Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Μιχάλης Μάρθας αποφάσισε να ανοίξει στο νησί του – την Κάλυμνο – το δικό του εστιατόριο που θα ακούει στο όνομα Καπάδικο!
Με εμπειρία σε πολλά εστιατόρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα καθώς και πολλές διακρίσεις, ο διακεκριμένος chef Μιχάλης Μάρθας ετοιμάζεται να ανοίξει στην Κάλυμνο το «Καπάδικο», που δανείζεται το όνομά του από το βασιλιά των σφουγγαριών · αυτό που οι σφουγγαράδες έβγαζαν με κόπο από τις καταδύσεις τους.Το όνομα μας προϊδεάζει ότι θα δοθεί έμφαση στην ψαροφαγία, άλλωστε το νησί έχει τόσο θαλάσσιο πλούτο που δεν θα μπορούσε αλλιώς.
Πιάτα που έχει ήδη κατά νου να βάλει στον κατάλογό του ο chef, είναι ο ψητός χταποδοκεφτές Καλύμνου, ο ταραμάς καπνιστής ρέγγας με πούδρα από φύκια της θάλασσας & κράκερ ελιάς, η μπραντάδα παστού μπακαλιάρου με ξυδάτη σαλάτα από ψητή πιπεριά Φλωρίνης και κρίταμο.Έμφαση θα δώσει στο dry aging του ψαριού, κάτι που γνωρίζει καλά και κάνει εδώ και καιρό αλλά και την τυροκόμηση και δε θα λείπουν πιάτα με κρέας από το μενού.Ο Μάρθας στο Καπάδικο θέλει να προσφέρει κάτι παραπάνω από ένα απλό φαγητό. Θέλει να μας δείξει τον τρόπο που θα συνδεθούμε με τον τόπο, τις ρίζες και τις ιστορίες του!
Περιμένουμε με αγωνία το νέο opening και κάτι μου λέει ότι ο Μιχάλης Μάρθας θα κάνει την Κάλυμνο γαστρονομικό προορισμό!