Η ψαροταβέρνα «Μαζαράκης» βρίσκεται στο Λαμπίρι Αχαΐας, έναν κρυμμένο κόλπο για όσους θέλουν να βουτήξουν σε καθαρά νερά και να απολαύσουν τη θέα, στο σημείο που το βουνό συναντά τη θάλασσα!
Μια ανάσα από κει που σκάει το κύμα, βρίσκεται το «Μπαλκόνι του Θεού», όπως το ονομάζουν, που αποκλείεται να σας αφήσει ασυγκίνητους, καθώς στην άκρη του απλώνονται τα τραπεζάκια της ψαροταβέρνας, κάτω από τη σκιά των δέντρων.
Ο Ανδρέας Μαζαράκης ήταν ψαράς από κούνια και το 1948 αποφάσισε να μεταφέρει τις γνώσεις του – αλλά και τα φρέσκα ψάρια του – από τα καΐκια της οικογένειας στην εστίαση!
Έχει καταφέρει με την καλή πρώτη ύλη του, να θεωρείται μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες τα τελευταία χρόνια και για μένα όχι άδικα. Η ταβέρνα έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς πλέον, η οποία διαφυλάττει την πολύτιμη κληρονομιά που της άφησαν οι παππούδες της και συνεχίζει την προσπάθεια με το ίδιο πάθος, ώστε να διατηρηθεί η καλή παράδοση!
Τα περισσότερα ψάρια προέρχονται από το δικό τους καΐκι και αυτό συμβάλλει στο να έχουν εξαιρετική σχέση ποιότητας – τιμής.

Χρησιμοποιούν extra παρθένο ελαιόλαδο και τα ορεκτικά τους φτιάχνονται όλα στην κουζίνα τους. Έχουν φρέσκες πατάτες τηγανητές, κομμένες στο χέρι και τηγανισμένες αέρινα.
Ξεκινήστε με χόρτα άγρια με καλό ελαιόλαδο, αχινοσαλάτα και δική τους ταραμοσαλάτα.
Συνεχίστε με μύδια αχνιστά και καραβίδες σε σάλτσα σκόρδου.

Από ψάρι, θα βρείτε ότι έχει βγάλει η ψαριά, από μικρή κουτσομούρα και πεσκανδρίτσα ως στήρες, ροφούς, συναγρίδες, τσιπούρες και πολλά ακόμη. Τη μέρα της επίσκεψής μας, είχε παραγαδίσιο μπακαλιάρο και φυσικά δεν τον χάσαμε! Ήρθε άψογα ψημένος και προσφέρθηκαν να καθαρίσουν το ψάρι και να το φιλετάρουν, πριν μας σερβίρουν.
Στο μενού θα βρείτε επίσης μακαρονάδα με γαρίδες ή με όστρακα.

Η λίστα κρασιών εστιάζει στον ελληνικό αμπελώνα και «αγαπά» τους ντόπιους οινοποιούς!
Φροντίστε να έχετε κάνει κράτηση – ειδικά τα Σαββατοκύριακα – καθώς για το «Μαζαράκη» έρχονται ακόμη και από Αθήνα για το φρέσκο ψάρι του!