fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
Botrini's

Διονύσης Κούκης

Αξιολόγηση: Πολύ Καλό

Botrini’s

Το Botrini’s του Έκτορα στο Χαλάνδρι, μπορεί να φαίνεται σαν το alter ego της Κέρκυρας, είναι όμως ένας «Περίπατος» με δική του ταυτότητα.

 

Κάποτε, μια επίσκεψη στο Χαλάνδρι ισοδυναμούσε με έναν ευχάριστο περίπατο. Στις μέρες μας το Χαλάνδρι έχει γίνει και αυτό μια συνοικία που δε διαφέρει και πολύ από τις υπόλοιπες των Αθηνών. Παρόλα αυτά, ο περίπατος υπάρχει, μόνο που βρίσκεται στο εστιατόριο Botrini’s και η διαδρομή που σηματοδοτεί είναι έργο του Έκτορα. Για όσους το έχουν επισκεφτεί ήδη, είναι προφανές ότι αναφέρομαι σε ένα από τα δύο set menu που προτείνει το εστιατόριο με τον τίτλο «Περίπατος». Μόνο που ο περίπατος αυτός δεν γίνεται με τα πόδια. Γίνεται με τον ουρανίσκο που απολαμβάνει τις γεύσεις, με την όσφρηση που μεγιστοποιεί την απόλαυση και με την όραση που πιστοποιεί την αλλαγή του γευστικού πεδίου, καθώς το ένα πιάτο διαδέχεται το άλλο.

Botrini's - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Τους καλοκαιρινούς μήνες που η ιεροτελεστία του γευστικού περίπατου έχει σαν φυσικό της χώρο ένα δροσερό κήπο-αυλή, είναι μια εμπειρία που αξίζει τον κόπο να τη ζήσετε. Πέρα από όλα αυτά όμως, το μενού του Botrini’s, εκτός από περίπατος έχει και το πλεονέκτημα της επιτηδευμένης απλότητας. Τι σημαίνει αυτό; Τα πιάτα που εναλλάσσονται στο τραπέζι έχουν ένα κοινό στοιχείο, το οποίο σπάνια το βρίσκεις σαν συνολική εικόνα στο μενού ενός ελληνικού εστιατορίου: την επιτήδευση. Σύγχρονες τεχνικές, απρόσμενες ως ένα βαθμό ιδέες και ταυτόχρονα ένα γευστικό σύνολο το οποίο είναι κατανοητό, το θυμάσαι για μέρες μετά την επίσκεψή σου και δεν χρειάζεσαι λεξικό για να το αποκρυπτογραφήσεις.

Botrini's - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Κερασάκι στην τούρτα είναι ένα μικρό χαριτωμένο βιβλιαράκι, το οποίο περιγράφει ποιητική αδεία, τα όσα έχεις ήδη δοκιμάσει και που, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο να το κρατήσεις και να το ξεφυλλίζεις που και που για να θυμάσαι την επίσκεψή σου. Επί παραδείγματι, καθώς δοκιμάζεις μπορεί κάποια στιγμή να φανταστείς ότι όντως βρίσκεσαι στα τσιπουράδικα του Βόλου, όταν έχεις στο πιάτο σου μια παλαμίδα με όλη τη γεύση που θα είχε αν την έτρωγες σε ένα τσιπουράδικο με τη διαφορά ότι στο Botrini’s προτείνεται σε ένα έξυπνο σύνολο, στο οποίο παίζουν παιχνίδι τα ρεβίθια, τα τσιτσίραβλα και οι σταφίδες.

Botrini's - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την καρμπονάρα made by Ektor. Υπερβάλλοντας θα πω, όσο παράξενο και να φανεί, ότι έχει αφαιρεθεί το περιττό στοιχείο (το ζυμαρικό) και έχει παραμείνει όλη η γευστική απόλαυση, χάρη σε μια κρεμώδη σύνθεση από κερκυραϊκό νούμπουλο, καπνιστή κοιλιά ξιφία και καραμελωμένα φιστίκια Σαντορίνης αρωματισμένα με ελληνικό καφέ και βανίλια. Για να μην σας κουράσω, θα κλείσω με ένα πιάτο που φέρει τον αντιφατικό τίτλο «Αναφορά στον Caravaggio» και παρά την αναφορά του σε έναν αλητάμπουρα-μεγαλοφυία στο χώρο της ζωγραφικής, δοκιμάζεις ένα πιάτο εξαιρετικά γευστικό και ευγενικό, που ουδεμία σχέση έχει με το βίο και την πολιτεία του αναφερόμενου.

Botrini's - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Ίσως όλα αυτά να σας φαίνονται υπερβολικά και πολύ πιθανόν να είναι. Είναι γεγονός ότι αν θεωρήσουμε ότι η υψηλή γαστρονομία είναι τέχνη, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι και αυτήν την τέχνη ο καθένας την αποκρυπτογραφεί και την παρουσιάζει ανάλογα με την παιδεία του και τις προσλαμβάνουσές του. Θα έλεγα πως σε ότι με αφορά, έχω αρκετές ώστε να μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου ορισμένες εκφράσεις που ίσως για κάποιους δε συνάδουν με τον τρόπο που επιβάλλεται να αξιολογούμε ένα χώρο εστίασης. Για να επανέλθω στην πρέπουσα κόσμια γραφή, θα πω πριν κλείσω ότι όλη αυτή η γευστική απόλαυση συνοδεύεται από μια πολύ καλή λίστα κρασιών και υπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την ενημερωμένη brigade της σάλας.

Botrini’s
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Βασιλέως Γεωργίου Δευτέρου 24, Χαλάνδρι, 152 33
Τηλ: 210 6857323
Ώρες λειτ: καθημ. 19:00-12:00, Κυρ-Δευτ: Κλειστά
Τιμή: 100-145€ (χωρίς το κρασί)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα