fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Fiore Fine Dining
Fiore Fine Dining

Γρηγόρης Φιλιππάτος

Αξιολόγηση: Πολύ Καλό

Fiore Fine Dining

O Executive Chef του Lesante Cape Resort & Villas, Άγγελος Μπακόπουλος, παρουσιάζει στο Fiore Fine Dining και με φόντο το γαλάζιο του Ιονίου, το γαστρονομικό του αφήγημα, εμπνευσμένο από την παράδοση των Επτανήσων.

 

Το Fiore Fine Dining φιλοξενείται εντός του Lesante Cape Resort & Villas, του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με μόλις ένα χρόνο λειτουργίας, το οποίο και αποτελεί το νεότευκτο μέλος της οικογένειας των Luxury Holes & Resorts της Lesante Collection στη Ζάκυνθο. Χτισμένο σε ένα σημείο άγριας ομορφιάς και ιστορικής σημασίας, στο Ακρωτήρι της Ζακύνθου, χαρίζει στον επισκέπτη μια απόδραση με πολυτελή χαρακτήρα, σ’ ένα αυθεντικό ελληνικό σκηνικό, καθώς όλα εδώ θυμίζουν ένα παραδοσιακό χωριό των Επτανήσων.

Η πλατεία στο κέντρο γύρω από τις ελιές του κτήματος, η ταβέρνα, το καφενείο και η εκκλησία και τέλος οι βίλες με τις λευκές καμάρες, χτισμένες σύμφωνα με την παραδοσιακή ζακυνθινή αρχιτεκτονική, δημιουργούν ένα εκπληκτικό σκηνικό. Κατηφορίζοντας το κεντρικό λιθόστρωτο μονοπάτι από το δωμάτιο μου μέχρι το εστιατόριο Fiore Fine Dining, τη γαστρονομική ναυαρχίδα του συγκροτήματος, με παρέσυρε η συγκλονιστική θέα. Τοποθετημένο σε προνομιακή θέση στην άκρη του βράχου, προσφέρει μια μοναδική θέα στο Ιόνιο και στο απέραντο θαλασσινό τοπίο.

Fiore Fine Dining - FlagInLife

Την διευθυντική μπαγκέτα της μαγειρικής ορχήστρας του Fiore Fine Dining, κρατά ο γνωστός chef Άγγελος Μπακόπουλος. Αν και μολις 33 ετών, η εμπειρία του σε επαγγελματικές κουζίνες υψηλού επιπέδου είναι ήδη σημαντική. «Η γαστρονομική μου ταυτότητα είναι συνυφασμένη με την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Τα πρώτα μου και πιο σημαντικά βήματα τα έκανα μαθητεύοντας δίπλα σε μάγειρες-κατσαρολάδες», μου είπε χαρακτηριστικά. Μεγάλη η αγάπη του για την ελληνική κουζίνα λοιπόν, έτσι από την πρώτη ημέρα που συναντήθηκε με την γαστρονομική παράδοση του νησιού, άρχισε να σχεδιάζει την fine dining εκδοχή ενός μενού με έντονες επτανησιακές καταβολές, επαναπροσδιορίζοντας συνταγές και μαγειρικές παραδόσεις της Ζακύνθου, πλάι σε δικά του αγαπημένα ελληνικά πιάτα και κάποιες συνθέσεις με ενετικές επιρροές.

Fiore Fine Dining - FlagInLife

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των πιάτων που πέρασαν από μπροστά μου στο Fiore Fine Dining, διαπίστωσα μια εναλλαγή παραδοσιακών προτάσεων, δοσμένων με σύγχρονο τρόπο. Μοντέρνες τεχνικές και συνθέσεις πιάτων με σύγχρονη αισθητική, με έντονη την παρουσία του τοπικού στοιχείου. Αρμονικές δημιουργίες που φανερώνουν μια μαγειρική ωριμότητα και υπηρετούν μια προσπάθεια ανάδειξης της ελληνικής κουζίνας σε υψηλό επίπεδο. Πιάτα με διακριτούς ρόλους υλικών και καθαρές γεύσεις. Πλάι σε αυτά υπήρχαν και μικρές στιγμές υπέρμετρης πληθωρικότητας. Δημιουργικές προσπάθειες στα τα ίδια υψηλά στάνταρτ και με πολύ καλά αποτελέσματα, που υστερούσαν ελαφρά στη συνολική αρμονία των υλικών.

Fiore Fine Dining - FlagInLife

Η Ζακυνθινή πίτα, με ένα αέρινο και τραγανό φύλλο σε σχήμα φακέλου, έκρυβε στο εσωτερικό της μια εξαιρετική κρέμα zabaglione από νεροκρέμμυδα και ολόκληρο το πιάτο έντυνε μια σάλτσα σαβόρε και ένα χιόνι από λαδοτύρι Ζακύνθου. Μια από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς. Μια σύνθεση υψηλού γαστρονομικού αποτυπώματος με καθαρές γεύσεις και αρμονικούς συνδυασμούς υλικών.

Fiore Fine Dining - FlagInLife

Στην Ζάκυνθο με τους πολλούς περιστερώνες, τα περιστέρια με κόκκινη σάλτσα και μείγμα σπετσιερικού, διαχρονικά ήταν μια δημοφιλής αστική συνταγή. Εδώ, σε μια  υψηλού επιπέδου προσομοίωση, ένα άψογα ψημένο περιστέρι συνδυάζεται με σάλτσα σπετσιερικού, κουμκουάτ, παντζάρι και φουαγκρά με καρύδι.

Fiore Fine Dining - FlagInLife

Επηρεασμένος από την ενετική παρουσία στο νησί, δημιούργει ένα πιάτο που το ονομάζει Καρμπονάρα θαλασσινών. Ταλιατέλες καλαμαριού συνδυάζονται  αρμονικά με κρέμα μάραθου και ψητή λαχανίδα, ψίχουλα ψωμιού και έναν ντελικάτο αφρό από χοιρινά μάγουλα.

Fiore Fine Dining - FlagInLife

Η υπερπληθωρικότητα αποτυπώθηκε στις Γαρίδες κοιλάδας, όπου η πολύ ντελικάτη αυτή λιχουδιά δε βρίσκει ιδανικό ταίρι στο πάντρεμά της με μια γκανάζ και μια βινεγκρετ φιστικιού, μια μαγιονέζα ρόκας, καπνιστά κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας με βασιλικό. Στην άκρη του πιάτου, βρίσκεται τοποθετημένο το κεφάλι
μιας γαρίδας περασμένο στη φωτιά. Στέκει και σε προσκαλεί να το δαγκώσεις και να ρουφήξεις τους εξαιρετικούς θαλασσινους χυμούς του.

Fiore Fine Dining - FlagInLife

Στα επιδόρπια, ο ταλαντούχος pastry chef Αργύρης Πόπτσιος, παρουσιάζει μια καλοδουλεμένη μοντέρνα εκδοχή του μπακλαβά. Ένας ίδιος με τη ζακυνθινή πίτα φάκελο, κρύβει ένα κρεμέ και μια πραλίνα από φιστίκια Αιγίνης, μαζί με σύκο,  τζελ, αρώματα εσπεριδοειδών και αφρό βανίλιας.

Στη σύντομη συζήτηση που είχα με τον Άγγελο Μπακόπουλο μετά το τέλος του δείπνου, άκουσα με χαρά να μου λέει πως ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων εξωτερικών επισκεπτών έχει δειπνήσει στο Fiore Fine Dining κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Κάτι που φαντάζει όλο και πιο μακρινό, στα περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Fiore Fine Dining
Σύγχρονη Ελληνική κουζίνα
Διευθ: Lesante Cape Resort & Villas, Ακρωτήρι Ζακύνθου, 291 00
Τηλ: 26950 44495
Ώρες λειτ: καθημ. 19:00-23:30 (Μάιο-Οκτώβριο)
Τιμή: 100-140€ a la carte (χωρίς το κρασί), 130€ set menu

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα