fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS

Διονύσης Κούκης

Αξιολόγηση: Πολύ Καλό

Herve

Herve: Γαστρονομική απόλαυση που αξίζει εκτός της κοσμικής ζώνης.

 

Το εστιατόριο του Herve μου θυμίζει μια παλιά ελληνική ταινία με τη Μάρω Κοντού (φίλη και αγαπημένη) το «Μια Ιταλίδα στην Κυψέλη». Με τη μόνη διαφορά ότι εδώ ο Ιταλός ( τουλάχιστον κατ’ όνομα ) είναι γνήσιος. Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι η πρώτη φορά που τα Πετράλωνα έχουν την τιμή να φιλοξενούν ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου. Άλλωστε αυτό δείχνει και η απάντηση ενός περιοίκου από τον οποίο ζήτησα βοήθεια « Λέτε για το μαγαζί με το κουδούνι που πάνε οι κάπως» με ρώτησε και με καθοδήγησε. Η αλήθεια είναι ότι οι «κάπως» για να μπούνε στο Herve πρέπει να πληκτρολογήσουν ένα κωδικό που τους δίδεται. Αλλιώς η πόρτα δεν ανοίγει. Εμείς τον είχαμε, μπήκαμε και βρεθήκαμε σε ένα περιβάλλον που θυμίζει ελαφρά μπαρ. Μια μεγάλη μπάρα και στουλ για 12-13 άτομα και στο βάθος της μακρόστενης αίθουσας ένα μικρό τραπεζάκι που με μια φευγαλέα ματιά μου θύμισε μικρό τραπέζι σαλονιού. Πρωτότυπο και ενδιαφέρον σαν εικόνα. Ο κόσμος (γεμάτο) ήταν όντως «κάπως». Αυτό σημαίνει νέες ηλικίες κάτω των σαράντα, casual sic ντύσιμο και φυσικά όχι από την εργατική τάξη. Εμείς πήγαμε στον διπλανό χώρο (μάλλον μικρή αυλή με σκέπαστρο) με τέσσερα – πέντε τραπέζια. Λίγο πιο αεράτη με κοινά χαρακτηριστικά αλλά ευχάριστη. Συμπληρωματικό, ενδιαφέρον στοιχείο, το προσωπικό του service. Ευγενικό, χαμογελαστό, ενημερωμένο και γρήγορο προσθέτει πόντους στην εικόνα.

Herve - FlagInLife
Plating “The Quail” vol. 2
Quail breast / pumpkin puree / blueberry / sunflower / vadouvan
@Herve Restaurant

Σε ότι αφορά το φαγητό ο Herve Pronzato κάνει μια μοναδική πρόταση. Ένα menu 16 πιάτων. Για την ακρίβεια αναφέρομαι όχι σε πιάτα αλλά σε μπουκιές δοκιμής. Κάνοντας μια μικρή παρένθεση πριν μπω στο ψητό ( την άποψη μου για αυτά που δοκίμασα) θα παρατηρήσω συνοπτικά το εξής. Το menu degustation έχει λογική σε ένα κατάλογο που προτείνει πιάτα a la carte και συνοδεύεται και από ένα menu degustation που προτείνει ένα «πανόραμα» (ας το πούμε έτσι) των εμβληματικών προτάσεων του σεφ κατά τη διάρκεια των ετών. Αν αυτό δεν συμβαίνει η όλη ιστορία εξυπηρετεί καλά την κουζίνα και το κοστολόγιο του χώρου αλλά όχι τον πελάτη.  Αλλά γι’ αυτά θα μιλήσουμε μια άλλη φορά.

Σε ότι λοιπόν αφορά το συγκεκριμένο menu των 16 πιάτων η πρώτη διαπίστωση είναι ότι δεν υπάρχουν κραυγαλέες γευστικές ανισότητες ανάμεσα στα διάφορα πιάτα/ μπουκίτσες. Βέβαια υπάρχουν ορισμένα που ξεχωρίζουν με κυριότερα το Parfait με χέλι και συκώτι πάπιας, ο μπακαλιάρος με king oyster, και το σκουμπρί με nori κ.λπ. Από την άλλη μεριά δεν υπάρχουν πιάτα που να κινούνται αισθητά κάτω από το αναμενόμενο επίπεδο του Herve. Με εξαίρεση ίσως τα μύδια που μαζί με το μικρό τους μέγεθος δεν είχαν να πουν κάτι το ιδιαίτερο γευστικά. Τέλος και όχι ασήμαντο είναι και η wine list η οποία εύκολα μπορεί να ικανοποιήσει έναν ενημερωμένο οινόφιλο. Με βάση όλα αυτά πιστεύω η επίσκεψη γνωριμίας αξίζει. Από εκεί και πέρα εσείς θα αποφασίσετε αν θα την επαναλάβετε.

HERVE
Σύγχρονη Κουζίνα
Διεύθυνση: Τριών Ιεραρχών 170, 11852
Τηλ: 210 3471332
Ώρες λειτ: καθημ. 19:30-24:00 Κυρ/Δευτ Κλειστά
Τιμή : 95 Ε (χωρίς το κρασί)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα