fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
La Dame De Pic

Διονύσης Κούκης

Αξιολόγηση: Πολύ Καλό

La Dame De Pic

La Dame De Pic: Ένα φαγητό με τη σφραγίδα της Anne Sophie Pic

 

Ο επισκέπτης της πόλης του Φωτός αν θέλει να καταλάβει τι σημαίνει Παρίσι, πρέπει να ζήσει την καρδιά αυτής της μαγικής πόλης. Θα κινηθεί ανάμεσα στην Αψίδα του Θριάμβου και το Centre Pompidou και φυσικά κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Λούβρου, του Κεραμεικού, του Palais Royal κ.λ.π. Φυσικά στην ίδια περιοχή και στο Cartier Latin κατά κύριο λόγο θα αναζητήσει τους ενδιαφέροντες χώρους που θα τον βοηθήσουν να καταλάβει το μεγαλείο της Γαλλικής κουζίνας, παραδοσιακής, σύγχρονης, δημιουργικής ή πειραγμένης. Σε αυτή ακριβώς την περιοχή υπάρχει ένα από τα πολλά γευστικά κάστρα μιας μεγάλης μαγείρισσας ( cheffe για την ακρίβεια) της Anne Sophie Pic.

Το La Dame de Pic μπορεί να φαίνεται μικρό συγκρινόμενο με το Restaurant – mere της Valence αλλά πιστέψτε με, παρά το γεγονός  ότι ο Guide Michelin το τιμά με ένα αστέρι η κουζίνα του δεν έχει καμία σχέση με τα αντίστοιχα Ελληνικά που παίρνουν ένα βραβείο ισοδύναμο με το παραπάνω. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις γι’αυτό. Ο χώρος ντυμένος στο λευκό με νότες από αποχρώσεις του καφέ με μια ανοιχτή κουζίνα δίπλα στην είσοδο, αν και εκ πρώτης όψεως έχει την σχετική ψυχρότητα της σύγχρονης αφαιρετικής αντίληψης σε κερδίζει σχεδόν από την αρχή. Ευγενικό και εκπαιδευμένο προσωπικό, πελάτες μείγμα γαλλικού και διεθνούς στοιχείου, χαμηλότονες συζητήσεις είναι στην πρώτη γραμμή. Ακόμα και αν δεν έχεις μάθει να βρίσκεσαι σε κάποιο από τα ιερά της γαστρονομίας κάθε άλλο παρά αμήχανα αισθάνεσαι.

La Dame De Pic - FlagInLife
Photo credits: official page anne-sophie-pic.com/paris

Στο La Dame de Pic δεν υπάρχει κάρτα για να διαλέξεις. Η πρόταση που κάνει είναι ένα set menu το οποίο σας διαβεβαιώνω ότι είναι επαρκές σε ποσότητα ώστε βγαίνοντας έξω να αισθάνεσαι ευτυχής και χορτάτος χωρίς στομαχικό βάρος. Η κουζίνα κινείται με σαφήνεια στο χώρο της Γαλλικής παράδοσης με σύγχρονες τεχνικές χωρίς ακρότητες και δεξιοτεχνική διαχείρηση της πρώτης ύλης.

Από τα πιάτα του menu εξαιρετικό ήταν το berlingot (για ευκολία ας το πούμε είδος ραβιολιού) γεμιστό με camembert σε ζωμό βοτανικού χαρακτήρα. Πιάτο με φαντασία και αρμονική εκτέλεση. Ανάλογα καλό ήταν και το αρνάκι από την περιοχή του Sisteron (ορεινή Προβηγκία) το οποίο λοξό κοιτούσε προς την Άπω Ανατολή καθώς ήταν μαριναρισμένο σε miso σίκαλης «στολισμένο» με μια διακριτική θαλασσινή γλυκύτητα wakame. Προφανώς ο στόχος αυτής της παρουσίασης δεν είναι να κουράσει τον αναγνώστη με σχοινοτενείς περιγραφές, παράξενες λέξεις και θαυμαστικά. Έτσι και αλλιώς το set-menu αλλάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και το Παρίσι δεν είναι είκοσι λεπτά από το σπίτι σας. Αυτά τα δύο πιάτα αρκούν για να κάνουν αντιληπτό ότι αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το La dame de Pic θα αντιληφθείτε τι σημαίνει απόλαυση των αισθήσεων της γεύσης, της όσφρησης και της όρασης. Ίσως όπως  θα δείτε στις πληροφορίες η τιμή δεν είναι αυτή μιας καθημερινής εξόδου. Όμως το αξίζει και με το παραπάνω.

La Dame De Pic
Γαλλική – Σύγχρονη
20 Rue du Louvre – Παρίσι
Τηλ +33 142604040
Τιμή : 130€
Ωράριο: Βράδυ (απαραιτήτως τηλ)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα