fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Σαρδελάκι με θέα: Καλοκαιρινό μεν, παντός καιρού δε
Σαρδελάκι με Θέα

Σαρδελάκι με θέα: Καλοκαιρινό μεν, παντός καιρού δε

Βρεθήκαμε στο Σαρδελάκι με θέα ένα φθινοπωρινό μεσημέρι, αγαπήσαμε ένα πολύ καλό κριθαράκι με γαρίδες και ακολουθήσαμε την τάση που θέλει ανερχόμενο το ροζέ κρασί.

 

Ακριβώς πάνω στη θάλασσα, με εξαιρετική θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης και τον κατάφυτο Λαιμό, κάτι που είναι άλλωστε εμφανές και από το όνομά του «Σαρδελάκι με θέα», το γνωστό θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης, είναι ένα κοσμικό place to be. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο καιρός, παρά τη σχετικά καλή συμπεριφορά του, έχει αρχίσει ήδη να δείχνει τα δόντια του, αλλά για όσους αγαπάνε το ψάρι και το «θέα θάλασσα», αυτό μικρή σημασία έχει. Στο επάνω επίπεδο του εστιατορίου, τα υαλοπετάσματα κλείνουν και οι τυχεροί μπορούν να απολαύσουν καλό ψάρι και γιατί όχι, αν το επιθυμούν, καλό κρασί.

 

Χαζεύοντας το μενού στο Σαρδελάκι με θέα, δε βλέπεις να υπάρχει πουθενά αναφορά σε ψάρι με το κιλό, ενώ αντίθετα υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις για πιάτα-μερίδες με ψάρι. Αυτό μάλλον φαίνεται περίεργο και πιθανόν για ορισμένους πελάτες να είναι και αποτρεπτικό. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Αμέσως μετά το κατώφλι, ο πάγκος με τα φρέσκα ψάρια -συνήθως αρκετά πληθωρικός σε ποικιλία-, είναι καθησυχαστικός. Άλλωστε, ένα καλό κρασί το οποίο μπορείς να απολαύσεις φυσικά και με ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα, έχει μια πραγματική θέση δίπλα σε ένα ολόκληρο ψητό ψάρι στη σχάρα.

Σαρδελάκι με θέα: Καλοκαιρινό μεν, παντός καιρού δε - FlagInLife

 

Κατά την γνώμη μου όμως, ένα εστιατόριο που ειδικεύεται στο ψάρι και στα θαλασσινά, οφείλει, αν παίρνει στα σοβαρά τον ρόλο του, να προτείνει και πιάτα που ανταποκρίνονται σε αυτό που αποκαλούμε κουζίνα ψαριού. Άλλωστε, το ελληνικό γευστικό ρεπερτόριο κάνει πολλές και καλές γευστικές προτάσεις. Την ημέρα που βρεθήκαμε στο Σαρδελάκι με θέα, πέσαμε σε μια από αυτές, που ως πολύ δημοφιλή, τη συναντάμε συχνά σε πολλά εστιατόρια της κατηγορίας. Στο μενού ανάμεσα σε μερικά άλλα «μαγειρευτά», φιγουράριζε ένα κριθαράκι (μανέστρα αν θέλετε) με γαρίδες. Το κρατήσαμε στα υπόψη και κάναμε μια περιήγηση στο μενού πριν παραγγείλουμε, για να δούμε τι άλλο θα έπρεπε να βάλουμε στο τραπέζι μας, που θα έκανε το γεύμα μας ευχάριστο.

Σαρδελάκι με θέα: Καλοκαιρινό μεν, παντός καιρού δε - FlagInLife

Γεγονός είναι, ότι ο κατάλογος στο Σαρδελάκι με θέα είναι αρκετά πλούσιος και θα λέγαμε ότι είναι και ορεκτικός. Καλύπτει όλες τις ανάγκες. Εκτός από τα κλασσικά πλέον ωμά που συναντάμε σχεδόν παντού, τα οστρακοειδή μπορούν να είναι μια πολύ καλή επιλογή και συνήθως αρκετά ορεκτικές είναι και οι προτάσεις που κάνει σε καπνιστά και αλίπαστα, με κυρίαρχη μια πολύ καλή λακέρδα και το κλασσικά καλό καπνιστό χέλι. Φυσικά, υπάρχουν και «στεριανά» ορεκτικά τα οποία δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω. Ως είθισται, εμείς διαλέξαμε ένα ceviche και φυσικά στη συνέχεια βάλαμε στο τραπέζι μας τηγανητά μπαρμπούνια και το κριθαράκι με τις γαρίδες που είχαμε βάλει στο μάτι, έχοντας ήδη προαποφασίσει ότι θα δοκιμάζαμε κάτι καινούριο.

Σαρδελάκι με θέα: Καλοκαιρινό μεν, παντός καιρού δε - FlagInLife

 

Ζητήσαμε από τον σερβιτόρο να φέρει στο τραπέζι μας ένα Dianthos Boutari. Ζωντανό ροζέ με σομόν αναφορές, πολύ πιο ελκυστικός από το χρώμα των ροζέ της μόδας, με τις ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις τύπου Προβηγκίας, ο Dianthos Boutari φαντάζει ελκυστικός τόσο στο μπουκάλι όσο και στο ποτήρι. Με προέλευση από την ποικιλία ξινόμαυρο, δίνει ένα καθαρό στίγμα για το αρωματικό του δυναμικό, που κινείται προς την κατεύθυνση της framboise, αλλά δεν αγνοεί και τα ντοματένια αρώματα της ποικιλίας, που όμως εμφανίζονται αχνά στο φόντο. Ίσως αυτό να είναι και το στοιχείο που αποτελεί τον σύνδεσμο του κρασιού με το κριθαράκι με γαρίδες που δοκιμάσαμε, το οποίο σαν κύριο χαρακτηριστικό είχε μια πλούσια ντοματένια γεύση που δένει απόλυτα με το Dianthos Boutari.

Σαρδελάκι με θέα: Καλοκαιρινό μεν, παντός καιρού δε - FlagInLife

Ένα ακόμη πλεονέκτημα αυτής της συνύπαρξης, είναι και το γεγονός ότι είτε την ώρα που έχεις το κριθαράκι στο στόμα, είτε αφού κατάπινες την μπουκιά σου, μια γουλιά Dianthos δεν πνίγει το φαγητό που συντροφεύει, αλλά ούτε το φαγητό πνίγει τα χαρακτηριστικά του κρασιού. Αντίθετα, μετά την κατάποση, το κρασί βοηθάει τον ουρανίσκο να δροσιστεί, αφήνοντας όμως την ανάμνηση της μανέστρας και της γαρίδας παρούσα. Δε σας κρύβω ότι ως μεγάλη παρέα, δοκιμάσαμε και άλλα πράγματα στο Σαρδελάκι με θέα και η γενική εικόνα παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο.

Σαρδελάκι με θέα: Καλοκαιρινό μεν, παντός καιρού δε - FlagInLife

Εν κατακλείδι, το Σαρδελάκι με θέα, είναι ένα ενδιαφέρον εστιατόριο ως place. Προφανώς τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδανικό, παίζει όμως με άνεση και τις χειμωνιάτικες μέρες. Όσο για τον Dianthos Boutari, είναι ένα κρασί που εκπροσωπεί επάξια τη ροζέ οικογένεια, η οποία τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος. Θα σας συμβουλεύαμε να το δοκιμάσετε και να το βάλετε και στην κάβα του σπιτιού σας.

Σαρδελάκι με θέα
Ψάρι-Θαλασσινά
Διεύθυνση: Λεωφόρος Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, 166 71
Τηλ: 210 9670913
Ώρες λειτ: Κυρ-Πεμ. 09:00-01:00, Παρ. 12:00-01:00, Σαβ. 09:00-02:00

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα