηση κάθε πιάτου. Παράλληλα, οι προτάσεις της ενσωματώνουν το απαραίτητο στοιχείο της σύγχρονης γαστρονομίας, με ισορροπημένες μοντέρνες πινελιές και συνδυασμούς υλικών που φανερώνουν διάθεση αναζήτησης και ικανότητα σύνθεσης.

Όσον αφορά το μενού, το Μαϊάμι αποτελεί ένα καθαρόαιμο θαλασσινό εστιατόριο, το οποίο προσφέρει και μία – δύο επιλογές κρέατος αποκλειστικά για όσους, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, δεν επιλέγουν ψάρι. Κατά τα λοιπά, η γκάμα ξεκινά από ωμό ψάρι σε διαφορετικές εκδοχές, συνεχίζει με μεριδοποιημένα θαλασσινά και ολοκληρώνεται με την κλασική σχάρα. Έτσι, όποιος αγαπά το ψάρι, ανεξαρτήτως τρόπου παρασκευής, είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιηθεί.

Τέλος, για όσους θα ήθελαν να ακούσουν μερικά λόγια για το μενού, να πούμε ότι το Μαϊάμι είναι ένα καθαρόαιμο θαλασσινό εστιατόριο, το οποίο απλώς προσφέρει και μία-δύο επιλογές κρέατος για τις περιπτώσεις όπου κάποιος, για διάφορους λόγους, δεν μπορεί ή δεν θέλει να επιλέξει ψάρι. Κατά τα άλλα, η γκάμα των προτάσεων ξεκινά από ωμό ψάρι σε διάφορες εκδοχές, περνά στα μεριδοποιημένα θαλασσινά και φυσικά καταλήγει στην κλασική σχάρα. Επομένως, όποιος αγαπά το ψάρι, με όποιον τρόπο κι αν το ζητήσει, θα μείνει απολύτως ικανοποιημένος.

Πληροφορίες

Δευτ., Τετ.- Σάβ.: 12:00 - 00:00, Κυρ.: 12:00 - 21:00, Τρίτη Κλειστά
Τιμή: 35€
- 60€

Chef: Σοφία Τεφτσή

Διακρίσεις: FLAG GREEK CUISINE AWARDS 2025 1 ΑΣΤΕΡΙ

Τοποθεσία

Θέτιδος 18, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 55132

Σχετικά Άρθρα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.