Το Apallou Bar Ristorante Italiano, κάθε άλλο παρά άγνωστο είναι στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και κατά κύριο λόγο στην νεολαία. Επι 20 χρόνια σχεδόν ήταν ένα από τα διάσημα στέκια της πόλης για όσους αναζητούσαν σε καθημερινή βάση, ενα σύγχρονο χωρο με ατμόσφαιρα όπου ο καθένας μπορούσε να συναντήσει δεκάδες φίλους. Όπως όμως συμβαίνει πάντα έρχεται η στιγμή που ακόμα και το πιο επιτυχημένο εγχείρημα αναζητάει την ανανέωση και αποφασίζει ότι πρέπει να κάνει μια αλλαγή πολλές φορές ριζική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Apallou Bar Ristorante Italiano την χρονιά που πέρασε αλλάξε προσανατολισμό και σήμερα είναι ένα σύγχρονο restaurant – bar με all day λογική, αλλά με ποιοτικές γεύσεις που παραπέμπουν σε ένα καλό ιταλικό εστιατοριο. Ο χαρακτηρισμός καλό ιταλικό εστιατόριο στην περίπτωση του Apallou Bar Ristorante Italiano δεν είναι απλά ένας σχολιαστικός τίτλος. Είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του εστιατορίου το οποίο επιβεβαιώνεται και από μια δοκιμή πιάτων από τα προτεινόμενα στο μενού. Καταρχήν ένα εστιατόριο που σέβεται το προσδιοριστικό ιταλικό πρέπει να έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την καλή πίτσα και την καλή πάστα. Και τα δύο έχουν αποτελέσει αντικείμενο δοκιμής και το αποτέλεσμα δικαιώνει το χώρο. Όμως και οι υπόλοιπες προτάσεις που κάνει το μενού ακολουθούν κατά πόδας αυτά που προαναφέραμε όπως παραδείγματι το πολύ καλό Vitello Tonato. Αυτό που έχει κρατήσει από το παρελθόν το Apallou Bar Ristorante Italiano είναι μια εξαιρετική λίστα κοκτέιλ η οποία συμπληρώνει τις υπόλοιπες γεύσεις που έρχονται στο τραπέζι του πελάτη. Αποφεύγοντας την κοινοτυπία place to be, θα πούμε απλά ότι το Apallou Bar Ristorante Italiano είναι από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του κέντρου για να περάσει κάποιος ευχάριστες ώρες στο κέντρο της πόλης.