All day υπάρχουν πολλά, Erectus όμως όχι. Το χαριτολόγημα αυτό, πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όντως, σε μία χώρα 130.000 km² στην οποία εδώ και πολλά χρόνια έχουν αρχίσει να ευδοκιμούν τα all day εστιατόρια υπάρχουν αρκετά που σέβονται τον εαυτό τους και τον πελάτη. Προφανώς αυτό δεν είναι το σύνηθες φαινόμενο και ως εξ αυτού, το Erectus είναι κάτι περισσότερο από ενδιαφέρον.
Το Erectus είναι στην κυριολεξία ένας χώρος φαγητού που τιμά τη φωτιά. Άλλωστε ο homo Erectus είναι ο πρόγονος του σημερινού ανθρώπου που έμαθε να την ελέγχει και να τη χρησιμοποιεί.
Εμβληματικό και κυρίαρχο στοιχείο του εστιατορίου είναι μια μεγάλη κεραμική μπάρα και πίσω από αυτή, η φωτιά, που δίνει ένα πρώτο στίγμα για το τι θα φτάσει στο τραπέζι σας. Παρά τα γήινα στοιχεία της φωτιάς και των κεραμικών, δεν λείπουν από το χώρο και στοιχεία σύγχρονης αισθητικής. Σε ό,τι αφορά αυτά που βγαίνουν από την κουζίνα και έρχονται στο τραπέζι, ίσως ο Θανάσης Τάσσος, όπως μας λέει η εμπειρία, αποτελεί εγγύηση. Με μια προσεκτική ανάγνωση του μενού είναι αμέσως αντιληπτό ότι στο Erectus η παραδοσιακή κουζίνα έχει την τιμητική της και η παρουσία του έμπειρου σεφ βεβαιώνει ότι σε κάθε πιάτο θα βρούμε κάτι που το κάνει πιο νόστιμο από την πεπατημένη του παραδοσιακού.
Την επιτυχημένη παρουσία του Θανάση Τάσσου που έδωσε την φήμη στο εστιατόριο, παίρνει τώρα ένας νέος chef – ο Λάμπρος Ντάκας – o οποίος υπηρετεί επίσης την Ηπειρώτικη κουζίνα. Ένα από τα χαρακτηριστικά του πιάτα είναι η «Τζάμα», η οποία είναι μια Ηπειρώτικη κοτόσουπα. Τελικά τι είναι τώρα το Erectus; Κατά τη γνώμη μας ναι μεν είναι ένα all day αλλά είναι και ένας χώρος βραδινής εξόδου και απόλαυσης. Σημειώστε το.