Επισκεφθήκαμε την πρώτη birrieria της Αθήνας και σας την προτείνουμε!
Στο Κουκάκι, ανάμεσα σε πολύχρωμα graffiti και ήχους ισπανόφωνης hip-hop, το Señor Picante φέρνει στην Αθήνα την εμπειρία της πρώτης birrieria. Εμπνευσμένο από τη μαγεία των tacos birria που έγιναν viral στις ΗΠΑ, το Señor Picante δεν προσφέρει απλά φαγητό, αλλά βουτάει κυριολεκτικά και μεταφορικά σε μια αυθεντική μεξικάνικη εμπειρία street food, παρασύροντας τους επισκέπτες του σε ένα γευστικό ταξίδι στο Μεξικό.
Η ιδέα πίσω από το μαγαζί γεννήθηκε όταν ο Αντώνης Κοντίδης, γνωστός DJ και tattoo artist, είδε για πρώτη φορά ένα βίντεο όπου κάποιος βουτούσε το τάκο του σε έναν πλούσιο ζωμό. Το θέαμα τον συνεπήρε, και δεν άργησε να αναζητήσει τρόπους να φέρει αυτή την εμπειρία στην πόλη του. Έτσι, ψάχνοντας από καιρό ευκαιρία να «μπει» στον χώρο της εστίασης, συνεργάστηκε με τον παιδικό του φίλο και σεφ Γιώργο Φιλόπουλο για να δημιουργήσουν μαζί τη δική τους εκδοχή του birria taco, με απόλυτη προσήλωση στην αυθεντικότητα και στις παραδοσιακές τεχνικές.
Το Señor Picante μένει πιστό στην παραδοσιακή συνταγή birria, ένα πιάτο που ξεκίνησε από την πολιτεία Jalisco του Μεξικού και εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για μοσχαρίσιο κρέας, σιγομαγειρεμένο με μπαχαρικά και τσίλι για έξι ώρες, μέχρι να αποκτήσει το σωστό άρωμα και τη γεμάτη γεύση του. Η κλασική διαδικασία περιλαμβάνει τη συλλογή του λίπους του κρέατος, το οποίο αλείφουν πάνω στις τορτίγιες πριν αυτές ψηθούν στο πλατό, δίνοντάς τους το χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα και μια ιδιαίτερη τραγανή υφή. Το μαδημένο κρέας γεμίζει τις τορτίγιες, ενώ ο πλούσιος ζωμός σερβίρεται σε μπολάκι στο πλάι, έτοιμος για τις χαρακτηριστικές «βουτιές» που εντείνουν τη γεύση του.
Στον χώρο, που «ντύθηκε» με graffiti από τον street artist Bassment Rats, το περιβάλλον αποπνέει την ατμόσφαιρα μιας αυθεντικής μεξικάνικης taqueria, με τους ήχους της ισπανόφωνης hip-hop να γεμίζουν τον χώρο και τους τοίχους γεμάτους χρώμα. Η αφοσίωση στην αυθεντικότητα φαίνεται όχι μόνο στο φαγητό, αλλά και στα μικρά, προσεγμένα στοιχεία που συμπληρώνουν την εμπειρία. Με μεγάλη μου έκπληξη συνειδητοποίησα ότι στο μενού συναντάμε ακόμα birria ramen, μια δημιουργική ένωση της μεξικάνικης παράδοσης με την ιαπωνική κουζίνα, όπου ο ζωμός birria συνοδεύει noodles αντί για τις κλασικές τορτίγιες, συνθέτοντας έτσι ένα fusion πιάτο που αγαπήθηκε στις ΗΠΑ.
Για όσους αναζητούν ελαφρώς πιο πικάντικες γεύσεις, στο Señor Picante οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν extra salsa ή να επιλέξουν πικλαρισμένες πιπεριές Jalapeño. Εκτός από τα tacos birria, η ομάδα προσφέρει μεξικάνικες σαλάτες, όπως το Pico De Gallo – μια σαλάτα με ντομάτα, κρεμμύδι, jalapenos και lime καθώς και nachos με τυρί cheddar και χειροποίητες πίκλες. Το μενού περιλαμβάνει επίσης δροσιστικά ποτά, όπως το διάσημο μεξικάνικο αναψυκτικό Jarritos, διαθέσιμο σε γεύσεις όπως γκουάβα και μάνγκο, και φυσικά τις απαραίτητες margaritas και palomas, ενώ το επιδόρπιο με churros και cheesecake με dulce de leche δίνουν γλυκό τέλος στην εμπειρία.
Το Señor Picante δεσμεύεται για τον απόλυτο σεβασμό στη μεξικάνικη παράδοση, από τις συνταγές μέχρι τη φιλοξενία. Οι ιδιοκτήτες συχνά ακούνε από Μεξικανούς πελάτες ότι η εμπειρία τους θυμίζει «σπίτι», ένα από τα μεγαλύτερα κομπλιμέντα που θα μπορούσαν να λάβουν. Και με τη φιλοδοξία να πειραματίζονται με νέες, συναρπαστικές συνταγές για το «τάκο του μήνα», υπόσχονται να διατηρούν την Αθήνα φρέσκια και την εμπειρία συνεχώς συναρπαστική.
Έτσι, αν βρεθείτε στο Κουκάκι και αναζητάτε μια πρωτότυπη και αυθεντική εμπειρία μεξικάνικου street food, το Señor Picante είναι η στάση που θα σας ταξιδέψει απευθείας στην καρδιά του Μεξικού – χωρίς καν να χρειαστείτε διαβατήριο.