FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ō kipos restaurant & bar στο Regency Casino – Thessaloniki: Ενδιαφέρον Ξεκίνημα στη Νέα Εποχή
KIPOS COVER

Ō kipos restaurant & bar στο Regency Casino – Thessaloniki: Ενδιαφέρον Ξεκίνημα στη Νέα Εποχή

Ō kipos restaurant & bar όπως μας συστήνεται, είναι ουσιαστικά η καλοκαιρινή εκδοχή του Alfredo’s, του εστιατορίου του Hyatt Regency Thessaloniki

 

Ένας καλαίσθητος, εξωτερικά, χώρος με πολύ πράσινο, πέτρα, κρυφούς φωτισμούς και γυάλινα τραπέζια που θα μπορούσες να πεις πως παραπέμπει κάλλιστα σε έναν κήπο μιας πολυτελούς έπαυλης. Για πάρα πολλά χρόνια σε αυτό το χώρο διέπρεψε ο Απόστολος Αλτάνης ο οποίος αποχώρησε πριν λίγους μήνες. Πλέον, τα ηνία έχει αναλάβει ο executive chef Δημήτρης Φατίσης, ένα γνήσιο παιδί του Hyatt! Στο άκουσμα αυτής της είδησης αποφάσισα να επισκεφτώ το εστιατόριο για να γνωρίζω τον ίδιο και να δοκιμάσω την κουζίνα του. 

Ο Δημήτρης Φατίσης έκανε τα πρώτα του μαγειρικά βήματα στο Alfredo’s ως chef de cuisine, έπειτα εργάστηκε ως executive chef στο Ντουμπάι, στο Ritz Carlton στο Κατάρ, στη Μούρθια και έπειτα στο Sani Resort. Πλέον, επιστρέφει ως executive chef στο Alfredo’s και στο Amvrosia, στα οποία φιλοδοξεί να βάλει την δική του πινελιά στο γαστρονομικό καμβά της Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή. 

Το μενού κινείται σε ρυθμούς comfort φαγητού λόγω της ύπαρξης του στον χώρο του Regency Casino Thessaloniki αλλά και του πλήθους των επισκεπτών του, οι οποίοι επιλέγουν τον Kipo για να δειπνήσουν. Ωστόσο, με αυτή την πρώτη αναγνωριστική επίσκεψη, διαπίστωσα τη σαφή διάθεση του executive chef Δημήτρη Φατίση να δώσει έναν fusion αέρα, ενώ δεν κρύβεται η αγάπη του για την ισπανική κουζίνα. Στην ανάγνωση του καταλόγου, εκτός από τις κλασικές επιλογές σε πίτσα και ζυμαρικά, υπάρχουν ωμές παρασκευές όπως τατάκι τόνου, ceviche από φρέσκο ψάρι ημέρας καθώς και ορεκτικά όπως ψητά στρείδια με σάλτσα λευκής σόγιας και ντόνατ πατάτας. Ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε έξι επιλογές από κρέας: από μοσχαρίσια μπριζόλα ωρίμανσης και bistecca a la fiorentina, μέχρι burger μοσχαρίσιο και picanha αρνιού. Επίσης, υπάρχουν και τέσσερις επιλογές σε ψάρι, όπως φιλέτο ημέρας και γαρίδες στη σχάρα.  

Στην επίσκεψή μου, δοκίμασα αρκετά πιάτα, τα οποία ήταν όλα πολύ καλοφτιαγμένα και νόστιμα, με ωραία παρουσίαση και εξαιρετική πρώτη ύλη. Σωστά ψημένο το τατάκι τόνου με τζίντζερ σε μορφή πίκλας και μαγιονέζα μαύρου σκόρδου με ωραία υφή, ενώ το ντόνατ πατάτας με manchego ήταν αφράτο και αέρινο και η μαρμελάδα από τσορίθο συνοδείας με γλυκιά πάπρικα ήταν νόστιμη και ισορροπημένη. Ξεχώρισα ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο, τη σαρδέλα με πάστα καπνιστής μελιτζάνας, σουσάμι και τζίντζερ, ενώ την παράσταση έκλεψε το σουβλάκι από τραγανό χταπόδι με ένα εξαιρετικό chorizo, πολύ έντονο και γευστικό, διακριτικά πικάντικο, με συνοδεία brick σολομού. Το συνόδευσε μια πολύ καλά έντονη και δεμένη σάλτσα escabeche από lime, λάδι τσορίθο και μέλι όπου και το απογείωσε!  Από τις ναυαρχίδες του μενού είναι η μπριζόλα μαύρου χοίρου με crumble από μαύρο σκόρδο, γλασσαρισμένη με σάλτσα teriyaki. Το κρέας είναι ζουμερό, αρωματικό και πολύ γευστικό, ακόμη κι όταν το μαύρο σκόρδο παντρεύεται με τη σάλτσα teriyaki, προσφέροντας μια ισορροπία στη γευστική μου παλέτα.

Σίγουρα ο Δημήτρης Φατίσης έχει πολύ δρόμο μπροστά του να διανύσει. Έχει μπει δυναμικά στην κουζίνα προσπαθώντας να αφήσει το δικό του δημιουργικό στίγμα, και τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ανυπομονώ και για την χειμερινή εκδοχή του μενού στο Alfredo’s και στο ανακαινισμένο Amvrosia.   

Ō kipos restaurant & bar

12ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου, ΤΚ 57 001
Ωράριο: Καθημερινά: 21:00 - 03:00
Τιμή: 40€
- 80€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.