Κουρνιασμένη στα βράχια, η παραδοσιακή ταβέρνα «Ντίνος» στέκει εκεί χρόνια τώρα, κάτω από το γραφικό χωριό της Καρδιανής και από τα τραπέζια της θα χαρείς μοναδικά ηλιοβασιλέματα, αλλά και γευστικά θαλασσινά πιάτα του Αντώνη Βαμβακάρη
Η ταβέρνα ξεκίνησε την λειτουργία τη εν έτει 1995 από τον κο. Ντίνο που της έδωσε το όνομά του και για λίγα χρόνια πέρασε σε ξένα χέρια. Το 2011, ο γιος του ο Αντώνης αποφασίζει να αναλάβει το μαγαζί και το κάνει προορισμό όσων αγαπούν το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Σήμερα έχουν μπει στην επιχείρηση και τα παιδιά και ο Ντίνος junior είναι η ψυχή της ταβέρνας και υπεύθυνος για τη φιλοξενία και το service.
Ο χώρος που στεγάζεται σήμερα η ταβέρνα, πριν πολλά χρόνια – κατά τον β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – ήταν αποθήκη, που συγκεντρώνονταν εμπορεύματα που έρχονταν με τα πλοία από Πειραιά και ανήκε στον παππού του Αντώνη Βαμβακάρη. Κατέβαινες λίγα σκαλοπάτια – που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στο μαγαζί – και έφτανες σε μια μικρή προβλήτα. Εκεί ξεφόρτωναν τα εμπορεύματα και τα ανέβαζαν στην αποθήκη. Ο πατέρας του Αντώνη, πήρε αυτό τον χώρο μετά από 50 χρόνια και έκανε κάτι μεταξύ καφενείου και ταβέρνας. Στη συνέχεια το νοίκιασε και στα χέρια του γιου του – του Αντώνη -πέρασε το 2011. Ο Αντώνης Βαμβακάρης ήταν νταλικέρης στο επάγγελμα, αλλά το πάθος του για το καλό φαγητό, τον έκανε να αλλάξει επάγγελμα.

Ο Αντώνης έχει μεράκι για αυτό που κάνει! Στηρίζεται στην πρώτη ύλη που είναι εξαιρετικής ποιότητας και μάλιστα με ντόπια προϊόντα από την Τήνο. Το βράδυ της επίσκεψής μας, το πιάτο που ξεχώρισα ήταν τα ρεβίθια φρικασέ με σπανάκι, μαρούλι, μπόλικο άνηθο και λεμόνι. Τα ψάρια του τα φέρνουν ψαράδες από παραγάδι και έχουν άλλη γεύση! Από καΐκια της Τήνου και της Άνδρου. Αν και είναι ψαρομάγαζο, έχει κάποια πιάτα κρεατικών και οι προμήθειες είναι από συγκεκριμένο κρεοπωλείο του νησιού και ντόπιους κτηνοτρόφους. Δεν κάνει καμία έκπτωση στην ποιότητα!

Ο γιος του ο Ντίνος είναι η ψυχή του μαγαζιού! Είναι πάντα εκεί και φροντίζει τους πελάτες σαν να ήταν καλεσμένοι σπίτι του. Αν ο καιρός είναι ευνοϊκός, επιλέξτε ένα από τα τέσσερα τραπέζια στο χαμηλότερο επίπεδο της ταβέρνας που μοιάζει με πέτρινη εξέδρα πάνω στα βράχια. Είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το περιβάλλον και η επιλογή φυσικού ξύλου στα έπιπλα, είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Η θέα στη θάλασσα την ώρα της δύσης του ήλιου, συγκλονιστική! Από την κουζίνα βγαίνουν παραδοσιακές γεύσεις και από την ψαριέρα μπορείς να επιλέξεις ψάρια ημέρας που γίνονται και ωμά ως ορεκτικό, αλλά και ψητά και μάλιστα με μαστόρικο ψήσιμο.

Πιάτο must για να ξεκινήσετε το γεύμα σας, η κακαβιά του Αντώνη! Η αθηναϊκή τους είναι με βραστή σφυρίδα, πατάτα, καρότο, κάπαρη, άνηθο, λεμόνι, βασιλικό και ελάχιστη μαγιονέζα με λίγο μελάνι σουπιάς. Το καλαμάρι στη σχάρα ήρθε αριστοτεχνικά ψημένο με μαύρη φάβα και τρούφα και η καραβιδομακαρονάδα που πλέον είναι σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, ήρθε al dente και ήταν πεντανόστιμη! Πλούσια σάλτσα τομάτας με πιπεριές, συνέθεταν ένα πιάτο βαθιάς νοστιμιάς.

Κλείσαμε με ένα μιλφέιγ με κομμάτια από φλωρεντίνες και παρφέ παγωτό από τη μητέρα του Ντίνου, που σας το συστήνω ανεπιφύλακτα! Η λίστα κρασιών εστιάζει στον ελληνικό αμπελώνα, αλλά δεν λείπουν και κάποιες επιλογές από τον διεθνή, καθώς και μια σειρά από καλά αποστάγματα.
Ο «Ντίνος» θα λειτουργεί ως και τέλος Οκτώβρη και μια φθινοπωρινή εξόρμηση στο νησί, είναι η καλύτερη επιλογή, τώρα που ο κόσμος έχει λιγοστέψει και μπορείς να απολαύσεις τη γαλήνη του νησιού και το φρέσκο ψάρι και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερο κόστος από ότι τη θερινή περίοδο.