Στο Διδυμότειχο, εκεί που τελειώνει ο χάρτης, ξεκινάει μια ιστορία που αξίζει να δοκιμάσεις σε ένα ποτήρι.
Κάποιοι θα σου πουν ότι καλά bars βρίσκεις μόνο σε μεγάλες πόλεις. Εγώ όμως ξέρω ότι η δημιουργικότητα και το πάθος δεν γνωρίζουν γεωγραφικά όρια. Και το Parrot’s Beak, στο Διδυμότειχο, είναι η απόδειξη. Ένα bar που γεννήθηκε από το όραμα του Πασχάλη Περιστεράκη, ο οποίος αποφάσισε να φτιάξει κάτι μοναδικό στο πιο απρόσμενο σημείο του χάρτη: εκεί που η Ελλάδα συναντά την Τουρκία.
Το Parrot’s Beak δεν είναι απλώς «καλό για την περιοχή». Είναι απλά καλό. Τόσο καλό, που άνθρωποι από την Αλεξανδρούπολη και όχι μόνο, κάνουν τη διαδρομή μόνο και μόνο για να κάτσουν στη ζεστή του μπάρα και να δοκιμάσουν τα ποτά του.
Μιλώντας με τον Πασχάλη, συνειδητοποιείς ότι τίποτα εδώ δεν είναι τυχαίο. Από τις πρώτες ύλες που προμηθεύεται από τοπικούς παραγωγούς, μέχρι την αφοσίωση στη λεπτομέρεια και πάνω απ’ όλα, τη σωστή και πραγματική φιλοξενία, όλα φιλτράρονται μέσα από τη φιλοσοφία του: να φέρει τη Θράκη στο ποτήρι σου. Το μενού του είναι εμπνευσμένο από υλικά που δεν περιμένεις να δεις σε cocktail. Και όμως, τα κάνει να δουλεύουν.
Όταν ακούσεις κάποιον να παραγγέλνει στο Parrot’s Beak «Έναν Τραχανά και ένα Λουκάνικο, παρακαλώ», μην ξαφνιαστείς. Ο Τραχανάς είναι ένα αναπάντεχο αλλά εξαιρετικό cocktail με τεκίλα, κάρδαμο, παντζάρι και χειροποίητα kvass από τραχανά Θράκης. Ιδιαίτερες και αναπάντεχες γεύσεις, γεμάτο σώμα και πολύπλοκο, ιδανικό για όσους θέλουν κάτι το ξεχωριστό. Τα Σπαράγγια από την άλλη είναι η πιο ευχάριστη γευστική έκπληξη: ένα sweet & sour με τζιν, λικέρ Μαχλέπι και σιρόπι από σπαράγγια Μεταξάδων και τζίντζερ. Δροσερό, βοτανικό και ευρηματικό. Αλλά το αγαπημένο μου ήταν το Λουκάνικο, ένα twist του Dry Martini με τζιν «πλυμένο» με ντόπιο λουκάνικο από το Διδυμότειχο, αρμπαρόριζα και λάδι βασιλικού. Ένα γευστικό punch στη μύτη και τον ουρανίσκο που σου ανοίγει την όρεξη και κλείνει κάθε αμφιβολία για το πόσο «γαστρονομικό» μπορεί να είναι ένα cocktail.
Το Parrot’s Beak δεν είναι απλώς ένα καλό bar «για την περιοχή». Είναι ένα από τα πιο τολμηρά και πρωτότυπα bars που έχω επισκεφτεί. Και είναι στο Διδυμότειχο. Γιατί όχι;