fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Αλμυρίκι
almiriki

Γρηγόρης Φιλιππάτος

Αξιολόγηση: Ικανοποιητικό

Αλμυρίκι

Αλμυρίκι: Πολυσυλλεκτική κουζίνα με δημιουργικό πρόσημο και δυνατή πρώτη ύλη.

 

 H Ωραία Ελένη εκτός από πασίγνωστη ηρωίδα και μήλον της έριδος στην Ελληνική μυθιστορία, είναι και ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός του νομού Κορινθίας γνωστός για τα ιαματικά λουτρά του. Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τα λουτρά, στην παράλια της κάτω Αλμυρής, βρέθηκα ένα απόγευμα του Αυγούστου επισκεπτόμενος το εστιατόριο Αλμυρίκι.

Θαλασσινή αύρα, τραπέζια δίπλα στο κύμα ανάμεσα σε αρμυρίκια, και έντονο λευκό σε κάθε σημείο του εξωτερικού χώρου συνθέτουν ένα λιτό και ανεπιτήδευτο καλοκαιρινό σκηνικό.

Η κουζίνα στο Αλμυρίκι υπηρετεί καταρχάς το ψάρι μέσα από ένα συνδυαστικό μοτίβο διαφορετικών αποχρώσεων. Δυνατό τηγάνι και καλή σχάρα [ εξαιρετική η ψητή σκόρπαινα, εξίσου καλή και η συνύπαρξη της με το κριθαράκι σε ένα γιουβέτσι], δημοφιλείς ωμές παρασκευές και κλασικές δημιουργίες όπως η αρωματική και με σωστή λιπαρότητα Αθηναϊκή, απροσδόκητα πιάτα όπως το χειροποίητο ραβιόλι με γέμιση καραβίδα και γαρίδα, μπίσκ καραβίδας και βούτυρο φουαγκρά, ένα πιάτο έντονου γευστικού βάθους και μακράς επίγευσης, αλλά και λιγότερο επιτυχημένες απόπειρες όπως το άτονο ντολμαδάκι από ψάρι ημέρας, μέσα σε χυλωμένο ζωμό με πορτοκάλι και φινόκιο και τσιπς πράσου. Δεν διστάζει δε, να παρουσιάσει και συνθέσεις με απροσδόκητους συνδυασμούς υλικών όπως ένα καπνιστό τσίρο με unagi, ανθό αλατιού, ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου και μια sriracha vinaigrette που αγγίζουν τα όρια μια multi ethnic προσέγγισης.

almiriki

Χώρο στο μενού δίνει και στους τους λάτρεις του κρέατος καθώς εκτός από τα παραδοσιακά πιάτα σχάρας, δοκίμασα νόστιμα μπιφτέκια από black angus, και μια  μακαρονάδα που δεν την ονομάζει καρμπονάρα αλλά περιλαμβάνει, Ελληνικό guanciale εξ ’ολοκλήρου από φάρμες στην Κρήτη, αυγά και γραβιέρα Σύρου 8μηνης παλαίωσης, με το σύνολο να επιδέχεται βελτιώσεων.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης Κώστας Μπαμπαλίκης δεν σταματά να πειραματίζεται ντύνοντας με επιτυχία τα φασολάκια του, με chutney κουμκουάτ, chilly, ψητά ροδάκινα και πηχτόγαλο Χανίων, και παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή στον ταραμά με την προσθήκη πούδρας αμυγδάλου και μελάνι χταποδιού, συνοδευόμενος από μία αρκετά όξινη μαρμελάδα τομάτας, ενώ οι απλή σαλάτα με ντομάτες υδροπονικής καλλιέργειας , κρίταμο τουρσί και γαλοτύρι, είναι μια απόδειξη της διαρκούς αναζήτησης του Σεφ για την εύρεση καλών Ελληνικών πρώτων υλών από μικρούς παράγωγούς, κάτι που δίνει πόντους στον ίδιο και την ομάδα του, και στον επισκέπτη ένα έξτρα κίνητρο για να επισκεφθεί το εστιατόριο Αλμυρίκι.

Στα ατού του καταστήματος ή εξαιρετική κάβα κρασιών σε λογικές τιμές.

Αλμυρίκι
ΣύγχρονηΚουζίνα
Διεύθυνση: Παραλία Κάτω Αλμυρής, Κόρινθος
Τηλέφωνο: 2741034230
Τιμή: 30-45 [ χωρίς το κρασί ]
Ωράριο: Καθημερινά  12.00πμ – 00.00μμ

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα