fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Prac•sitele: Ανεβασμένη ιταλική κουζίνα στην Πραξιτέλους
Pracsitele

Prac•sitele: Ανεβασμένη ιταλική κουζίνα στην Πραξιτέλους

Ο καινούριος all day προορισμός των Σπύρου Κέρκυρα και Ηλία Ανθίδη, φέρνει μαζί του γνώριμές comfort γεύσεις από τη γείτονα χώρα, ιταλικό παλμό και νόστιμα aperitivi

To Prac•sitele είναι η σύμπραξη των πάντα ενεργών επιχειρηματικά Σπύρου Κερκύρα και Ηλία Ανθίδη με τους ιδιοκτήτες του Belle Epoque Suites. Στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου, μια ανάσα από την πλατεία Καρύτση, ο interior designer Γιώργος Παντελούκας, δημιούργησε έναν φωτεινό και άνετο χώρο art deco αισθητικής, με όμορφες γεωμετρίες.

Prac•sitele: Ανεβασμένη ιταλική κουζίνα στην Πραξιτέλους - FlagInLife

Ένας κρεμαστός κήπος που δεν κοσμεί μια πόλη της αρχαίας Μεσοποταμίας, αλλά μια σύγχρονη εστιατόρική σάλα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, ενώ οι μουσικές αναφορές στην cinecitta αναμιγνύονται με θρύλους από την άλλη πλευρά του Aτλαντικού. Προσωπικά απόλαυσα στο μέγιστo τις μουσικές επιλογές, αλλά και την ένταση της μουσικής που ήταν ουδόλως ενοχλητική.

Η cocktail list που επιμελείται η Δήμητρα Γκλιάτη με aperitivo και post dinner κατευθύνσεις υποδέχεται και… αποχαιρετά -ανάλογα με την ώρα- ένα ενδιαφέρον μείγμα επισκεπτών που το επιλέγει.  Η κουζίνα, την επιμέλεια της οποίας έχει ο σεφ Βασίλης Παύλος, μιλά μια οικεία ιταλική διάλεκτο, εναρμονισμένη σε σύγχρονες μαγειρικές αντιλήψεις και τεχνικές, δίχως να χάνει το νόστιμο και εκφραστικό μαγειρικό της προφίλ.

Prac•sitele: Ανεβασμένη ιταλική κουζίνα στην Πραξιτέλους - FlagInLife

Το καλωσόρισμα γίνεται με εξαιρετικό χειροποίητο προζυμένιο ψωμί και αγελαδινό βούτυρο με την προσθήκη κατσικίσιου τυριού.

Aν και είμαι λάτρης ενός κλασικού vitelo tonato, εντούτοις δοκίμασα ένα απολαυστικό vitelo, με φινετσάτες φέτες κρέατος που τις σκέπαζε ένας ισορροπημένος αφρός τόνου, πλάι σε πίκλες, σέλερι και κρέμα λεμονιού. Tα λαζάνια ραγού είχαν την επιθυμητή πληθωρικότητα και βαθιά νοστιμιά χάρις σε μια όμορφα συμπυκνωμένη σάλτσα από τους χυμούς του κρέατος και μια γλυκιά μπεσαμέλ με προβολόνε.

Παραδοσιακές συνταγές ζυμαρικών έρχονται στην κλασική τους μορφή, χωρίς νεωτερισμούς, κρατώντας την ουσιαστική και ανεπεξέργαστη έκφραση τους, ενώ το 48 ωρών ζυμάρι τους δημιουργεί μια pizza με λεπτή ζύμη και τραγανό στεφάνι που δίπλωνει ιδανικά στο χέρι. Μαζί με την οβάλ σχήματος προπομπό της, την pinsa, δημιουργούν πέντε διαφορετικές εκδοχές. Δοκίμασα την πάντα αγαπημένη μου Μαργαρίτα, που έρχεται με ένα διακριτικό λάδι βασιλικού και stracciatella. Tα μελωμένα μοσχαρίσια μάγουλα, ένα ρουστίκ πιάτο, με fregola (το μικρό στρογγυλό ζυμαρικό από την Σαρδηνία που θυμίζει κους-κους) και φουντούκι, κρατούσε ψηλά τον γευστικό του πήχη παρά τις μικρές αδυναμίες του. Η κουζίνα στο σύνολο της έδειξε να είναι απρόσμενά στρωμένη για τις λίγες μόνο ημέρες λειτουργίας της, και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο για την μετέπειτα πορεία της.

Prac•sitele: Ανεβασμένη ιταλική κουζίνα στην Πραξιτέλους - FlagInLife

Η προσθήκη μερικών καλοδουλεμένων γλυκών, και μια σύντομη λίστα κρασιών με ελληνοιταλικό χαρακτήρα διαμορφώνουν την πλήρη εικόνα του εστιατορίου.

Το Prac•sitele σίγουρα δεν είναι ένα ακόμη ιταλικό εστιατόριο. Είναι ένας χώρος που ήρθε για να κερδίσει μια θέση στην ατζέντα σας σαν μια all day επιλογή, με αναβαθμισμένο εστιατόρικο χαρακτήρα και μια κουζίνα που αντανακλά νοστιμιά.

Prac•sitele

Iταλικό εστιατόριο

Πραξιτέλους 7 Αθήνα, τηλ: 210 7000720

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα