fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS

Αλεξία Γεωργίου

Αξιολόγηση: Άριστο

Arpège

Το Arpège αποδεικνύει ότι η γεύση είναι ένας χώρος υψηλής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 

Στο Παρίσι, στο γοητευτικό 7ο διαμέρισμα, το εμβληματικό εστιατόριο Arpège καλεί τους λάτρεις της γαστρονομίας σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Αυτό το διακεκριμένο εστιατόριο με 3 αστέρια Michelin, ιδρύθηκε το 1986 από τον παγκοσμίου φήμης chef Alain Passard και έχει καθιερωθεί ως πυλώνας της γαλλικής γαστρονομίας. Προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο για την εξαιρετική κουζίνα, τις βιώσιμες πρακτικές και τις καλλιτεχνικές παρουσιάσεις των πιάτων του.

Arpège - FlagInLife
Πηγή: theworlds50best.com

Μπαίνοντας στο Arpège, το πρώτο που αισθάνεται ο επισκέπτης είναι μια ατμόσφαιρα εκλεπτυσμένης κομψότητας. Ο εσωτερικός χώρος χαρακτηρίζεται από διακριτική πολυτέλεια με τους γήινους τόνους και τον απαλό φωτισμό να κυριαρχούν. Η όλη διακόσμηση χαρακτηρίζεται ως ένα καλαίσθητο μείγμα σύγχρονου και κλασικού περιβάλλοντος με ανάλογα διακοσμητικά στοιχεία. Το τελικό αποτέλεσμα παραπέμπει σε ένα οικείο και άνετο περιβάλλον, επιτρέποντας στους πελάτες να επικεντρωθούν στο αστέρι της παράστασης: το εξαιρετικό φαγητό του Alain Passard.

Arpège - FlagInLife
Πηγή: alain-passard.com

Το μενού του Arpège αποτελεί απόδειξη της δημιουργικότητας και της αφοσίωσης του chef στα εποχιακά, βιολογικά προϊόντα. H εμπειρία του μεσημεριανού γεύματος στο Arpège είναι μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς αντί σταθερού μενού, η brigade της κουζίνας δημιουργεί πιάτα με βάση τα πιο φρέσκα υλικά που είναι διαθέσιμα εκείνη την ημέρα. Αυτή η δυναμική προσέγγιση εξασφαλίζει ότι κάθε επίσκεψη στο Arpège είναι μια μοναδική και εξατομικευμένη γαστρονομική περιπέτεια.

Arpège - FlagInLife

Ένα από τα πιάτα που ξεχώρισα ήταν ο ζωμός λαχανικών με λαχανικά και καπνιστό χέλι. Αυτή η απολαυστική δημιουργία αναδεικνύει τη μαεστρία στη διαχείριση των γεύσεων και των υφών, στοιχεία για τα οποία φημίζεται το Arpège. Ξεχώρισα επίσης το “Épinards de printemps” με ανοιξιάτικο σπανάκι, μουσελίνα καρότου και βερίκοκου, καβουρδισμένο σουσάμι και ζαχαρωμένη φλούδα από λεμόνι. Ένα πιάτο που αποθεώνει τη μαγειρική τέχνη και τους αρμονικούς συνδυασμούς γεύσεων.

Arpège - FlagInLife

Η αφοσίωση του Arpège και του chef Alain Passard στην ποιότητα, δεν περιορίζεται μόνο στην κουζίνα του. Το άψογο στο ρόλο του προσωπικό, διασφαλίζει ότι ο επισκέπτης αισθάνεται ευπρόσδεκτος καθ’ όλη τη διάρκεια της γευστικής του εμπειρίας. Η εξυπηρέτηση είναι άψογη και χαρακτηρίζεται από μια τέλεια ισορροπία μεταξύ επαγγελματισμού και ζεστασιάς.

Arpège - FlagInLife
Πηγή: theworlds50best.com

Συμπερασματικά, το  Arpège είναι ένας μοναδικός ναός γεύσης στον οποίο η ανθρώπινη μεγαλοφυΐα, η καλλιτεχνία, η βιωσιμότητα και τα εποχιακά προϊόντα συγκλίνουν και δημιουργούν μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Προφανώς η γνωριμία με την κουζίνα του Alain Passard είναι μια μορφή μαγευτικής γαστρονομικής περιπέτειας που τιμά την ομορφιά της φύσης και των προϊόντων που μας χαρίζει, και αποδεικνύει ότι η γεύση ανήκει στο χώρο των καλών τεχνών. Δεν είναι τυχαίο βέβαια, μιας και πίσω από τις δημιουργίες βρίσκεται το όνομα του Alain Passard και μιας σπουδαίας ομάδας.

Arpège
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: 84 Rue de Varenne, Paris, 750 07
Τηλ: +33 (0) 47050906
Ώρες λειτ: καθημ. 12:00-14:30, 19:30-22:30, Σαβ-Κυρ. κλειστά
Τιμή: 150-200€ το άτομο (χωρίς το κρασί)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα